söndag 31 december 2017 - 09:05

Året som gick!

Så var vi inne på årets sista dag! Tänk! Så fort det här året har gått och så annorlunda det blev. Idag är det ett år sedan tanken om att försöka sälja huset och flytta till Pargas började gro. Men vi spolar lite tillbaka, men först tänkte jag ge er min nyårslista.

 

 

Mitt 2017 har varit:

Annorlunda. Fullt av chansningar som har gått bra. Ganska omtumlande, mycket förändringar. Vi har alla växt mycket under året. Barnen mest på längden men också på många andra sätt. 


Tre saker jag lyckades med:

Sälja ett hus, få bukt med mina hudproblem, bli bättre på att tro på mig själv


Ett datum jag kommer att minnas:

Den 14.2. Dagen då vi sålde vårt hus och köpte vårt nya. Den största present jag nog någonsin kommer att få/ge på alla hjärtans dag.


Det här gjorde jag, som jag aldrig gjort förut:

Flyttade till Pargas


Länder jag besökte 2017:

Estland, Sverige och Spanien


De bästa sångerna från det gångna året:

Jag är så dålig på såna här sångfrågor..


Jag firar nyår så här:

Vi åker till huvudstaden och firar med mina föräldrar


Jag har/har inte nyårslöften:

Vill inte kalla det för löften.. Men jag ska försöka hålla mig till att äta mindre kött, mindre socker, köpa mindre saker och inte köpa nya tyg utan använda upp de gamla. Hålla ordning i huset.


Det här är mina förväntningar för 2018:

Tänker inte flytta iallafall. Det är väl lite samma som mina "löften". Jag hoppas på ett lite lugnare år. Fortsätta i lugn takt att renovera vårt hus. Njuta av att ha ordning. (Jag skrev aldrig om hur det gick med konmari, men det är också en förväntning jag har inför det kommande året - att blogga mera om saker som händer i mitt liv..) Hoppas på att vara lite mera organiserad (som vanligt) Försöka må bra helt enkelt, men inte ställa för höga krav på mig själv.


Det här vill jag säga till mig själv, inför det nya året:

Stressa inte, det blir nog bra ändå. Lyssna på dig själv och andra. Tänk på miljön och var ute i naturen.

Januari 

B99A65E3 6BDF 4E96 9D29 2DF132AD4E55

I januari hände det grejer. Storebror fyllde nio år. Vi beslöt oss plötsligt för att sätta huset till salu och blev förtjusta i vårt nuvarande hem. Den 4 januari skrev jag ett meddelande till min mamma där jag berättade om våra planer. Snart tog vi kontakt med mäklaren och den 17 januari kom vårt hus ut till försäljning. Morgonen därpå ringde en vän och berättade att henne kollega var jätte intresserad av vårt hus. Vi hade vår första visning den 22 januari och då hade redan vännens kollega varit och tittat på vårt hus och gett ett bud den 20.1. Samma dag som vi gett ett bud på vårt hus. Allt gick som det skulle och vi fick huset sålt och köpte ett nytt inom en månad!

 

Februari

FAA3555D ABF7 4818 B04C C8EBCE1B8511I februari skrev vi köpebrev, hade allahjärtansdagsdisco på jobbet, gjorde sportlovsutfärd och började packa och ordna praktiska grejer inför flytten. (Gällande packandet så önskar jag att jag blivit bekant med Konmari metoden redan då..)

 

Mars
3AF314AA F89D 409A AE0D 13E8D6593861

I mars fortsatte vi packa. Sålde saker vi inte kunde ta med oss och skaffade lite saker som vi skulle behöva i det nya huset. Vi började så småningom ta avsked av vårt "gamla liv".

 

April
50190928 08AE 434E A99A 1813BDCC944C

Våren började sakta småningom smyga sig på. Vi fick nycklarna till vårt nya hem, lämnade vårt gamla, beställde nya pass till mig och lillebror och firade påsk i  vårt nya hem. Första natten vi sov där var den 14 april. Flytten pågick i en vecka ungefär med all städning inräknad. Tack ännu till alla som hjälpte!

 

Maj

E2EF6E6D 1E0F 4772 90F9 6D9D21F39C40

Maj ljuva maj. Hönorna flyttade också till Pargas. Det blev utfärder till Själö, Åbo och Tallin med kollegerna. Jag tillbringade flera kvällar på jumppa i parken. Njöt av att ha allt på gångavstånd.

 

Juni

C3A169DF 830A 4A92 B538 8FC5221914EE

Sakta småningom började vi få saker i ordning. Många besök av vänner, midsommarnatt på landet, kalas för 6-åringen, kryssning och träff med systrar och en efterlängtad semester inleddes!

 

Juli

D8C3A5F3 2A57 4F01 86C2 02CB236F25E4

En Spanienresa, en Helsingforsresa, renovering, några dopp, kalas, båtar, Klosterbacken, skumppa och vattenland. Och en inflyttningsfest. Bl.a det hann vi med i juli.

 

Augusti

710BE330 FB24 4AB2 83D2 CAEA8B9802C6

En babyshower, besök till Gullranda, fortsatt renovering och forneldarnas natt. Vardagen började igen.

September

A626C7F2 FE33 43BF A8C9 E02BB8C007DB

En ny kusin, utfärder, köksrenovering bjöd september på.

 

Oktober

75F1A991 9C88 4322 87F8 77BC27BC2B76

Träffade mycket vänner under oktober. Halloween, fortsatt köksrenovering, den första snön och höst då den är som bäst.

November
04972102 6F69 4E7D A82A 1FF7B18AFEE7

Dop av lillkusinen, dammen som brast, middag med vänner, vegemånad, förberedelser inför julen. Sorgligt nog fick vi ta av sked av vår höna Rödluvan som blivit så sjuk.

 

December
1C5CC939 575F 4690 ADC1 7700A9F31EA2

Julen! Lite snö fick vi och barnen hann t.o.m åka pulka en gång.. Tomten bodde hos oss i december och fick månaden att gå fort. Middag med vänner, ny frisyr, självständinghetsfest på jobbet, Finland 100 år och en härligt avkopplande jul med vår fina familj.

 

Tack för det här året och hoppas 2018 blir minst lika bra!

söndag 29 oktober 2017 - 13:38

Halloweenlistan

Jag brukar fira Halloween så här:

Innan barnen föddes så visste jag knappt vad Halloween var.. nog hände det väl att vi hade någon fest då jag gick i gymnasiet, men annars har det nog inte blivit så mycket firande. Men barnen ser nog alltid fram emot lite Halloweenfirande och sen brukar jag nog bli lite ivrig jag också..


I år kommer jag:

Vi hade vänner på besök igår och hade pyntat med allt vi hittade. På jobbet ska vi väl kanske pynta lite och läsa lite spökhistorier, men det blir nog en vecka senare än den riktiga dagen..


Det har ska/skulle jag vilja klä ut mig till:

Min svarta klänning brukar komma fram och fixas om lite med olika detaljer men i år klädde jag inte ut mig till något speciellt. Någon gång skulle jag vilja gå på en ordentlig Halloweenfest och klä ut mig till någonting riktigt häftigt. Men jag har under åren som gått klätt ut mig till djävul, docka, fladdermus och kanske någåt annat ännu.. En zombiebrud hade varit kul.


Den ultimata Halloween-maten:

Hotdogs med avhuggna fingrar, blodsoppa, maskar och insekter (godis) och ett och annat spöke.


Det här tycker jag om "bus-eller-godis"-traditionen:

Inget vi testat på än så länge. Tror de flesta skulle bli ganska förvånade faktiskt då det är en så ny tradition här hos oss. Men vi brukar inte vara påskhäxor heller. Tycker inte om att gå omkring och tigga..


Tips på Halloween-pyssel:

Pinterest är full med dessa.. Där hittade jag också en etikett som jag skrev ut och limmade på en flaska. På bordet hade vi en gammal planka intäckt med spindelnät, spindlar, ljusstakar och i en kruka hade jag satt ner min miniluftfuktare som spred rök. Enkelt, billigt men effektfullt.

 

IMG 2878

 

Den hemskaste film jag sett:

Kan inte se hemska filmer mera.. Och har förträngt de jag sett..


Det bästa med Halloween:

Ett lite skojigt spektakel att sysselsätta sig med innan jultiden börjar.


Det sämsta med Halloween:

Att många verkar blanda ihop det med Allhelgona. Så tänker inte jag, det firar vi nästa lördag. Och att det blivit så kommerciellt med en massa skräp i affärerna.. 


Så mycket tid lägger jag på kostym/sminkning:

Inte speciellt mycket faktiskt. Men om jag verkligen skulle vilja satsa så skulle det nog bli ganska mycket tid antar jag..


Mitt starkaste Halloween-minne:

Säkert då jag typ första gången firade Halloween. Kanske -99? Minns det så bra då det filmades på den festen. Inte så vanligt på den tiden. Men det var en rolig fest, det jag minns av den..

 

tisdag 3 oktober 2017 - 22:11

Me, myself and I

Veckans lista på Sevendays handlar om mig. Eller om dig. Men den är listan har jag skrivit så den handlar om mig.

 

295167 10150790832776613 1231312756 n

En supersuddig bild (tagen med min gamla telefon då vi såg på diabilder med mina föräldrar, men var den bilden jag ville visa på mig själv idag.)

 

Den här personen är jag:

 

På jobbet:

Här har jag ändrat roll väldigt mycket på senare år. Numera har jag mera skinn på näsan och vågar säga vad jag tycker för det mesta (till mina kollegers förtret ibland ;-) ) Men jag är den där som håller reda på det mesta, och inte är rädd för att be om hjälp om det behövs. Jag är den där glada som håller humöret uppe även i jobbiga tider. Jag tror iallafall att jag sprider en del energi och glädje omkring mig. Och ibland kan jag vara riktigt rolig också. Men också allvarlig då det behövs.


På festen:

Här beror det väldigt mycket på hur bra jag känner de jag festar med. (Och kanske också pikilite eller ganska mycket på hur mycket vin jag kanhända har druckit..) Jag hör nog ändå till dom som kan bete sig för det mesta, och blir allrig speciellt högljudd och tar inte så mycket plats. Men fnittra kan jag nog och så tror jag också ibland att jag är jätte bra på att göra akrobatiska konster. Det brukar sluta med en del blåmärken..


I kompisgänget:

Ofta den som tar initiativ till att träffas. Här är jag också den där glada och positiva. Med åren har jag även blivit en ganska bra lyssnare och rådgivare. 


På gymmet:

Jag är nog ingen på gymmet.. Men skulle jag vara där så skulle jag förmodligen känna mig pinsam för att jag inte vet hur man ska använda apparaterna. Jag trivs bättre i gruppmotion där någon säger exakt vad man ska göra och alla gör efter.


I bloggvärlden:

15 minutes of fame. Ibland händer det att trafiken hit är lite större, om jag gjort något blogginlägg som lockar folk. Eller om någon länkat till mig.. Annars är jag nog lite en "ursäkta mig" typ tyvärr, men efter att jag bestämde mig för att jag bloggar för min egen skull så känns det mycket bättre. 


I skolan:

I skolan var jag ganska mycket en skugga av min bästa vän. Jag var väldigt blyg, tog just ingen plats och tror inte att det är många som kommer ihåg vem jag är från den tiden. Då jag studerade till mitt nuvarande yrke, så ändrade min roll ganska mycket. Där var jag den duktiga, men trivdes ganska bra med det. Hur jag skulle vara nu ifall jag började studera igen vet jag inte.. 


Bland okänt folk:

Förr var jag bara tyst och nervös. Nu är jag ofta en av dom som pratar mest. Tänk så man kan ändras med åren.. Men jag har också de senaste åren medvetet ofta sökt mig till situationer med okända människor för att öva upp min blyghet, och det har tydligen fungerat ganska bra.


På restaurang:

Jätte konstigt, men känner mig aldrig riktigt bekväm på restaurang. Alltid lite nervöst att beställa och inte vågar jag säga om jag är missnöjd heller..


I klädbutiken:

Väldigt sällan jag hittar mig i en klädbutik.. Men tidigare var jag den som impulsköpte en del. Frågar sällan något av personalen, provar snabbt och tycker alltid det är lite jobbigt att vara i ett provrum.


I en okänd stad:

Tar reda på mycket på förhand. Men ofta blir det ändå ganska spontana utfärder. Alltid lite nervöst att röra sig på ett nytt ställe, men alltid lika roligt. Speciellt efter några dagar då det börjar kännas bekant. 


På flyplanet:

Om jag skulle råka hamna vid någon okänd så håller jag mig så länge det går gällande toalettbesök, ifall jag måste hoppa över personen i fråga.. Är alltid i tid och äter fint och städar upp efter mig. Stör inte mina medpassagerare. Ifall jag åker ensam alltså.. Är barnen med så är det ju helt annat..


