Att resa med psykisk ohälsa

måndag 17 juli 2017 - 13:34 | 0 Kommentarer

Jag älskar att resa, har alltid gjort det och kommer alltid göra det. Min senaste resa var till Spanien med en vän. Vi hade otroligt roligt och jag kommer aldrig glömma den resan. Tyvärr så håller inte ens goda humör så länge när man har borderline, i alla fall inte för mig. Under en vecka kommer det minst några situationer när humöret är sämre. Så hur är det att resa med borderline, vad gör man när humöret sviker och resan kan kännas förstörd?

Jag har lärt mig att jag i förhand måste acceptera att jag inte kan vara på topp varje dag, både hemma eller på resa. Förra året var jag till Amsterdam ganska fort efter en lång depression. Resan var överlag bra med vissa dagar lämnade jag knappt hotellrummet; de dagar jag gjorde det tog jag mig ut från rummet först någon gång 15 tiden. Jag hade trevligt ressällskap men problemet satt i mitt humör. Det blev ännu tyngre att vara där när efterdyningarna av depressionen var så pass stora. När vi väll var på väg hem kändes det som om en sten hade fallit från mitt bröst. Äntligen släppte pressen av att behöva göra något varje dag. Det var efter den resan jag lärde mig att inte ha några höga förväntningar inför resor, speciellt inte om jag nyligen varit deprimerad.

20158281 10207747683810598 1772452110 n

Det som är synd med både borderline och bipolär sjukdom är att du inte vet när du kommer börja må dåligt. Det kan hända när som helst. Och eftersom man oftast bokar resor ganska långt på förhand så är det en liten risk man tar. Så nuförtiden bokar jag alltid sådana biljetter som går att avboka, ifall jag skulle bli psykiskt ostabil.

Jag tänker inte låta mina psykiska sjukdomar hindra mig från att resa. Jag är en kämpe och jag tänker göra allt för att få göra det jag tycker om att göra. Sen om humöret kommer i vägen så är det något man kan acceptera då i stunden. För tillfället har jag inte resfeber eftersom jag nyss varit till Spanien, men snart kommer den nog tillbaka, och då sätter jag mig på flyget så fort jag får möjlighet till det.

Kategorier:

Psykisk ohälsa

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.