unnamed 4

Nu skiter jag i att fota

Skrivet av Paulina Peltomaa 06.05.2019 | 3 Kommentarer


Ikväll har vi varit på födelsedagskalas. Min lillebror fyllde 24 år! Det är ju lite konstigt eftersom jag bara är 21... Men nåja. Nu sitter jag här och är lite irriterad på mig själv faktiskt. Jag har en massa bilder som jag inte gör nånting med? Varför orkar jag ens lägga tid på att ta en bild (alla vet vi ju att det sällan blir EN bild, more like 438) när ingen bryr sig?! Menar liksom att  knappast bryr nån sig om att jag har en fläck på tröjan eller om det syns en skugga i bilden och den inte är perfekt. Alltså vem fotar jag ens för, har t.o.m. jag själv börjat undra. Ganska onödigt så jag tror faktiskt att jag borde ta en paus från Instagram helt och hållet. Sorry, borde kanske ha varnat för osammanhängande text. 

 

IMG 6369 1

 

Nu har jag dessutom suttit och filat på några bilder i en EVIGHET, och jag blev ändå inte nöjd med slutresultatet vilket påverkar mitt humör. Jag vet att det inte är värt det men det är ju så kul att hålla på med bildredigering. Men äh, fuck it. Fr.o.m. nu så tar jag bara bilder då jag VET att det blir bra istället för att ta en miljon bilder och sedan blir typ 3 stycken av dem brukbara (enligt u.t. egna åsikt) Så sjukt onödig grej att vara missnöjd över, måste skärpa mig. Vet inte hur många timmar jag spenderat på appen Lightroom. Kan typ sitta hur länge som helst och hålla på med en bild och sedan om den inte får (enligt mig) tillräckligt med likes så är bilden värdelös trots att jag själv tyckte den var fin. Herregud vad jag skäms över att skriva ut detta, men jag hoppas och tror att det kanske hjälper mig att vakna upp och fatta hur löjlig jag är. 

 

IMG 6453Alvars åsikt om fotografering

Kommentarer

 • Sarah 07/05/2019 7:34am (3 månader sen)

  Du e nog int ensam å tänka sådär ????????????
  Men de e ju så otroligt kul å redigera å hålla på med alla ljus, skuggor, filter osv, fotar nog för den skull att få hålla på med det ???? sen om bilden får likes eller ej, de ska man int fokusera på så mycket, huvudsaken e att man själv är nöjd och har tyckt om att göra arbetet före med bilden.
  Kan åxå känna att det blir liiite för mycket ibland med redigeringen ( då man hålli på i en evighet och int får till rätta skärpan typ) och då lämnar jag den bilden helt å testar pånytt en annan dag eller skiter helt enkelt i den och tar en ny då jag orkar och har tid????

  • Paulina Peltomaa 08/05/2019 9:34am (3 månader sen)

   Hehehe jo jag fatta att de va emojis, de ser ut sådär här på sevendays :D Men ja, de e så roligt men tillika tappar man helt uppfattning om tiden!

 • Sarah 07/05/2019 11:02am (3 månader sen)

  Haha dedär frågetecknen är smilar vet int vaför dd blev sådär

 • Malin 07/05/2019 8:43pm (3 månader sen)

  Har ochså tänkt att du måst jo sätt nå förbannat till tid på de! Föst ska du ha fixa dig å sen knäpp ngr 100 bilder på samma sak å sen redigeringen, åså att du blir på dåligt humör ifall de int blir till någo?? ???? ja tänker helt att vem har sån överlopps tid å ork lixom? Å VARFÖR? Iixom då man va 17 typ tog man jo massa selfies helatin men ja känner att varför sku man ork håll på me de i denhär ålder? No har man väll bättre för sig! Folk vet jo nog hur man ser ut så vem tröttnar nu int på att se en selfie på samma person var å varannan dag ????
  Vet int når ja senast sku ha försöka ta nå fin selfie på mig själv, har som zero behov av att fisk likes på så vis ????????

  • Paulina Peltomaa 08/05/2019 2:36pm (3 månader sen)

   Oj. Har svårt att avgöra om jag ska ta det här som konstruktiv kritik eller bara en trollkommentar. Tror det lutar mot det sistnämnda faktiskt. Om det stör dig sådär pass mycket så behöver du ju inte följa? Om det finns något som är värre än att sätta ner onödig tid och energi på bilder, så är det ju nog att det finns folk som ser på alla de bilderna trots att de hatar dem. Ifall du är trött på mitt ansikte är det bara att avfölja :)

Skriv en kommentar