I en relation:

Den som håller reda på allt. Den som söker närhet och hittar på saker att göra. Den omtänksamme. Det jag kunde vara bättre på är att lyssna och prata. Och kanske vara lite mera romantisk ibland.


I hissen:

Den som ställer sig någonstans ganska långt in med blicken fäst någonstans så att inte andra ska tycka att de behöver prata med mig. :-)

söndag 1 oktober 2017 - 22:09

Innan jag dör..

"En bucket list är en lista av alla mål du vill uppnå, drömmar du vill uppfylla och livserfarenheter som du önskar att få uppleva innan du dör. "Det här är min bucket list, veckans lista här på Sevendays. Jag har faktiskt aldrig gjort en förr, så det var riktigt kul att tänka efter lite. Bilderna har inget med mina livsmål att göra, bara lite samlade telefonbilder från den senaste fina höstveckan.

 

IMG 2498


Hit vill jag resa: Till Island och se på naturen och bada i varma källor, till Toscana och bo på en vingård, och till Lappland på hösten och njuta av färgerna. Man borde säkert säga Amerika, men jag har faktiskt inget behov av det. Inte just nu iallafall.


Det här vill jag äta: Vegetariskt så mycket det går i framtiden. Något som en kändiskock har tillrett. För att se om det slår min mans mat..


En artist jag vill se live: Jag lyssnar helst på musik hemma i lugn och ro, men Melissa Horn skulle jag så gärna se live.


IMG 2488


Det här vill jag uppleva: Att se mina eventuella barnbarn växa upp. 


Ett språk jag vill lära mig: Franska


En sport jag vill prova på: Här fick jag fundera en stund.. men kanske golf. För att kanske eventuellt förstå mig på det.. fast då jag funderar närmare så något inom dans skulle också vara roligt. Balett kanske :-)

 

IMG 2426


Här vill jag bo: I en storstad en kort tid. Stockholm skulle vara spännande men ändå nära till familj och vänner.


Den här boken vill jag läsa: Kunde göra ett helt blogginlägg om dom böckerna.. Då jag är så fruktansvärt dålig på att komma igång med att läsa så behöver nog lite tips först..


En kraftansträngning jag vill klara av: Städa hela huset på en gång, haha :-)


IMG 2482


En utmaning jag ska klara: Att vara mig själv till 100 % och stå för det, att sluta med (synligt) socker, att klara av att gå i spagat.


Ett äventyr som jag vill vara med om: Åka luftballong (är jätte höjdrädd..)


Det här vill jag äga: Vårt hus. Jag äger ju nog det nu också, men äga helt utan lånta pengar. Annars är jag inte så mycket för att äga saker.. Vi kan ändå inte ta dom med oss i graven.. 


IMG 2390


Ett jobb jag vill prova på: Något inom hem och inredning. Det är ju ett ganska brett område såklart..

 

Ett mål med min hälsa: Att hållas frisk och pigg och kunna göra vad jag vill livet ut utan hälsan som hinder. 


En person jag vill träffa: Mina barnbarn

 

IMG 2446


En restaurang jag vill äta på: Någon fin Michelinrestaurang tillsammans med min man.


En känsla jag vill få känna: Känslan av tillfredsställelse av att allting är bra. 

 

Det här vill jag skapa: Något eget som jag kommer att bli ihågkommen för.


IMG 2525


lördag 16 september 2017 - 09:35

Morgonlistan

Jag hade tänkt börja med veckans lista redan på måndag men så gick veckan bara i ett huj, så här kommer den nu! Passar egentligen bättre för lördag morgon är min favoritmorgon i  veckan. Andras listor hittar ni här.

 

IMG 5818

 

Det bästa med morgnar är:

En ny fräsch start då man hoppas att man är utvilad och redo för en ny dag.


Då stiger jag upp:

Mellan 6.15-6.30 på vardagar. Oftast vid 8-9 på veckoslut.


Det här äter jag till frukost:

Grekisk youghurt med frön, nötter, frukt eller bär eller stekta ägg och lite ost eller fröknäckebröd om jag orkat laga det. Kaffe och mina vitaminer.


Det första jag gör på morgonen:

Stänger av väckningen. Stiger upp och bäddar sängen. (en ny vana jag inte tänker frångå mera) Går ner i köket och sätter på kaffe. Går i duschen. Klär på mig. Väcker barnen. Äter frukost och ger frukost till barnen. Gör mig i ordning. För lillebror till förskolan och går på jobb. (Nu blev det ju min hela morgonrutin tydligen..) På veckoslut brukar jag ibland stiga upp tidigt och ordna något innan alla andra har vaknat. Härligt att krypa ner sen ett tag och värma sina kalla fötter på den som ligger kvar i sängen. Om någon gör det för tillfället såklart. 


Den perfekta morgonen ser ut så här:

Det är lördag. Jag vaknar av mig själv och känner mig utvilad och ivrig på vad dagen ska föra med sig. Äter en lugn och skön frukost tillsammans med familjen. Solen skiner och hemmet har städats innan veckoslutet. Planerar vad vi ska göra för roligt under veckoslutet.


Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb:

Kanske en halv timme allt som allt om jag tvättar håret (vilket jag gör ungefär varannan dag..) Jag är ganska snabb. Men ofta är det något som strular, någons grejer som är borttappade så det blir ofta ganska bråttom ändå. Min drömmorgon (vardag) är då jag orkat fixa allting klart kvällen innan. Allt som går att fixa klart alltså. Att kunna äta frukost i lugn och ro och gå till förskolan med lillebror och prata om livet, och komma i lugn och ro i tid på jobb. 


Mitt alarm på telefonen är:

Jag har två.. först ett kl.06.15 som jag ställer in varje dag enskilt. "Höjning" heter den på min telefon. Sen har jag också ställt in "Läggdags". Det betyder att jag har fyllt i att jag vill sova 8 h och 30 minuter varje natt. Väckningen är 6.30 på vardagar och då blir läggdags 22.00. En halv timme innan påminner telefonen mig om att jag ska gå och lägga mig snart. (Jag lyder inte alltid..) "Gryning" heter alarmsignalen.


Mitt bästa tips mot mogontrötthet:

Lägg dig i tid och gör någo avslappnande innan du lägger dig. Förbered kaffet i kaffekokaren och se till att du har allt klart så du inte behöver göra några beslut på morgonen då du är trött. Snooza inte så många gånger, utan stig upp direkt..

måndag 11 september 2017 - 07:45

Blogglistan

IMG 2081

 

Bilden har inget med temat att göra, skaffa nya skor förra veckan bara :-) 

 

Ny vecka och gammal lista. Eller gammal och gammal, men förra veckans.. Hann helt enkelt inte med någon lista förra veckan fast den legat i utkastmappen sen förra veckans måndag.. Så här kommer min lista. Många andras hittar du här.

 

Jag bloggar för att:

Det har blivit en del av mig. För att dokumentera och reflektera. För att jag tycker att det är roligt.


Jag läser andra bloggar för att:

Få inspiration och följa med i de bloggares liv som jag länge följt.


Den första blogg jag läser på dagen:

Ingen speciell.. den som råkar komma upp i fb-flödet först och intresserar mig.. 


Den här typen av blogg saknas:

Finns nog bloggar för det mesta..


Det här skrivs det för mycket av i bloggar:

Då vissa ämnen kommer upp så är det som att "alla" känner ett behov av att säga sin åsikt om just den saken. Annars rullar det väl på.. Men finns ju så väldigt många bloggar nuförtiden så det kan ju inte finnas oändligt med saker att blogga om..


Blogg eller vlogg:
Blogg

 

Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu:

Riktigt mysig, verkar inte vara desto större turbulens.

 

Det här tycker jag om sponsrat innehåll:

Helt okej bara det inte tar över. Och att det tydligt kommer fram att det är ett sponsrat inlägg.


Mitt mål med min blogg är:

Just nu att hålla den levande. Men vill ju också gärna att de som är intresserade hittar till min blogg och även återkommer till min "sillsallad".


En bloggare jag vill byta liv med för en dag:

Att vara någons fru. Emma är nog fortfarande en av mina bloggidoler.

 

 

Väntar med spänning på den här veckans lista och även på ikväll då jag ska börja med en ny(gammal) hobby! 

 

 

 

fredag 1 september 2017 - 17:10

Tack och hej augusti och välkommen september!

3F7DF715 FDD4 416B A120 2B66F6A45DBF

 

Så var augusti (redan) slut och hösten officiellt påbörjad. Eftersom jag varit så dålig på att blogga i augusti så tänkte jag köra ett augustisammandrag här på bloggen.

 

- Började jobba efter semestern


- Vi simmade/var till stranden flera gånger än på hela sommaren och testade flera olika stränder här i Pargas


- Åkte till Ekenäs och firade min systers babyshower (Herrigud hon ska föda när som helst nu!!)


- Byggt färdigt terrassen (målning av staketet återstår ännu)


- Åkte till Gullranda på utfärd med jobbet

 

- Började renoveringen av storebrors rum. Hittills har vi målat väggarna, panelen, möblerat om, skaffat nya gardiner och börjat fundera lite på smart förvaring för alla tidningar och pocketar..

 

- Barnen har börjat i förskolan och på trean

 

- Besökt den nya äventyrsgolfen i Pargas

 

- Rev fram ett trägolv i köket

 

- Började köksrenoveringen. Stängde till dörren till syrummet och öppnade upp en ny dörröppning från matsalen in i syrummet.

 

- Plockat solrosor

 

- Börjat gå på jumppa igen

 

- Anmält mig till två arbiskurser

 

- Sytt en beställning med minikläder

 

- Möblerat om i sovrummet

 

- Varit på en trevlig fest och träffat nya människor på forneldarnas natt som avslutades med fyrverkeri i gästhamnen

 

- Varit förkylda hela familjen i tur och ordning

 

- Gjort mig av med massor av saker och möbler. (också skaffat en del nytt p.g.a köksrenoveringen)

 

- Firat pappans födelsedag

 

- Varit ut och äta i Åbo till Tårget medan barnen var på cirkus med en gudmor

 

- Varit bekymrad över allt som händer i världen

 

- Börjat med en KonMari rensning. Hittills kommit till papper.

 

Så en del har vi ju faktiskt hunnit med! Det mesta av det här skulle jag ju gärna ha skrivit blogginlägg om ifall inspirationen funnits, men det verkar ha kommit tillbaka nu med besked! Hurra för det och hurra för att det är veckoslut och vackert väder. Och lite blä också för att jag är rätt flunssig men vi har inte så mycket program i veckoslutet så ska försöka vila upp mig. 

onsdag 30 augusti 2017 - 07:45

Här kommer höstlistan!

Oj så glad jag blev nu hör ni! Vad roligt med flera kommentarer här på bloggen på mitt förra inlägg, och tydligen är det inte så farligt med sillsallad som jag har haft för mig. Jag ska försöka fortsätta som förut då. Eller så som det var då en gång i tiden. Men jag börjar lite tryggt med veckans blogglista här på Sevendays.

 

Man vet att det är höst när:

Kvällarna blir mörka, det känns okej med höstskor och halsduk och vardagen kommer igång.


Låt som ger mig höstkänslor:

Höstvisa

Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula, för nu är jag ganska trött,
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort
och det är så väldigt lite jag gjorde.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort
och som du kunde hjälpa mig att finna.
En sommar går förbi, den är alltid lika kort,
den är drömmen om det man kunde vinna.
Du kommer kanske nån gång, förr'n skymmningen blir blå,
innan ängarna är torra och tomma.
Kanske hittar vi varann, kanske hittar vi då på
något sätt att få allting att blomma.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr,
det är försent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre, än vad jag gjorde förr
men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust
och hör vågorna villsamma vandra.
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust
och att få vara samman med varandra.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut


I höst vill jag klä mig så här:

Just nu klär jag mig mycket i jeans och skjortor. Väntar lite på att nästa klänningsperiod ska ta vid, är ett tag sedan. På hösten brukar det bli mera färger som senapsgult, lila och mossgrönt. Skulle vilja hitta en sån där mysig stil med stora bylsiga tröjor och lite snygga byxor till. Men antar att jag även i år kommer att dra på mig det som hänger i garderoben..


Hösten doftar:

Äppel, brasrök och förmultnade höstlöv 


Det bästa med hösten:

Färgerna, dofterna och vardagen

 

Det sämsta med hösten:

Att sommaren är slut och den vackra tiden med granna löv går så fort förbi. Alla höstbobbor.

 

Mat som jag förknippar jag med hösten:

Rotsaker, grytor, svampsås och äppelpaj


En höstkväll spenderas:

hemma med familjen eller med vänner. God mat, vin och ost, sällskapsspel, te och en bra film. Inte allt på samma kväll dock. 


En sak jag ser fram emot i höst:


Att jag ska återuppta en gammal hobby- sjunga i kör! Och att det kommer en ny kusin till familjen - alldeles snart. Ser även fram emot att få några renoveringar klara.

 

IMG 5084

 

Hur ser din höstlista ut?

tisdag 8 augusti 2017 - 07:30

Pepplistan 2017

Yes, I´m alive! En massa på gång just nu, men jag vet inte var jag ska börja. Så jag börjar med att fylla i veckans lista här på Sevendays eftersom det är mycket just nu som får mig att känna mig peppad.

 

Tre saker som får mig på extra bra humör:

Vänner, musik och ordning&reda

 

En person som är extra peppig:

Mina systrar (två personer jag vet, men dom gör mig alltid på gott humör)

 

En perfekt morgon betyder:

Vakna tidigt och känna sig pigg. Solen skiner. Jag hinner göra undan sånt som jag skjutit upp. Sitter i ensamhet och lyssnar på radio, dricker kaffe, smoothie och äter fröknäckebröd med ost och ägg från våra egna hönor.


Det här gör jag när jag är på dåligt humör:

Då jag är på dåligt humör surar jag och är irriterad på andra. Ligger i sängen och orkar inte göra något. Men jag brukar oftast tvinga mig att rycka upp mig. Det gör jag med att lyssna lite på någon musik jag gillar, städa upp något som jag vet att jag blir gladare av då det är städat. Eller skriva på whatsapp med mina systrar. Det hjälper alltid! Jag skulle vija skriva att jag går ut och gå, men så långt har jag inte kommit ännu.. Fast jag vet att det hjälper..


Tre saker jag är extra tacksam över idag:

Hälsan, familjen och att vi nu kommit igång ordentligt med renoveringen av vårt hus. Igår rev vi fram ett trägolv i köket så där bara. Sådant är så himla kul.


En pepplåt:

Jag är så dålig på det här med att välja ut en specifik låt.. Brukar söka på "energy", "happy", "feelgood" på Spotifty då jag behöver lyssna på peppig musik.


Det här tycker jag om med mig själv:

Att jag är positiv, glad och impulsiv


-En person jag vill skicka extra pepp åt:

Alla som kan behöva det extra idag, ni vet vem ni är. ?

 

IMG 1593

Nog ska det ju vara trägolv i äldre hus eller hur! Går inte riktigt ihop med mitt ordning & reda tänk just nu, men för att få ordning så måste man stöka till det ordentligt först..

fredag 23 juni 2017 - 12:55

En midsommarnattsdröm

Veckans blogglista; Midsommar. 

 


Det här är planerna för midsommar:

Ta det lugnt på landet som vi brukar. På midsommardagen ska vi åka hem igen och träffa vänner


Det bästa med midsommaren är:

Lugnet och inga måsten.


Det sämsta med midsommaren är:

Alla olyckor som brukar hända


En tradition jag inte bryter:

Att plocka lupiner till midsommarbuketten


Ett måste på midsommarbordet:

Sill och nypotatis


Tre tips för en lyckad kväll:

God mat, vin och trevligt sällskap


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Det hör till och för att det är en fin tradition


Ett starkt midsommarminne

Efter den här midsommaren så kan det vara den här stunden då den här filmen blev till. Jag hade ställt in väckning på 3.30 för att gå ut på landet och filma gryningen. Först då klockan ringde så tänkte jag att "Nej, nu har jag glömt bort min automatiska väckning och det är ju fredag! Nu missade jag soluppgången". Men sen tittade jag på klockan och märkte att det var helt som det skulle. Först tvekade jag en stund, att ska jag verkligen gå ut.. Det var bara sju grader varmt och egentligen skulle det ha varit väldigt skönt att somna om. Men jag ångrar mig inte att jag gick ut på min barndoms väg i tystnaden. Eller egentligen var det inte så tyst, ju mer solen gick upp desto mera fågelsång hördes. Det blev iallafall en mycket stämningsfull stund med fåglarna, en hjort och en hare som sällskap. Det är fantastiskt hur ljust det är just nu. Hade jag ännu kommit ihåg att ta med mig minneskortet till kameran (hade kamera och tre objektiv med mig..) så hade jag säkert också fått en del ännu finare bilder. Nu blev det film med telefonen men bra så. 

 

Glad midsommar!