unnamed 4

Snart dags för Tallinn

Skrivet av Paulina Peltomaa 23.03.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 

Hej och trevlig lördag till er alla! Först och främst vill jag säga två saker och det är: Älskar era kommentarer på mitt förra inlägg, både här och på Facebook! Kul att ni gillar att läsa om the real me, haha. Den andra saken jag vill säga är att jag fått en del "gissningar" både som privata meddelanden och här på bloggen i form av kommentarer, angående vilken lärare det var som tog tag i mig (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) Det här hände trots allt för ganska länge sedan så jag tänker inte börja berätta desto mer om vem det var, speciellt inte här på bloggen. Men så pass mycket kan jag säga att ingen har tippat rätt. 

 

Anyway, lördag alltså. Idag var jag nog SÅ trött när jag först vaknade på morgonen. Fick som tur gå upp till andra våningen och sova vidare till 11. Elsie har börjat vakna sååå tidigt. För några veckor sedan sov hon till 8:30-09 varje dag, nu kan hon t.o.m. vakna 07... Antar att det beror på att det är så ljust ute på morgnarna, kanske hon börjar sova längre igen när vi byter till sommartid. Hoppas! 

 

Tallinn2

 

Vi borde annars verkligen boka hotell NU. Vi ska alltså till Tallinn om några veckor. Vi var där exakt samma tidpunkt ifjol också! Håller på att bli en årlig grej, hehe. Ser fram emot resan men har börjat angsta lite över det  också faktiskt. Vi åker alltså på tumis, det gjorde vi förra året också, men då var det lite annorlunda. Misha har alltså en syster som heter Mira som bor i Helsingfors. Mishas mamma (barnens farmor) och hennes man bodde fortfarande i Jakobstad när vi åkte förra året, men nu har de flyttat till Kerava. I fjol när vi åkte så tog vi med oss Elsie med tåget till H:fors, och hon stannade sedan hos Mira som mötte upp oss i stan innan jag och Misha åkte vidare och tog båten över till Tallinn. Där sov vi en natt, och åkte nästa dag tillbaks till H:fors var vi sov en natt tillsammans med Elsie hos Mira och Jesse (hennes sambo) innan vi tog tåget hem igen på söndag. 


Under hela tiden var Alvar hemma med farmor och hennes man. Han var då 3,5 månad gammal och det gick verkligen huuur bra som helst. Han var nöjd bara han fick vara i famnen och var mätt i magen. Jag tycker det är så mycket lättare att lämna ifrån sig en bebis än en lite på ettåring! I år åker alltså hela familjen ner med tåg, sedan lämnar vi av båda barnen hos fammos och så är jag och Misha borta i Tallinn TVÅ nätter den här gången. De blev lite väl tight förra året med bara en natt, vi hann knappt se något av Tallinn. Nåja, i alla fall, varken Alvar eller Elsie har ju varit hos farmors nya place tidigare, Elsie är jag inte alls orolig för, hon klarar sig galant! Hon ser mer fram emot resan än någon annan av oss, haha. Vet att det kommer gå bra för Alvar också, han har ju syrran där som trygghet dessutom, men är kanske mest oroad över att alla rutiner kommer att gå åt helvete... Allt har snurrat på så bra nu en längre tid, men men, det är väl smällar man får ta i så fall. Vi vill ju åka så! 

 

 Tallinn

Bilder från resan 2018

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar