unnamed 4

Sucka mitt hjärta men brist icke

Skrivet av Paulina Peltomaa 02.05.2019 | 1 Kommentarer

 

Oj oj vilken dag. Har man en son som Alvar så blir det aldrig tråkigt i alla fall. Vi fick faktiskt en tid hit till Jakobstad till en tandläkare, så vi behövde inte åka till Kokkola som det var tänkt från början. SÅ skönt! Och tandläkaren vi fick träffa var underbar. Ni vet de där kundrespons-automaterna de har utanför? Idag var första gången någonsin som jag tog mig tid att klicka in respons i den. SÅ bra tyckte jag hon var. Kan ha haft lite att göra med att hon även tyckte att mamma hade väldigt vackra tänder hehe *smile*

IMG 6065När man blir väckt från sin tupplur och förd till tandläkaren.

Nå, hur gick det då? Alvars tänder såg helt okej ut! Tack och lov. Visst har de fått sig en ordentlig smäll, men de hade i alla fall inte åkt upp och var inte lösa. Hon trodde att det hade gått helt bra trots allt, fast man kan ju såklart inte säga med 100% säkerhet om hans riktiga tand där under har blivit skadad (ena framtanden var mer utsatt än den andra) men det måste man ju helt enkelt bara vänta och se. Hon sa dock att hon tror nog att det inte lämnar någon större skada, att han klarade sig denna gång. Det som kan hända i värsta fall är att nerven gått av och tanden blir inflammerad, då måste den dras ut. Men men, det såg som sagt mycket bättre ut än vi föreställde oss. Vi fick en kontrolltid om 3 veckor och Alvar måste äta flytande föda i 2 veckor. Vi fick också ett intyg, ifall det skulle bli så att Alvar får några problem i framtiden, t.ex. att hans riktiga tand har en fläck eller någon liten missfärgning så kommer han att få fixa bort det och försäkringen står för kostnaderna. 

4384485D 7AAE 4A3E A97A 8D76366894C6Oh, the irony

Jag blev såklart sjukt glad av att höra detta. När vi var inne på jouren så lät det som att de garanterat kommer att svartna och ramla ut inom en snar framtid. Både jag och Misha hörde samma sak, ibland så tolkar jag saker till det värsta, speciellt gällande barnen, men nu hörde och uppfattade faktiskt han också det likadant. Att det liksom var antingen två döda tänder som faller lös själva eller måste dras ut. Jag hann vara glad i typ 5 minuter innan vi kom ut i väntrummet och Alvar springer iväg, faller med ansiktet rakt i golvet och blöder igen. Från läppen som tur, men ÄNDÅ!!! HUR ska vi kunna förhindra honom från att slå ut tänderna? Han är så otroligt vild och har absolut noll självbevarelsedrift. Ha klättrar, faller och slår sig precis hela tiden. Så här har Elsie aldrig varit. Jag har varit ganska orädd av mig och låtit honom leka och härja fritt, men nu är det ända jag kan tänka tänder. Tänder, tänder, tänder. Får inte slå i sina tänder. Har tidigare haft noll problem med att Alvar busar och faller och har sig men nu... varje gång jag hör en duns blir jag så rädd att det gör ont i hela kroppen. Han kommer ju inte ens att minnas det här men hans stackars moder är nog dessvärre ärrad för livet.

IMG 6061Arma pöjk!

Kommentarer

 • A 03/05/2019 8:44pm (3 månader sen)

  Varifrån va dina fina ljusa byxor du hade på din händelse här idag? Så fina. På jakt efter ett par liknande till sommaren. :)

  • Paulina Peltomaa 04/05/2019 12:38pm (3 månader sen)

   https://www.ginatricot.com/fi/vaatteet/farkut/highwaist/curve-jeans-839645542

   Här är en länk till byxorna! :)

Skriv en kommentar