tisdag 12 september 2017 - 07:35

Överansträngda stämband

Träningsvärk av att sjunga? Tror nästan jag har det idag.. Igår var jag på min första körövning med Poprock-kören, och oj så kul det var! Jag har i så många år velat börja sjunga i kör igen, men det har bara inte varit läge för det.. För långt borta till någon kör jag skulle vilja delta i eller små barn och en pappa som är borta varannan vecka som i många år har hindrat mig att delta i något som ordnas varje vecka.

 

Men nu tänkte jag att jag ska ta mig i kragen och anmäla mig och igår var det då den första övningen! Lite annat än vad jag är van med gällande att sjunga i kör. Men bra på alla sätt ändå. Nu är det ju ett antal år sedan jag ens sjungit i kör.. Det var väl senast i musikskolan år 1999 kanske.. Så har ju gått några år sen dess. Men det var alltid ett av mina favoritintressen som ung! 

 

Så en gång i veckan (och kanske lite oftare om det blir något uppträdande) så ska jag nu tillbringa mina måndagskvällar tillsammans med ett gäng glada skönsjungande damer (och några herrar) och tror att det kommer att bli väldigt roligt! Och riktigt bra lät det faktiskt också så ser fram emot att lära mig repertoaren. 

 

Fast märker tydligt att jag inte sjungit ordentligt på många år, då stämbanden faktiskt är riktigt ömma idag.. Men dom ska nog bli uppmjukade under höstens gång.

lördag 2 juli 2016 - 06:48

Systrar semester och svett

Nu har jag semester vet ni! Jag har också huset fullt med systrar och kusiner. Härligt! Jag övertygade systrarna (som verkligen inte hade orkat just då..) att vi skulle ta en länk upp till Linnanvuori här nära oss. Och de var verkligen inte besvikna efteråt fast de egentligen inte skulle ha orkat först. Den här platsen har nog blivit en av mina favoritplatser!

 

image

Önskar att vi kunde göra sådant här lite oftare tillsammans.. Det går ju inte tyvärr men att springa/gå eller bara göra något aktivt ska jag iallafall försöka börja göra lite oftare nu. Det ger så mycket och nu har jag ju fyra veckor tid att sätta igång.

söndag 1 maj 2016 - 16:24

Vår Valborg

Hör och häpna! Här kommer ett blogginlägg om Valborgshelgen utan skumppa, ballonger, serpentiner och studentmössa. 

Våra vappenplaner blev inhiberade p.g.a sjukdom (inte vår) så vi skippade folkmassor, socialt umgänge och gick till skogs istället.

Igår var vi först ut i det härliga vårvädret och sparkade boll på en skolgård i närheten. Sen blev det en tur till Linnanvuori, och denna gång klättrade vi ända upp till den högsta toppen (79 meter över havet). Förra gången vi var där var det snö och sportlov. 

Det är så härligt att barnen nu är så stora så att man bara oplanerat kan ta en tur till skogen och alla traskar på helt själv utan klagomål. Då jag kom hem kollade jag på telefonen och vi hade alla traskat ca 9 km den dagen.

 

image2

 

Det fanns massor med blåsippor i skogen! Är den ens fridlyst mera? Det hänger ju kvar det där med att man inte ska plocka dom.. Men vitsippor och Tussilagon spridde vi nog ut längs med stigarna..

 

image

 

Storebror och lillebror. Bästa kompisar för det mesta. Härligt att ha en bror i vått och torrt.

 

image6

 

Här har det bott folk redan på järnåldern. Det är ganska länge sen det.

 

image5

 

Storebror lämnade vitsippor på alla gamla stenar ända upp till toppen.

 

image4

 

Här ser man ända till Åbo. Iallafall ända till St Karins där storebror går i skola och lillebror i dagis.

 

image3

 

Vi hade med oss lite salta kex och russin och barnen orkade traska länge med dom i magen. Då vi kom hem grillade vi lite och sen tittade vi tillsammans på How to train your dragon. Själv tittade jag på filmen Monica Z efter att barnen gått och lagt sig.

Och idag har det ju bara varit ett helt underbart första maj väder! Jag fick en ordentlig sovmorgon, vi har varit mycket ute, ätit glass i solen och så har jag också städat och börjat fundera på packningen. Snart bär det ju av till Paris!

Nästa vecka är det jag som har hand om Sevendays Instagramkonto! Följ med där vetja!

söndag 25 oktober 2015 - 20:32

En blöt skogsutfärd

Idag trotsade vi regnet och gjorde en utfärd till skogen till en naturstig nära oss. I vanliga fall hade vi nog knappast orkat oss ut i det här vädret, men vi hade bestämt att vi skulle gå till skogen och grilla med våra familjevänner. Regnet höll sig undan ett tag, men så småningom började det droppa och vi var ganska så blöta och kalla då vi kom hem.. Men bortsett från en del gnäll från barnen så var det en riktigt trevlig utfärd, och jag skäms nästan att vi aldrig varit hit förr även om det är så kort väg och en riktigt fin grillplats. Igår hade det ju varit perfekt väder, men då hade alla annat program.

IMG 9431

Har man mycket tid och lite bättre väder så kan man gå hela vägen runt. Nu gick vi till grillplatsen och tillbaka. 

IMG 9432

En riktigt fin skog är det här med en ordentlig bred stig.

IMG 9435

Mycket stenar att hoppa på.

IMG 9436

Vi kom lite före dom andra och skulle tända elden, men hade såklart glömt alla tändstickor hemma..

IMG 9437

Jag hade faktiskt tagit kameran med mig, men eftersom det var blött så fick det endast bli bilder med telefonen, och den tar ju faktiskt rätt så bra bilder så kanske inte så farligt egentligen.

IMG 9440

Tre familjer, tre mammor, tre pappor och sex pojkar.

IMG 9444

Trattkantareller hittade vissa också.

IMG 9443

Trots regnet så fick vi korvarna grillade.

IMG 9441

Tur att vissa ändå gick med på att ha i alla fall lite regnkläder på sig.

IMG 9447

Ganska blöta och lite sura barn fick vi med oss hem. Men vi försökte iallafall med att göra en liten söndagsutfärd och var ju ändå skönt att komma ut och träffa lite folk som omväxling.

Det blev en tur via dusch/bastu och bad (inte alla på samma gång) för att värma oss efteråt och både Theo och jag slocknade på soffan. Peter lagade också goda semlor och pumpasoppa och dagen avslutades med lite akrobatik i vardagsrummet :-)