söndag 21 januari 2018 - 18:33

En spontan utfärd

I morse då jag vaknade och såg hur vackert väder det var, så tänkte jag att det skulle vara trevligt att åka iväg någonstans dit vi inte varit förut för att få lite frisk luft, se lite av solen och kanske ta några fina bilder. Sen fick jag plötsligt ett meddelande på fb med frågan om vi ville komma med ut på tur och det ville vi ju såklart! Det bar av till en vacker hög plats (jag  tycker om höga platser som ni kanske har märkt..) och vädret var ju så ofantligt fantastiskt så man bara stod där och suckade över hur vackert det var! Barnen åkte pulka i backen och vi vuxna kunde stå och prata om ditt och datt med solen värmandes i ansiktet. 

 

Det blev en fantastisk dag, med ett fantastiskt väder på en fantastisk plats med fantastiskt sällskap! Mera sånt! Nu hoppas jag bara att min rygg inte tog för mycket stryk efter att jag halkade på berget (kändes helt ok då men lite stelt nu..) och att fingret som blev skadat repar sig fort. 

 

Lite bilder varsågoda!

 

IMG 7801

IMG 7782

IMG 7759

IMG 7818

IMG 7822

IMG 7823

IMG 7792

Visst bor vi i ett vackert land! Och jag är så glad att vi nu bor lite närmare skärgården. Nu väntar jag redan på nästa utfärd.

fredag 12 januari 2018 - 17:34

Otippat

Idag efter jobbet hände något otippat. Eller egentligen två otippade saker. Ett. Min man sa att han skulle gå till posten och hämta ett paket och jag sa att jag gärna kommer med då det var så skönt väder. Vi gick alltså ut och gå tillsammans. Ensama. Otippat del ett. (Hur skönt är det inte att barnen är så stora så att man inte behöver tvinga dom ut tillsammans med en då man bara ska göra ett kort ärende!!) Det andra otippade var det att jag hade kameran med mig. Det händer ju typ aldrig nuförtiden. Men det var en sån fluffrosa skymning så jag är glad att kameran fick komma med, för även om telefonen tar helt ok bilder så är det ändå inte samma sak. Dessutom hade inte batteriet hållit i kylan... Håller vi på att bli medelålders nu om vi börjar gå ut tillsammans och fotografera?


IMG 7747

IMG 7739

IMG 7737

IMG 7734

IMG 7733

 

Fredag eftermiddag/kväll måste nog ändå vara en av de bästa stunderna i veckan. Speciellt nu då det börjar vara ljust lite längre på kvällarna. Har jag sagt att jag trivs så bra i vår nya hemstad? Om inte så säger jag det nu. Och jag väntar på att också få iväg mig/oss på lite längre promenader här i omgivningen än bara den vanliga vägen till förskolan som vi gick idag.

 

Hopppas ni får ett skönt veckoslut var ni än befinner er! Imorgon ska vi fira vår blivande 10-åring med bowling och hamburgare för hans kompisar, börja kakla i källaren och äta goda middagar och se på trevliga filmer.

fredag 22 september 2017 - 07:35

Hösten


IMG 4

 

Jag gillar nog hösten. Färgerna, dofterna och ljudet. Det som uppstår då löven virvlar mot asfalten och krossas under fötterna. Känslan av nystart och mycket program. Ivern att ordna upp i knutarna och förbereda för vintern. Planer att träffa människor som ger en energi men även att koppla av hemma i lugn och ro. Hösten är som en bra vän. Den går alltid att lita på och bråkar ibland men är också ofta på soligt humör och ger en energi och glädje. 

 

IMG 3

söndag 17 september 2017 - 21:44

Uppe på berget igen

Idag var en sån där dag som man helst skulle vilja lägga ner i en ask och ta fram då det blåser snåla vindar och slasken plaskar under fötterna. September är nog en av mina favoritmånader! Vi tog en tur till Linnanvuori i våra gamla hemknutar. Vi traskade upp på berget och åt vår medhavda picknick och njöt av det vackra vädret. Sen åkte vi och träffade våra vänner och hade lite lek och syträff. Det var länge sen så det var riktigt roligt. Hoppas det blir av lite oftare nu igen. Vad jag sydde idag ska jag visa er imorgon.


Hade faktiskt för en gångs skull kameran med mig idag, så blev lite bilder från berget.


IMG 7115

IMG 7125

IMG 7126

IMG 7133

IMG 7138

IMG 7140

IMG 7151

Det är de här stunderna och de här små utflykterna som jag hoppas att barnen kommer att komma ihåg då de blir vuxna. Här har storebror hittat en nyckelpiga. 


Det kändes bra men också ganska konstigt att köra förbi vårt gamla hus idag. På något sätt är det som att det är ett annat liv vi hade då. Det var ett bra liv det också, men det finns nog så många fördelar med det nya vi har här i Pargas. Men fint var det att vara på Linnanvuori igen, men nu börjar det nog också bli dags att utforska vår nya omgivning lite mera.

tisdag 5 september 2017 - 21:56

Tisdagsutsikter och insikter

IMG 2075

 

Så var det redan tisdag och vi fick hem pappan igen! Men innan han blev mottagen med en massa kramar på verandan så hann vi vara riktigt hurtiga. Först var jag på en timmes svettig zumba. Hur roligt som helst! En timme går i ett huj och fast det är lite svårt att hänga med så är det inte så farligt. Jag haft knappt hunnit genom dörren efter zumban så blev jag övertygad av barnen att gå ut på en promenad. Dom cyklade och jag sprang och gick. Egentligen hade jag helst velat krypa ner i soffan efter en tur i duschen, men det blev en riktigt mysig promenad och vi gick till ett ställe alldeles nära oss där vi inte varit förr. Därifrån har man bra utsikt över staden. 

 

Och så fick vi ännu en gång en insikt i att det inte går att röra sig i den här staden utan att träffa på bekanta. Så även denna gång. Men det är en av de sakerna som jag tycker bäst om med att bo här. Efter att ha bott i över tio år på ett ställe och knappt lärt känna några människor alls så känns det jätte bra och inte så ensamt nu.

 

Nu, eftersom vi fått hem pappan så väntar en vecka med fortsatt köksrenovering, ska hålla er uppdaterade!

fredag 23 juni 2017 - 12:55

En midsommarnattsdröm

Veckans blogglista; Midsommar. 

 


Det här är planerna för midsommar:

Ta det lugnt på landet som vi brukar. På midsommardagen ska vi åka hem igen och träffa vänner


Det bästa med midsommaren är:

Lugnet och inga måsten.


Det sämsta med midsommaren är:

Alla olyckor som brukar hända


En tradition jag inte bryter:

Att plocka lupiner till midsommarbuketten


Ett måste på midsommarbordet:

Sill och nypotatis


Tre tips för en lyckad kväll:

God mat, vin och trevligt sällskap


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Det hör till och för att det är en fin tradition


Ett starkt midsommarminne

Efter den här midsommaren så kan det vara den här stunden då den här filmen blev till. Jag hade ställt in väckning på 3.30 för att gå ut på landet och filma gryningen. Först då klockan ringde så tänkte jag att "Nej, nu har jag glömt bort min automatiska väckning och det är ju fredag! Nu missade jag soluppgången". Men sen tittade jag på klockan och märkte att det var helt som det skulle. Först tvekade jag en stund, att ska jag verkligen gå ut.. Det var bara sju grader varmt och egentligen skulle det ha varit väldigt skönt att somna om. Men jag ångrar mig inte att jag gick ut på min barndoms väg i tystnaden. Eller egentligen var det inte så tyst, ju mer solen gick upp desto mera fågelsång hördes. Det blev iallafall en mycket stämningsfull stund med fåglarna, en hjort och en hare som sällskap. Det är fantastiskt hur ljust det är just nu. Hade jag ännu kommit ihåg att ta med mig minneskortet till kameran (hade kamera och tre objektiv med mig..) så hade jag säkert också fått en del ännu finare bilder. Nu blev det film med telefonen men bra så. 

 

Glad midsommar!

torsdag 1 juni 2017 - 17:00

En tur till Själö

På Kristihimmelfärdsdag hade jag egentligen tänkt städa och måla på den extra lediga dagen, men så blev vi tillfrågade om vi ville komma med till Själö i stället. Jag har aldrig varit där, och länge tänkt att jag borde åka dit så det var inte ett så svårt val. Det blev en superlyckad dag i trevligt sällskap dessutom, och så fick jag äntligen kameran med mig. Och oj så roligt det var att fota igen! Nu ser jag fram emot många turer i sommar med kameran. 

 

IMG 5851 2

 

Tänker inte desto mera gå in på Själös sorgliga historia men ni kan läsa mera t.ex. här. Vackert är det hur som helst och vi kom upp till lite på sju km:s traskande och många bilder. Ett urval av dom kan ni se på här.

 

IMG 5866 2

IMG 5867

IMG 5888

IMG 5892 2

IMG 5898

IMG 5902

IMG 5906

IMG 5910 2

IMG 5913 2

IMG 5920 2

IMG 5934 2

IMG 5936 2

IMG 5937 2

IMG 5944 2

IMG 5951 2

IMG 5952 3

IMG 5955 2

IMG 5959

IMG 5961 2

 

Till Själö kommer man med Östern (tidtabell här) och den åker från gästhamnen i Nagu.  Kostar 6€ för vuxna och 3€ för barn (en väg).

