unnamed 4

Nya tapeter och mindre skärmtid

Skrivet av Paulina Peltomaa 10.03.2019 | 3 Kommentarer

Kategorier:

 

Så var det söndag igen. Den här veckan har gått så otroligt fort trots att inge speciellt har hänt. Passar på att blogga lite då Alvar sover sin dagsvila, Misha och Elsie är ute på isen med min mamma så jag är ensam hemma. 

 

Vi har äntligen fått klart vårt vardagsrum! T.o.m. varendaste list är på plats. Här har jag tidigare visat lite före- och efterbilder från vårt hem ifall nån är intresserad. Vårt senaste projekt har varit att tapetsera om vardagsrummet, och huhhu. Trots att vi inte ens lade upp tapeterna själva så blev det ett ordentligt projekt. Men nu är det äntligen klart och vi är så nöjda! Jag är ganska feg när det kommer till inredning och kör nästan alltid på grått, vitt eller beige, så är riktigt glad över att jag vågade välja en mönstrad tapet! Den känns väldigt jag-ig. Och som tur gillar Misha också den hehe. Här får ni en liten sneak-peek

 

 

unnamed 26

Ännu behöver vi köpa nya gardinstänger. De gamla var så utdaterade så de åker nog raka vägen till soptippen.

 

Annars då... Misha (alltså min sambo) har haft ett experiment i helgen, han har försökt lämna bort telefonen så mycket det bara varit möjligt. Har knappt sett honom hålla i telefonen ö.h.t. nu när jag tänker på det. Och både jag och han har märkt en tydlig skillnad på hans humör! Jag läste om en bekant som hade skrivit att han insett att han ofta vaknade glad på morgonen, men sedan tog han fram telefonen och och hans dagar blev till skit. Där känner jag verkligen igen mig! Klart att det händer sig att jag är sur från morgonen, men oftast så vaknar jag med ett helt okej humör, men av någon anledning tenderar jag att bli väldigt negativ och stressad förr eller senare under dagen. Det tror jag att har en direkt koppling till telefonen. Det blir ju lätt så att man sitter mycket med telefonen i handen om man är med i diverse chattgrupper och det hela tiden är någon som skriver och diskuterar något och man försöker hänga med. Förr hade jag ingen koll alls på min skärmtid, men sedan någon månad tillbaks kollar jag på Ruutuaika ofta. Jag håller skärmtiden på absolut max 3 timmar om dagen, det ÄR mycket, jag vet, men det känns ändå som att det är något jag kan leva med. Innan jag vaknade till och insåg att jag har ett problem så satt jag med näsan i skärmen 4-5 timmar om dagen. Ibland 6! Nästan som en hel arbetsdag. Usch! 

 

Har ni koll på hur mycket tid ni i genomsnitt använder telefonen per dag? Skulle vara så intressant att veta. 
Nu ska jag börja svara på era frågor! Du hinner fortfarande ställa en fråga till mig här 

 

unnamed 25

Kommentarer

 • janina 10/03/2019 1:27pm (2 månader sen)

  ja borde börja kolla, men gör int de, för e så rädd för svaret :D de e ju alldeles för många timmar vet ja ju ren.

 • Alexandra Grahn 10/03/2019 6:52pm (2 månader sen)

  Snygg tapet! Ni har så fint hem :) Nej ingen aning, antagligen för mycket skärmtid. Senaste året har det blivit lite väl mycket när jag varit hemma, nu försöker jag skära ner.

 • Karolinas kaos 10/03/2019 11:33pm (2 månader sen)

  iPhones skärmtid-funktion öppnade ögonen på mig, efter det har jag använt telefonen betydligt mindre. Fick en chock när jag såg hur många timmar jag kunde sätta på Instagram/Whatsapp på en dag!!

  • Paulina Peltomaa 11/03/2019 9:28am (2 månader sen)

   Jaa samma här!! Huhhu. De e just dedär Ruutuaika som de heter om man har iphonen på finska

Skriv en kommentar