unnamed 4

Söndagstankar

Skrivet av Paulina Peltomaa 02.06.2019 | 0 Kommentarer

 

 - Alvar har haft feber i tre dagar, runt 38 grader. I morse när jag mätte hade han bara 36, så nu är febern borta (knack knack). Anar ett lätt utslag över hans kropp (har misstänkt tredagarsfeber) men det är svårt att säga, eftersom han annars också har lite atopisk hy och alltid mer eller mindre eksem. Men vi får se, gissar ju nog på tredagarsfeber. Han tycks komma undan lindrigare än hans syster med allt. (Update, jepp, det var tredagarsfeber! Drick för varje gång jag skrev tredagarsfeber!)

 

unnamed 10

- För några dagar sedan hamnade på något konstigt vänster in på bloggen Surupäiväkirja. Kom själv inte ihåg händelsen, nån annan kanske gör det, men i alla fall så är det mamman till flickan som dog som skriver om sin sorg och hur hon bearbetar den. Går inte att läsa bloggen utan att bli otroligt berörd och fälla en tår eller två. Eller 239. Tips. 

 

- Idag har jag varit riktigt nöjd med sminket hela dagen, så typiskt, en söndag när man bara är hemma och ingen ser en haha. Varför är det alltid så? Väntar på mamma och pappa som kommer hem med lite tuliaisia i form av nytt smink från Prag! Hittade också ett par superfina solbrillor här om dagen. Från H&M ifall någon undrar! 

 

710138F0 1B2C 455A B0C2 EBC8A5A0BC8B

 

 - Det känns skönt att maj månad är över. Maj som annars brukar vara min favorittid på året har i år mestadels bestått av stress, oro, och lite mera stress. Hoppas att sommaren blir lugn! Elsie har varit otroligt rastlös och gnällig nu så får se hur snabbt vi börjar nöta på varandra här hemma. Barnen kommer att ha sommarlov 13 juni-12 augusti, alltså i två hela månader.

 

- Just nu nattar Misha barnen. En sak jag sällan tänker på, men som jag antar att är något av en lyx, att barnen (oftast) inte har skillnad på oss föräldrar. Det finns ju många barn som t.ex. bara vill bli nattade av mamma trots att båda föräldrarna är hemma. Det skulle vara ganska jobbigt faktiskt. Minns när Elsie hade en sådan period när hon var under året, fy vad tungt det var. Skönt att det bara var så en kort stund, skulle ha blivit galen annars

 

IMG 8205

 

- Den här veckan har jag sett tre nya filmer. Eller nya och nya... Båda Bridget Jones filmerna och Notting Hill. Vågar nästan påstå att 99% av alla filmer som kan kallas för klassiker har jag inte sett. Dirty Dancing, The Godfather, Sound of Music... Aldrig sett. Titanic har jag faktiskt sett hehe. Och E.T. såg jag också men det tog mig en vecka att kolla igenom den, herregud vad tråkig den var. 


- Måste avsluta med en quote by Mira, när jag föreslog att vi skulle äta hamburgare i tisdags. 
"Oj, jag har ätit så otroligt dåligt den senaste tiden... så det är bara att fortsätta på samma spår!" 

 

Hoppas alla får en trevlig första junivecka! 

IMG 8144

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar