fredag 8 september 2017 - 22:12

Vimplar till en efterlängtad kusin

Vet ni, alldeles snart ska jag bli moster igen! Men den lille tycks tycka det är behändigt att åka i mamma så tar tid på sig att komma till världen. (Min minsta LILLAsyster ska bli mamma - tänk!) Väntar så!

 

IMG 2123

 

Medan vi väntar så sydde jag idag färdigt ett vimpelsnöre som föräldrarna önskat till bebisens rum. Den gråa lappen (SnapPap såklart) är ännu tom, men jag ska stämpla in bebisens namn där bara det blir klart. 

 

 

fredag 1 september 2017 - 20:05

Sov gott!

Ikväll har jag förutom att servera den traditionella fredagstortillan, tagit en tur med kameran i vårt sovrum. Vårt sovrum är det största rummet i huset med tanke på användningsområdet. Lite onödiga kvadratmetrar finns det nog här, men det är nog ändå rätt skönt att ha lite mera svängrum än förut. Vi sover rätt gott här och har redan hunnit göra en del av det vi tänkt i renoveringsväg. Panelen (det finns en del..) är målad vit och väggarna ovanför i en grå nyans (som jag inte minns namnet på nu..) Taket väntar ännu på en omgång vit färg och så saknas det en del lister.. Dom där listerna.. men planen är den att vi ska låna spikpistol sen i något skede och skjuta alla lister på plats vid samma tillfälle. Blir säkert om fem år..

 

sovrum2

 

Inredningen är en blandning av Ikea, arvegods och loppisfynd. Skänken är nog den äldsta möbel vi har och finns på foton tillsammans med mina släktingar för väldigt länge sedan. Mattan hittade jag på loppis i våras då vi redan köpt och sålt hus och pallen köpte jag via en lokal facebookloppis. Det var meningen att den skulle bli en fotpall i vardagsrummet, men den passade inte riktigt in där. Sen hamnade den i lillebrors rum i något skede som "kök" tills jag städade för en par veckor sedan och insåg att det ju är här vid fotändan av sängen den hör hemma. Våra garderober är inbyggda i snedtaket och är väldigt låga, så jag gjorde för en månad sedan en egen lösning på klädräcke för längre kläder. Ett avsågat kvastskaft fastspikat med ett avklippt bälte i taket. Ska skaffa likadana galgar ännu till alla kläder så att det ser snyggare ut.. Tavlan har ni som följt min blogg sett förr. Fanns förut i vardagsrummet och stod i nästan tio år ute på vinden för ramens skull.. Tyngderna används tyvärr inte så flitigt just nu.. (det är barnen som fixat med dom senast..)

 

sovrum1

 

Då man står i dörröppningen till vårt sovrum är det detta som möter en. Vi möblerade om för ett tag sedan, tidigare stod sängen till vänster om dörren. Det fungerade nog, men inte egentligen så bra.. Jag slog huvudet i taket hela tiden då sängen var så nära väggen och dörren gick knappt fast då ena nattygsbordet alltid hamnade för nära dörren.. Men jag tror att vi behövde ha sängen på ett annat ställe än de förra ägarna hade haft först för att det inte skulle kännas som att man gick och lade sig i någon annans säng.. Men nu känns det bra så här och mera proportionerligt.


sovrum5

 

Sedan om man lägger sig i sängen och tittar ut över rummet så är det denna vy man har framför sig. Tapeten i mellanrummet mellan sovrummen är jag så nöjd med! Fattas ännu lister här också dock.. Ska demonstrera den lite närmare i något skede.. Härifrån sett är trappan till nedre våningen direkt till vänster, sen kommer lillebrors rum till vänster och storebrors rum till höger.

 

sovrum4

 

En smutsigspegelselfie iklädd loppis- och Lidlkläder varsågoda. Vintageklänningen till vänster använde jag för första gången (köpte den för kanske fem år sedan.. ) på vår inflyttningsfest i juli. Kanske ända gången jag kommer att använda den, men den är så vacker så får hänga framme.

 

sovrum6

Tack för titten! Jag har nog haft min snorigaste dag på länge idag, men det är inte värre än att jag är ganska trött och hängig. Det är ju veckoslut iallafall och vi inledde helgen och den första höstdagen med att ta en loppistur (utan desto större fynd) och glass och kaffe på café. Barnen var nöjda och glada. Ha en skön kväll!

onsdag 18 januari 2017 - 17:26

Där är det nu - vårt hem.

Där finns det nu. Vårt hem - vårt projekt som vi hållit på med de senaste 10 år sen. Hemmet som är nästan lika gammalt som vårt äktenskap. Hemmet där familjen fördubblats. Hemmet där vi delat mycket skratt och gråt. Hemmet där vi ätit massor med god mat och firat massor med fina kalas. Hemmet där vi slitit, kämpat och varit uppgivna ibland men mest lyckliga. Här finns det nu till allas beskådan, och om jag har rätt magkänsla så finns det inte där så länge till så passa på att ta en titt!

 

Jag blir nästan lite vemodig då jag tänker på det, att någon annan kommer att bo här i framtiden, men ändå känns det här beslutet bara så rätt. Det är dags för nya äventyr nu. 

 

På måndagen hade vi förmedlingsfirmans fotograf här, och jag måste säga att jag är mera än nöjd med bilderna! Såklart ser allting mycket större ut än vad det är i verkligheten, men riktigt superfina bilder tog han! Ångrar bara lite att jag inte själv var hemma och torkade bort fingeravtrycken och slätade ut kuddar och handdukar.. Jag vet ju att de flesta vi känner (och många många till) just nu sitter och zoomar in alla skavanker ;-)

 

ORIGINAL 2

ORIGINAL 3

ORIGINAL 12

ORIGINAL 17

ORIGINAL 19

ORIGINAL 21

ORIGINAL 22

ORIGINAL 24

ORIGINAL 25

ORIGINAL 26

ORIGINAL 27

ORIGINAL 28

ORIGINAL 29

ORIGINAL 30

ORIGINAL 31

ORIGINAL

ORIGINAL 9

söndag 20 november 2016 - 21:29

Helgrapport

Så var helgen snart över igen.. fort gick det, men vi har ändå fått en del gjort. Vi har bl.a fyllt en container med kvistar från träd som fällts på vår gård. Det finns så mycket träd här och mängden kvistar som fylldes i containern.. pust.. nå den åker iväg imorgon. Men hela det här trädfällningsprojektet kommer att ta lång tid ännu..

 

Ommöbleringen som jag talade om blev av! Lite krångligt var det nog då stolen som skulle in i barnens rum var för stor så vi måste skruva lös benen.. Men skrivbordet är nu i min syhörna och jag har fått det lite uppordnat där och t.o.m sytt idag!

 

IMG 6732IMG 6745

 

Nu ser jag fram emot en ny vecka igen.

Och grattis till alla vinnare i galan 2016!

söndag 6 november 2016 - 21:09

I tidningshyllan!

Just nu hittar du ett reportage från oss i tidningen "Meidän talo" i tidningshyllan! På skärtorsdagen i år var Camilla och Jaana här och gjorde reportaget och igår fick vi höra av våra gäster att tidningen kommit ut. Och fast det bara är ett halvt år sedan så har vi redan hunnit ändra på en del, iallafall vissa möblers plats.

 

IMG 6603

 

Så hopp hopp till butiken och köpa tidningen!

tisdag 12 juli 2016 - 20:57

Loppisfynd

Oj det har varit så intensiva dagar sen jag fick semester så jag vet inte riktigt vad jag ska börja. Vi har haft min systers familj här hos oss, varit i Ekenäs, på landet, på Raseborg och tittat på Sound of Music (se den om ni inte har!!) påbörjat hönshusbygget och hållit på med en massa bröllopsförberedelser så jag är alldeles mintgrön i ögonen. (temafärgen) På lördag smäller det!

 

Jag hann också med en snabb loppistur till Emmaus i Ekenäs då jag fört papporna på brudgummens svensexa. Där i fönstret hängde en fin skolplansch som jag nappade åt mig. Den lär ha funnits i mitt gamla högstadum, så lite kul såklart. Har också länge letat efter en skolplansch, men inte hittat till vettigt pris.

 

IMG 3967 2

IMG 3969 2

IMG 3971

 

Här passar den bra! (fast om jag känner mig rätt så kommer den att flytta plats många gånger..) Men det var roligt att fynda något på loppis, för har inte gjort det på länge. Hittade något annat också som har med undervisning att göra, men det visar jag en annan dag.

torsdag 24 mars 2016 - 20:40

Reportagedag!

Idag har det gjorts inredningsreportage hemma hos oss och Camilla och Jaana har varit på besök. Medan Jaana intervjuade oss så började Camilla fotografera. Som väntat så var det ju en del flyttande på saker för att få alla rum att se fotograferingsvänliga ut. För ca fyra år sedan var Camilla hos oss senast och gjorde ett reportage som var med i Unelmien Talo&Koti hösten 2012. Men eftersom vi ändrat så mycket sen dess så föreslog Camilla att hon skulle komma igen. Och det lilla jag såg via hennes kamera så såg det fint ut som vanligt!

Eftersom jag just nu väntar på att båten till Sverige ska åka iväg, så bjuder jag på några telefonbilder denna gång.

 

image22

 

Roligt var det också denna gång, kunde göra detta oftare! Nu hoppas vi att reportaget snabbt blir sålt och så småningom finns i en tidningshylla nära dig!

torsdag 17 mars 2016 - 21:51

Ett hörn i barnens rum

Jaha, tänk om jag skulle försöka blogga lite också mellan varven. Det är fullt upp just nu med det mesta. Min syutmaning tar en del tid, och hittills har jag två plagg innestående. (sytt 19 plagg på 17 dagar) Vi har också fått en del fixat här hemma på sistone. Sånt där smått som bara blivit, men är så skönt att få gjort! 

Ett av de projekten var denna hylla som skulle målas. Den var helt enkelt inte så snygg som den var. Gavlarna spraymålade jag och hyllorna är målade med kalkfärg. Jag är så nöjd med slutresultatet och hyllan kommer att passa in länge.

IMG 9796

Rummet i övrigt är vi också väldigt nöjda med. Mattan fick jag också med mig från jobbet för ett tag sedan och allt passar så  bra ihop nu.

IMG 9805

På hyllan finns lite det ena och det andra och antar att det kommer att flyttas om lite grejer nu och då. Det mesta i barnens rum är faktiskt begagnat. Skrivbordet kommer från Tori, hyllan från Blocket. Stolarna och pallen är loppis även de och så även molnasken som innehåller småbilar. Också jordgloben och flera av sakerna på hyllan är loppisfynd. Och dinosaurien.

Andra sidan av rummet visar jag mera av en annan dag. Det syns inte på bilderna men typ de flesta av barnens leksaker låg på golvet då jag tog dem. Men det är lätt att skuffa undan så de inte ses på bild, men orkade inte i stunden skuffa allt till andra sidan rummet :-)

 

måndag 8 februari 2016 - 16:11

Veranda och motgångar

Jaha, så var det ny vecka och jag har varit hemma idag - igen- med en hostig lillebror denna gång. Men jag tror nog vi testar på dagis imorgon iallafall. Annat tråkigt är att jag söndrade mina glasögon på lördag (har tack och lov kvar mina gamla..) och idag har storebror lyckats slarva bort sin plånbok med busskort och bibbakort.. Har försökt ringa runt men antingen vet de inget eller så svarar de inte. Typiskt. Och onödigt.

Så veckan började med andra ord inte så bra. Men helgen var bra och min lördagkväll var riktigt upplyftande (det var inte där glasögonen gick sönder, så livat var det ändå inte...) Igår kom vi hem igen och fick skippa ett bullkalas (p.g.a. hostan) och jag var helt flegmatisk och trött och fick inget gjort igår..

Men eftersom jag nu då varit hemma största delen av dagen idag (förutom då vi hämtade storebror från skolan och jagade busskort) så har jag hunnit städa lite igen. Det blev ganska rörigt på verandan då vi flyttade upp Expedithyllan till barnens rum, och har inte orkat ta tag i alla högar med vantar, skridskor och annat bråte tidigare. Men nu passade jag på och den lilla vita byrån fick flytta hit. Den har snurrat runt lite över allt här i huset tidigare.. Men här passar den riktigt bra!

IMG 9693

Utekläder är väl aldrig speciellt snygga på bild.. Men de fick nu hänga kvar här ändå. Dom hör ju till verkligheten.. Igår skruvae jag också upp korgen för vantar och mössor. Det är väl egentligen en badrumskorg men tyckte att den skulle passa här. Spegeln väntar på att komma upp.

IMG 9696

Den stora bloman (som heter?) fick jag med mig från Ekenäs. Här hänger den bra och överlever också hoppas jag. Ampeln har jag köpt från jobbet och tillverkades under en kurs som vi hade med en praktikant.

IMG 9703

Min lilla tippa hänger med än och fönsterbågarna är ännu omålade efter att vi kittat dom. Allt har sin tid. (Och ibland är vi lite lata och oföretagsamma) Bakom byrån står också en glasskiva och väntar. Men fönstret den hör till får vi inte fixat innan byggställningarna är borta. Och det är vårens projekt. 

IMG 9709

 

onsdag 3 februari 2016 - 19:45

Kök och sjukstuga

Jaha, så hann jag just ropa hej och så vidare och så hade vi nästa magsjukepatient i huset. Jag sov som en stock när storebror ropade på mig vid midnatt och sen var det hela rumban med torkning, tvättning, duschning, flyttning av madrass och så vidare. Vid dylika tillfällen fungerar en lite som en robot då reflexerna fungerar i sömnen. Halvsovande når hinken fram precis i tid. (oftast..) 

Vi tar igen oss ännu imorgon och hoppas hoppas att det är över sen för vår del. Det är ju nu en vecka sen lillebror blev sjuk, och jag har lite svårt att tro att det är samma sjuka, men det är ju svårt att veta, går så mycket nu. Trots allt så har vi haft en ganska mysig dag idag. Då vi inte har sovit och tagit igen oss efter natten, så har vi ritat, byggt med lego och pratat om ditt och datt. Medan storebror sov satt jag och lillebror och tittade på då mattan snurrade i tvättmaskinen. Bara en sån sak. Sånt hinns inte med i en vanlig vardag.

Jag lyckades ändå mellan varven städa lite i köket och passade på att ta några bilder då solen sken in. Det är nu nästan exakt ett år sedan vi höll på med att fixa köket och vi är ännu lika nöjda med det som då. Lite bilder varsågoda. 

IMG 9629

IMG 9633

IMG 9634

IMG 9637

IMG 9642