söndag 10 mars 2019 - 12:26

Nya tapeter och mindre skärmtid

 

Så var det söndag igen. Den här veckan har gått så otroligt fort trots att inge speciellt har hänt. Passar på att blogga lite då Alvar sover sin dagsvila, Misha och Elsie är ute på isen med min mamma så jag är ensam hemma. 

 

Vi har äntligen fått klart vårt vardagsrum! T.o.m. varendaste list är på plats. Här har jag tidigare visat lite före- och efterbilder från vårt hem ifall nån är intresserad. Vårt senaste projekt har varit att tapetsera om vardagsrummet, och huhhu. Trots att vi inte ens lade upp tapeterna själva så blev det ett ordentligt projekt. Men nu är det äntligen klart och vi är så nöjda! Jag är ganska feg när det kommer till inredning och kör nästan alltid på grått, vitt eller beige, så är riktigt glad över att jag vågade välja en mönstrad tapet! Den känns väldigt jag-ig. Och som tur gillar Misha också den hehe. Här får ni en liten sneak-peek

 

 

unnamed 26

Ännu behöver vi köpa nya gardinstänger. De gamla var så utdaterade så de åker nog raka vägen till soptippen.

 

Annars då... Misha (alltså min sambo) har haft ett experiment i helgen, han har försökt lämna bort telefonen så mycket det bara varit möjligt. Har knappt sett honom hålla i telefonen ö.h.t. nu när jag tänker på det. Och både jag och han har märkt en tydlig skillnad på hans humör! Jag läste om en bekant som hade skrivit att han insett att han ofta vaknade glad på morgonen, men sedan tog han fram telefonen och och hans dagar blev till skit. Där känner jag verkligen igen mig! Klart att det händer sig att jag är sur från morgonen, men oftast så vaknar jag med ett helt okej humör, men av någon anledning tenderar jag att bli väldigt negativ och stressad förr eller senare under dagen. Det tror jag att har en direkt koppling till telefonen. Det blir ju lätt så att man sitter mycket med telefonen i handen om man är med i diverse chattgrupper och det hela tiden är någon som skriver och diskuterar något och man försöker hänga med. Förr hade jag ingen koll alls på min skärmtid, men sedan någon månad tillbaks kollar jag på Ruutuaika ofta. Jag håller skärmtiden på absolut max 3 timmar om dagen, det ÄR mycket, jag vet, men det känns ändå som att det är något jag kan leva med. Innan jag vaknade till och insåg att jag har ett problem så satt jag med näsan i skärmen 4-5 timmar om dagen. Ibland 6! Nästan som en hel arbetsdag. Usch! 

 

Har ni koll på hur mycket tid ni i genomsnitt använder telefonen per dag? Skulle vara så intressant att veta. 
Nu ska jag börja svara på era frågor! Du hinner fortfarande ställa en fråga till mig här 

 

unnamed 25

söndag 30 december 2018 - 10:01

Välkommen hem till oss!

 

Det är några som har undrat om jag kan visa vårt hem, så det tänkte jag göra nu! Eller, inte hela hemmet för det skulle bli för långt för ett inlägg, men ska visa några före- och efterbilder på rum vi har renoverat. Och när jag skriver "vi" så menar jag Misha i form av snickare och jag i form av självutnämnd arbetsledare.

Vi sökte hus l-ä-n-g-e och gick på mellan 10 och 20 husvisningar. Klickade in mig på stadens mäklarsidor slaviskt och alltid när något av intresse dök upp så blev det sålt innan vi ens hann åka och se på det. Eller så var det 15 andra på visningen och det blev budgivning. Eller så visade det sig vara allt för förfallet. Jag var redan gravid med Alvar när vår mäklare tipsade oss om det här huset, vi var på en annan husvisning men där blev det återigen budgivning, och vårt hus hade inte kommit upp till salu ännu, så vi fick ett försprång. Det råkade sig också så att min pappa kände de tidigare ägarna, så det var riktigt lyckat. Vi köpte huset 16.6.2017.

 

201812301020044823

The man and The house.


Vårt hus är byggt 1959 och
är ett rappat tegelhus med två våningar + källare. På övre våningen har vi två sovrum, ett litet allrum och en wc. På nedre våningen finns två sovrum, vardagsrum, wc och kök. I källaren finns ett "hemligt rum" som Misha har gjort till sin man cave, och ett badrum med bastu. I källaren har vi också frys och tvättmaskin, och ett ganska stort förråd plus garage för bilen. När vi köpte huset var alla stora saker redan gjorda, så som dränering, fönstren var bytta, taket är rätt så nytt och allt sådant som kostar var i skick. Vi har endast ytrenoverat! Nu ska jag visa 3 rum som vi har gjort om.


Först ut: Toaletten på nedre våningen. Det här väntade jag personligen på mest eftersom det var det absolut hemskaste rummet i hela huset enligt mig. Vi gjorde nyligen om wc:n så vi använde den som den var i ett år ungefär. Vi bytte ut allt förutom kranen och handduschen, dem återanvände vi.

 

201812300846575258

201812300846501597


Sedan har vi ingången/trappan.
Hittade ingen tydligare före bild men man ser ju nog ganska bra hur det såg ut innan på denna bild. Brun plastmatta på både golvet och trapporna. Vi fick Marrakech kaklen av Mishas mamma! I något skede ska vi också byta ut ytterdörren, vårt tak är mörkgrönt så skulle vilja ha en mörkgrön dörr också.

201812300925247084

201812300928273730


Det tredje rummet jag tänkte visa upp är mellanrummet,
alltså rummet man först kommer in i när man går upp till vinden. Härifrån har jag inte heller en riktigt original förebild, men tapeten syns ju och innan vi bytte golv var golvet täckt i en mörk plastmatta. En detalj jag tycker är fin som Misha föreslog att vi skulle behålla är att vi lämnat fram brädorna på några av väggarna, han bara slipade och laserade dem.

 

201812300952443565


201812300953277843

201812300954229966

Så där, nu har ni fått se lite av hur vi bor! Hoppas någon tyckte att det var intressant. Om så är fallet kan jag göra ett till sånt här inlägg men med några andra rum. Vi har i princip gjort om det mesta så det finns att visa av!