unnamed 4

Svar på frågestunden

Skrivet av Paulina Peltomaa 28.10.2018 | 1 Kommentarer


Nåja, lite frågor kom det ju in trots allt! Kul! Lade också en sån där frågegrej på min instagram och fick in några frågor även där som jag sparade. Så nu kör vi!


Vad är enligt dig bästa åldern att skaffa barn?

Jag har ingen aning, men skulle jag med facit i handen få välja skulle jag nog personligen köpa hus, och bo en stund innan barn. Och jobba!! Både med Elsie och Alvar har jag fått minimi mammapeng (alltså typ mellan 300-400€ i månaden) medans t.ex. en vän som faktiskt hunnit jobba fick över 2000€. LITEN skillnad. Det skulle också ha varit kul att ha ett hus bara på två, ha lite fester här och faktiskt renovera klart allt så varje list skulle vara på plats. Sen också studera färdigt, Elsie började dagvård när hon var 1 år och 3 månader så jag skulle kunna göra klart skolan, som jag ändå inte fick klart förrän jag var höggravid med Alvar... Allt ordnade ju sig såklart och inte skulle jag ändra på något, men det finns en orsak till att folk väljer att göra allt "i rätt ordning". När jag inte ännu hade barn tänkte jag "Jag ska ha barn ung så vi är ganska nära i ålder, så jag kan vara barnets vän och inte bara mamma" Men där har jag nog ändrat åsikt helt, man kan nog vara vän med sitt barn oavsett om man blir mamma när man är 17 eller 41. Summa summarum: När du vill! Det finns för- och nackdelar med alla åldrar tror jag. ????

 

Tror du Misha nånsin kommer att fria till dig?

Faktiskt inte haha. Vet inte varför men jag kan bara inte tänka mig att det nånsin skulle hända. Kanske för att jag a) har så höga förväntningar på ett frieri och b) är svår att överraska då jag är ett sånt kontrollfreak.. I fjol anade jag direkt att det var en babyshower på g bara av att han betedde sig liiiite annorlunda. (Tror inte jag ens har sagt det ännu, låtsades bara vara överraskad, men jag visste nog ????) Skulle nog vara svårt att överraska mig, och jag tror att jag skulle känna av ifall han gick och funderade på att fria och något sånt har jag minsann inte känt av haha, så nej.


Vad gillar/hatar du mest med hösten?

Jag gillar ingenting med hösten faktiskt, bara tanken på höst ger mig ångest! Redan i augusti börjar jag alltid känna mig vemodig. Det känns så länge tills ljusare tider och en lång period av mörker ligger framför. Man that's deep men riktigt på riktigt känner jag likadant varje år. 1% mys och 99% blä.

 

 201810280741059595

 

Vad fick dig att börja blogga?

Hmm, jag har länge läst bloggar och velat prova på men inte kommit mig för! Jag kanske är lite sent ute, i dagens läge vet väl de flesta som är yngre än 20 knappt ens vad en blogg är, och de som har flest läsare och faktiskt gör skillnad via bloggandet är såna som redan har bloggat i typ 10 år. När jag väl gör nånting vill jag göra det ordentligt. Nu blev det ju inte så ordentligt som jag egentligen tänkte eftersom det tydligen är way more invecklat att blogga än jag föreställt mig ???? Egentligen skulle jag vilja v-logga, har världens bästa idéer men jag har bara en systemkamera och det är så tungt och klumpigt att släpa med den så jag skulle i så fall behöva skaffa mig en mindre. Vi får se hur det blir!

 

Hur ser ditt liv ut om 10 år?

Om 10 år är jag 36. Först tänkte jag att jag kommer att vara SÅ gammal om 10 år men 36 låter ju inte så gammalt ändå. Kourtney Kardashian är 40 och hon verkar ju ha det bra. Nåja, anyway ifall vi inte har vunnit på lotto så hoppas jag i alla fall att jag har ett superkul jobb som jag trivs med! Jag har haft bättre och sämre jobb men ännu inte något som känts som 100% jag. Hoppas att vi har en vanlig, stabil vardag och kan åka på en solsemester typ en gång i året (och dumpa av barnen på Bamseklubben *evil laugh*) Barnen går i skolan, har vänner och hobbyn, huset är färdigrenoverat och ja, vi lever och mår helt enkelt! Oj nu insåg jag att Elsie kommer att vara 13 om 10 år. Där rök förhoppningarna om ett lugnt liv haha.

 

Vad skulle du göra om du kom över 10 000? Spara, amortera, resa eller shoppa för allt?

Min första tanke var ju att amortera allt (vuxet eller hur) men vårt huslån är ju nog långt över 10 000€ så det känns kanske som att det inte skulle vara någon vits? Eller? Haha jag tog den här frågan väldigt seriöst, som att jag på riktigt skulle ha fått 10K extra. Okej om jag måste bestämma NU så skulle jag köpa nya vinterjackor åt mig och Misha. Amortera kanske några tusen. WC-remppa på övervåningen och kanske badrummet i källaren. Kanske inte räcker till så mycket annat?

 

Det bästa och sämsta med att göra kejsarsnitt?

Det bästa: Att veta exakt när det välsignade tillståndet (graviditeten) tar slut. Att barnet kommer före BF. Att man vet vad som kommer hända, inga överraskningar. Att inte behöva krysta ut barnet. Ja, det mesta är bara plus tycker jag! Kände mig trygg i att allt går bra båda gångerna.

Det sämsta: Inte är det ju precis trevligt att bli uppskuren trots att det är sättet jag föredrar att föda på. Skulle ju såklart skippa allt och bara vänta på storken om det skulle vara ett alternativ. Ärret kan bli missbildat om man har otur (som mig, men ska skriva mer om det i ett skilt inlägg)

 

Vill du ha fler barn?

Nej, tror inte det. För mina barns skull skulle jag vilja ha minst ett till, har själv bara ett syskon och skulle nog ha velat ha fler. Min kompis Ida har 5 syskon och de verkar ha så roligt tillsammans, alltid finns det någon att hänga med liksom. Skulle ha varit så skoj att ha en syster som man skulle ha kunnat vara bffs med. Men trots det känns det inte som att jag varken orkar eller har lust med att göra om allt från början ens en gång till. Det är oftast jätteroligt med barn men också väldigt tungt mellan varven. 


201810280743335223

Kommentarer

  • Lisa ()

    Hur länge har du ammat dina barn? Vrf slutade du när du slutat? Har amnigen varit viktig för dig eller va har du för syn på amning? ????

Skriv en kommentar