unnamed 4

Saker jag inte förstår mig på pt. 2

Skrivet av Paulina Peltomaa 13.03.2019 | 2 Kommentarer

Här kan du läsa del 1 

 

Varför är det fortfarande så tabubelagt att prata om pengar? Och framför allt om lån?! Tycker att hela grejen med att det är fult att prata om pengar börjar bli så föråldrad. Jag har alltid varit en öppen pengapratare och har många gånger märkt att det gör folk obekväma. Alla VET ju att i princip varendaste en som köpt bostad snällt har gått till banken och bett om bostadslån. Varför ska det tisslas och tasslas om det, är det faktiskt så pinsamt att berätta hur mycket lån man tagit från banken? Jag förstår inte ens om det är mer skämmigt om man tagit ett stort lån eller om man tagit ett litet? (Lol, som att det ens finns något LITET bostadslån) Jag har inga problem med att prata om vad vårt hus kostade om någon frågar mig, men har märkt att ingen nånsin frågar rakt ut vad vi betalade för vårt hus trots att man märker och vet att det är DET folk vill veta, och inte om vi målat den väggen eller bytt ut de där fönstren... Många gånger när jag deltagit i diskussioner om hus och lån så vill personer inte säga en exakt summa när det kommer på tal, utan de vill att man liksom ska gissa sig fram, och så avslutas diskussionen sådär hemlighetsfullt med "jaa, nånting ditåt... ;)" 

 

 

 

Folk som försöker få sina små skönhetsingrepp att låta mer naturliga. "Oh, I have TEMPORARY lip fillers" "Har du fyllt på dina läppar? Ja, men ämnet som sprutas in är naturligt och försvinner efter en stund och man kan ta bort det när som helst och..." Aaah snälla, just stop. Det är en ja eller nej fråga. Vad du än har låtit spruta in i läpparna eller pannan eller wherever, det räknas. Svara bara ja and fucking own it, vem bryr sig, det är 2019.

 

 

 

Gamla band som gör usel comeback. Som Mötley Crüe, hörde deras nya låt på radio igår och ville bara sjunka genom bilsätet. Herregud vad pinsamt! More threats, more theft, torn jeans, cocaine, More pretty strippers with the big red lips, Making big tips, showing off the nice big tits, ha... Varför kan inte artister bara förstå att sluta på topp och sedan åldras med värdighet? Antar att låten är gjord till filmen The Dirt som släpps på Netflix snart, men seriöst behövdes det verkligen en NY (skit) låt till det?! Finns ju nog en del gamla BRA låtar man kunde ha använt... 

 

 (bild)1008 OCR L HIGHTIDE WBOX 05 27085035 1

En talang som tycks vara få förunnad, att know when to stop...

 

 

Bilstolshysterin. Alltså okej, vill förtydliga att JA, jag vill också att mina barn ska ha de bästa och säkraste bilstolarna (till rimligt pris, skulle aldrig betala 600€ för EN bilstol) Och våra barn åker naturligtvis bara bil när de sitter i en bilstol. Men med det sagt... Det dyker nu som då upp diskussioner i mitt FB-flöde postade av vad jag själv kallar för bilstolsextremister, om hur sjukt oansvarigt det är av föräldrar att låta sina småbarn åka exempelvis buss eller taxi utan bilstol. Ofta med en film från en simulator där man ser vad som händer med dockan som sitter i bilen utan bilstol. Nu undrar jag nog hur de här personerna tänker riktigt? I Elsies dagisgrupp är det 23 barn (kanske 24 t.o.m., nu blev jag osäker) tänk om ALLA föräldrar skulle resonera likadant? För en månad sedan åkte de buss till en konsert inne i stan, tänk om alla föräldrar skulle ha bestämt att deras barn minsann inte åker nånstans utan bilstol? Ska dagistanterna då alltså montera in bilstolar till 23 barn och sedan också ta bort dem? Antar att det inte skulle bli många dagisutflykter då men alltså... Vähän rajaa hei.

 

 

unnamed 29

Åtminstone har hon döda vinkeln under kontroll

 

 

Folk som tycker det är roligt med icke-allmänbildade människor. Eller folk som gör sig dumma för att försöka  vara roliga. Som t.ex. Paradise Hotel, jag har inte kollat på några år nu men har sett några "roliga" klipp via Instagram, och det verkar i alla fall inte ha blivit bättre sedan jag kollade en säsong sist. Som när folk från Sverige inte kan pricka ut Norge på en karta är det nog inte det minsta roligt enligt mig, det är endast sorgligt.

 

 

 

unnamed 30

R.I.P geografikunskaperna...

Kommentarer

  • Irr 14/03/2019 2:31pm (6 månader sen)

    Ja! Vi behöver prata om pengar! Jag märkte själv när vi skulle lyfta bostadslån att ingen vågade fråga summor fast alla undrade.

    Och vi hade INGEN aning om vad som är en normal räntenivå eftersom att INGEN pratar om sina lån. Suck...

    Jag säger ofta "för mycket" gällande enonomi och märker att andra blir lite obekväma med vad jag sagt. Man ska tydligen inte prata om löner, värmekostnader,elräkningar, skatter osv. Begriper inte varför.

  • Malin 16/03/2019 9:36am (6 månader sen)

    Jaa! Förstår inte varför det är så hysch hysch om pengar. Ofta är det folk med sämre inkomster som inte kan prata om pengar, förstår ej varför. Så länge man får ihop vardagen är det väl hur bra som helst.

Skriv en kommentar