unnamed 4

Våra vanligaste gräl

Skrivet av Paulina Peltomaa 10.01.2019 | 0 Kommentarer

 

För en tid tillbaks fick jag som bloggförslag att berätta om våra vanligaste gräl här hemma. Började på inlägget men så lämnade det i utkastet, men nu så. Här kommer en lista på de saker det gnabbas om mest hemma hos oss. Vill påstå att det är ganska basic stuff, eller vad tycker ni?

 

201901100917048733

 

Egentid

Det här är nog det som det gnabbas om allra mest här hemma, haha. Ofta när jag varit hemma med barnen hela dagen skulle jag helst bara byta av Misha i dörren när han kommer hem från arbetet (De dagar jag jobbar gör jag ju faktiskt det, vilket är ganska skönt hehe) Vissa dagar krockar det och vi båda har planer och tiden är knapp. Oftast blir det ju att en åker iväg och gör sitt direkt Misha kommer hem från jobbet, och sedan kommer hem för att byta av den andra. Och det leder oss in på nästa punkt...

 


 Vem som ska natta

Det här är inte ett lika stort "problem" som det var några månader sedan, då nattningen kunde ta en evighet och bara var en massa skrik och gråt. Men barnen nattas fortfarande skilt så ett litet projekt är det nog, med kvällsmål, pyjamas, tandborstning och allt som hör till. Är vi båda hemma är det enkelt, då tar vi ett barn på var.

 

Renovering

Jag vill helst att allt ska fortskrida snabbt, men är dessvärre själv helt handfallen när det kommer till allt som har med ja, renovering att göra. Kan helt ärligt säga att jag inte ens klarar av att måla en vägg (inte så det blir fint iafl) Skulle aldrig ens försöka mig på att tapetsera och att ens spika upp en tavla kommer inte på fråga. Så ja, då vet ni på vilken nivå jag är, och jag har absolut noll intresse av att försöka lära mig. Sorry... Det här går inte så värst bra ihop med att jag har en massa idéer och visioner. Misha däremot är utbildad snickare hehe. Han bannas nog säkert ofta över sitt yrkesval (eller kanske det är hans val av flickvän han bannas över, hmm...) Mitt resonemang är liksom att när vi har en yrkesman i huset, varför ska då nån som är beyond amatör (jag) börja snickra här? Det är ju dömt att misslyckas och jag vill ju inte att mitt egna hem ska bli nått slags provförsök för mina icke-existerande byggkunskaper. Så jag gnäller på min personliga snickare tills han genomför mina projekt. Okej, så usligt är det ju inte för vi båda blir ju alltid nöjda med slutresultatet, men det vi blir lite osams över är alltså att jag vill att allt ska hända NU. Jag är allergisk mot att se honom ligga i soffan och slöa iklädd i badrock när det finns 36 halvfärdiga projekt här hemma. Och han blir ibland irriterad när han tycker att min tidsram är unreasonable och tycker att vi ska bromsa. Oj, det här blev en lång punkt. Känsligt ämne haha.

 201901100922254321

Sovmorgon

Här finns det väl inte så mycket att skriva om, rubriken säger sig självt. Sovmorgon på helgen, vem vill inte ha det?

 


Föräldraskap och uppfostran 

En klok människa sa till mig att en stor missuppfattning i dagens samhälle är att man måste stå på exakt samma plan när det kommer till föräldraskap. Det är helt okej att vara lite olika och hantera situationer på olika sätt, det viktigaste är att kunna prata om det. Vi har inte helt samma tillvägagångssätt med allt i vårt föräldraskap och det har säkert mycket att göra med hurudana vi är som personer (ganska olika) och hur vi själva har haft det där hemma som barn. Misha är mer sträng än mig, säger han nej så är det nej. Men tillika är han den som har en mer chill "det ordnar sig" inställning av oss två. Jag ger lättare efter och låter typ Alvar leka med fjärrkontrollen så jag ska få en tyst minut eller två. Är också mer nojig att något ska hända, direkt jag tänker på en simhall börjar jag fantisera om sekundär drunkning medans Misha inte ens tror att något sånt existerar. Jag kan bli irriterad om jag tycker att han är för sträng eller carefree, och han i sin tur kan bli irriterad på mig för att han tycker att jag är för snäll eller oroar mig för mycket

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar