måndag 18 september 2017 - 17:27

Det finns en orsak

Hej på er, länge sedan sist!

Detta inlägg kommer vara lite annorlunda än de andra inlägg jag skrivit. I detta inlägg tänker jag berätta om diverse ting som hänt mig nyligen och som jag precis kommit mig ur. Den senaste månaden har varit ett kaos för mig. Mitt humör har pendlat mellan eufori och depression. Någon dag har jag varit väldigt glad och produktiv. En bra dag kan jag ha stigit upp en relativt bra tid, farit till föregångarna och sedan på kvällen varit med vänner. Medan en dålig dag så har jag inte stigit upp alls och bara degat i sängen eller soffan hela dagen. De värsta dagarna har varit hemska. Jag har haft noll livslust och tårarna har sprutat ut ur mina ögon. Med andra ord så har jag varit väldigt förvirrad den senaste månaden. Uppvaknandet på morgonen har varit tufft när jag inte haft en aning om dagen blir positiv eller negativ. Tack och lov har jag fått bra stöd av vänner och av personal som jobbar vid psykiatriska enheten i Vasa. Utan dem skulle jag inte ha klarat mig.

Jag tänker inte gå in på djupet av vad som exakt har hänt eftersom jag anser det är för personligt. Men jag vill ändå att ni läsare ska förstå att det finns en orsak till varför det varit så tyst på min blogg. Och nu vet ni det. För mig kommer bloggandet gå i perioder eftersom mitt mående också gör det.

Hur mår jag idag då? Jag mår bra. Jag känner mig äntligen stabil efter en känslosam berg och dalbana. Nu kan jag börja fokusera mig på att blogga igen. Det känns verkligen skönt att skriva igen.

PS. Kom ihåg att du alltid kan ta kontakt med mig om du vill berätta din historia om psykisk ohälsa. Min e-post är kadilindman@hotmail.fi

onsdag 14 juni 2017 - 13:18

Introduktion av psykpepp

hej

Äntligen hörni! Äntligen påbörjar jag ett projekt som jag haft i tankarna länge. Jag har alltid varit passionerad över att kämpa för att slopa stigman kring psykisk ohälsa, och nu får jag äntligen göra det.

Vem är jag då funderar ni? Jo, mitt namn är Kadi Lindman och jag är 21 år. Jag har kämpat med psykisk ohälsa i cirka tre år. Under den tiden har jag bland annat fått några diagnoser men även fantastiska vänner som går igenom liknande saker som jag. Till vardags går jag i terapi två gånger i veckan, umgås med vänner, spenderar min tid på föregångarna, dricker vin och äter god mat. 

I denna blogg kommer jag ta upp många olika ämnen men som alla har någonting gemensamt; psykisk ohälsa. Eftersom jag inte bara vill berätta om mina egna historier kommer jag intervjua individer som kämpat eller kämpar mot psykisk ohälsa, så att ni som läsare ska få en så bred bild som möjligt om allt vad psykisk hälsa innebär.

Men förstås ska ni också få läsa om mina egna historia om hur jag blev psykiskt sjuk, om hur jag kämpade mig igenom allt och hur jag mår idag. För det är ju den historian jag kan berätta bäst, eftersom det är mitt liv det handlar om.

Jag vill även poängtera redan nu i början att jag endast kommer skriva ur mitt egna perspektiv i denna blogg. De enda gångerna någon annans röst kommer fram är när jag specifikt säger det. Jag är helt och hållet medveten om att alla upplever psykisk ohälsa på olika sätt. Så om du är intresserad av att höra MIN historia, MINA tankar och MINA åsikter, följ med, för nu börjar psykpepp.