unnamed 4

Svar på frågestunden DEL 2

Skrivet av Paulina Peltomaa 13.03.2019 | 1 Kommentarer

 

Har du/ni några framtidsplaner?

 

Har en del faktiskt! Bara så där inom närmsta framtiden, så börjar Alvar på dagis i april och jag på ett nytt jobb. Sedan ska vi till Tallinn, och så har jag några andra planer på lite längre sikt också, men vi får se hur det går med dem...

 


Vad gör du helst om du får egentid?

 

Kör runt och lyssnar på musik. Alternativt strosar jag runt i butiker eller tränar! Helst av allt är jag helt ensam i alla fall, då får jag tankat mest energi. 

 

IMG 0138 

 


Favoriter på youtube?

 

Jag har faktiskt upptäckt Youtube ganska nyligen. Eller ja, såklart jag har vetat om Youtube haha, men har börjat kolla på vloggar ganska just. Har inga direkta favoriter men det jag kollade senast är Bianca Ingrossos sminkvideor och hauls. Fast jag kollar nog mest på ganska skumma saker, bl.a. fotvård, folk som tömmer enorma pormaskar och folk som knäcker ryggen/nacken (naprapatvideos?)

 


Bästa och sämsta egenskaper?


Till de sämsta egenskaperna hör nog att jag blir väldigt lätt stressad och irriterad, höjer lätt på rösten när jag är arg och är ganska bra på att skylla ifrån mig. Inte sällan skyller jag saker som går fel på andra fast jag innerst inne vet att felet är mitt. Det är liksom oooooliiidligt för mig att erkänna för mig själv att jag är den skyldige, det får mig att bara vilja krypa ur skinnet på mig själv. 


Min bästa egenskaper är nog att jag efter en hel del soul-searching är extremt självmedveten. Då jag verkligen vill något är jag väldigt målmedveten och bra på att planera och tänka ut allt i förväg. Jag är bra på att se till att saker faktiskt händer och blir gjorda, istället för att bara "äh, vi tar det sen". Och så tycker åtminstone jag själv att jag är rolig.

 

 


Storstad eller landet?

Hmm varken dera faktiskt, kan inte tänka mig att bo i varken en storstad eller på landet. Kan inte ens välja mellan dom två haha. Bor helst i en liten/mellanstor stad! Men ifall Pörkenäs räknas som landet (ni jeppisbor vet vad jag pratar om) så kanske jag väljer det då, landet.

 


Chips eller godis?

Godis!Cola eller pepsi?

 

Jag är en sån där sjuk jävel som inte känner skillnad mellan dom två. Samma sak med Fanta och Jaffa, känner ingen skillnad mellan smakerna. Så båda!

 


Hund eller katt?

 

Hund! Men skulle vi ta ett husdjur nu så skulle det bli en katt eftersom de är mer lättskötta. 

 

 

aec872d5 60bb 4e77 a2b3 7d5bdea798e2 

 


Hemmakväll eller ut och festa?

 

Oftast väljer jag hemmakväll. Men kanske man kan kombinera dem båda? Kalsarikännit?

 

Favorit veckodag?


Av någon konstig anledning gillar jag måndagar. Kanske för att det alltid känns som en ny början, allt är möjligt... 

 

 

Aldrig mer lyssna på musik eller aldrig mer använda sociala medier?

 

Aldrig mera använda sociala medier! Men måste erkänna att jag faktiskt tänkte efter några sekunder för länge innan jag skrev ett svar... *skäms*

 

 

Hur är det att bo i Jeppis? Skulle du kunna tänka dig att bo nån annanstans, i så fall var?

 

Nåå, det varierar, men trivs nog oftast riktigt bra. Knappast skulle vi bo här om inte det råkade sig så att vi båda är födda och uppväxta här. Men jag gillar staden och tycker speciellt att Jeppis som stad överlag känns väldigt barnvänligt! Hatar dock trafiken, haha. I Jakobstad tycker jag nog mig fortfarande se att det är skillnad på folk och folk. Det är nog det som stör mig mest med att bo här, det och nepotismen. Existerar säkert överallt men har för mig att det är extra mycket här. Om jag skulle kunna bo någon annanstans... Njaa, jag vet faktiskt inte. Före barnen, JA lätt. Men nu? Njaa... Vet inte var det skulle vara faktiskt, redan Vasa känns för långt bort, haha. 

 

 

Vad är det bästa och vad är det sämsta med att blogga?

 

Det bästa är bara helt enkelt att få skriva och få respons. Att någon förutom mamma faktiskt läser det jag skrivit. Det sämsta är känslan som jag har just nu, att jag har en massa tankar men jag varken hinner eller har motivation till att få ner dem i text fast jag "borde"

 


Vart skulle du vilja resa helst av allt?

 

Jag skulle nog vilja åka till USA någon gång! Men jag är livrädd för flyg så jag vet faktiskt inte om det kommer att hända ifall ingen söver ner mig. 

 

 

Såg en dag du lade en händelse på instan om att du har följt ett kostschema, hur funkade det och vad gjorde du för schema? Själv skulle jag gärna följa ett, för att förbättra mitt fysiska mående. Så, hur gjorde du och hur for du till väga?

 

Jag köpte ett schema av Ilona Siekkinen, som heter Bikinimeals. Superduperenkelt och effektivt. Jag köpte schemat och följde det helt enkelt till punkt och pricka! Schemat är tänkt att följas 8 veckor men jag slutade efter 4 veckor, steg på vågen och då visade den 49 kg så bestämde mig för att det kanske är bäst att jag avslutar för denna gång. Men som sagt, supereffektivt och enkelt program! Rekommenderar det, googla så hittar du :) 

 

Familjefotografering7

 

 

Kommentarer

  • sofia 19/03/2019 10:07pm (6 månader sen)

    Ang kostschema, jag som äter maaassor av mat och faktiskt kräver mycket mat, skulle jag klara av det? Eller är det mer "bantning"?

    • Paulina Peltomaa 20/03/2019 10:37pm (6 månader sen)

      Hej! Jag äter annars också ganska små portioner, allt på mig är ganska litet så jag tror helt enkelt att även min magsäck är liten. Så jag har nog aldrig varit speciellt stor i maten även om jag älskar skräpmat, godis, glass etc. För mig var portionerna helt OK stora, men kan nog tänka mig att någon annan tycka att matmängden är liten. Men obs! Absolut inte på den nivån att man skulle svälta sig själv!

Skriv en kommentar