 

lördag 25 februari 2017 - 18:14

En sportlovsdag

Snart är sportlovet slut, men här i våra trakter blev det ju iallafall ett helt perfekt sportlovsväder! Nu är vi ju då inte så värst sportiga av oss i vår familj, och så har jag inte varit extra ledig alls och barnen har varit krassliga, men vi har iallafall hunnit med två utfärder (eller barnen har hunnit med tre, men jag har bara varit med på två) på två av de vackraste dagarna. Förra lördagen var vi till Linnanvuori, tillsammans med min kollega och barn. Tyvärr lämnade jag kameran hemma då, men idag då vi var med familjen till Haunisten allas (nära Ikea i Reso) så tog jag kameran med. Inte blev det nu några märkvärdiga bilder, men här får ni iallafall se några.

 

IMG 5639

 

Då vi kom till grillplatsen så hade någon redan grillat där, så det var bara att lägga korven och värmas.

 

IMG 5683

 

Det var mycket folk på isen men vi höll oss på stigen runt sjön.

 

IMG 5686

 

Jag fastnade på en kamerabild. Som jag tog själv..

 

IMG 5692

Då vi traskat färdigt den 3,6 km långa turen (för barnen blev det säkert 5 km då dom föll i varannan snödriva och sprang fram och tillbaka) så flög det ett flygplan ovanför oss.

 

En trevlig utfärd var det! Senast vi var här var för ca 16 år sedan då vi nyligen hade flyttat till Åbo. Då var det september tror jag och såklart lite annorlunda. Tycker att det är så roligt att göra sådana här små utfärder tillsammans med barnen och upptäcka nya ställen i vår närmiljö.

söndag 13 november 2016 - 18:42

Helgrapport

På fredag publicerade jag en lite uppgiven bild/text på Instagram och facebook. Jag beklagade mig över att jag kände mig trött, lite uppgiven och ganska ensam. Som väntat fick jag en del sympatier (och en inbjudan till en träff i Åbo!) och fick bekräftat något som jag såklart redan vetat länge. Många av mina vänner är ensamma på sina håll, och speciellt på veckoslut och helger känns det såklart extra ensamt. Men det är ju tudelat det där också. Jag trivs med att vara ensam också. Men jag trivs också med folk. Jag kan sitta och tycka synd om mig för att jag är ensam, fast jag inte alls skulle orka träffa någon just då. Nu kommer det ju sig så att vi bor så avskilt, så att någon skulle komma och knacka på oplanerat händer väldigt sällan.. Men om det händer så är det ju jätte roligt att någon tänkte på just mig, samtidigt som den där paniken över råddet/klädsen/frisyren också smyger sig på.. Men det borde ju inte vara så..

 

IMG 2

Men även om fredagen började med lite deppighet, så blev helgen väldigt lyckad ändå. På lördag förmiddag hade vi besök. Jag hade trevligt prat och sysällskap och barnen kompis. En del pulkaåkning där emellan och på eftermiddagen tog vi en tur till Linnanvuori (Där jag tog bilderna i detta inlägg. Fortfarande ett av mina favoritställen, vackert alla årstider speciellt i solnedgången) med vår bästa grannfamilj. (Vi bor alltså inte precis grannar men ändå på gångavstånd) Så glad över att ha träffat en familj som vi trivs så bra med, som dessutom bor nära och som vi nu dessutom planerar att åka ut och resa med nästa sommar!!

 

IMG 3

Kvällen avslutades med film med barnen. Vi tittade på Charlie and the Chocolate factory. Tycker att det är så roligt att filmerna man ser med barnen numera är filmer som man själv också orkar (iallafall lite) följa med i. Då barnen somnat tittade jag såklart på X-factor och väntar med spänning på kvällens resultatsändning och håller tummarna för att Saara Aalto fortfarande får hänga med. Det är konstigt, förut gillade jag inte alls hennes stil, men efter att ha börjat se på X-factor nu och sett hur mångsidig hon är så gillar jag henne mer och mera.

 

Idag började vi dagen med att åka till en annan familj som vi umgåtts en del med, främst via barnen som går på samma klass och dagis. Jag passade på att intervjua mamman om en spännande sak som jag ska berätta mera om snart..


IMG 4

 

Då vi kommit hem igen hade vi en ganska stor "kris" här hemma.. Det har tyvärr blivit så igen att storebror spelar alldeles för mycket och hans reaktioner då han inte får det är inte så där värst trevliga, så igår bestämde jag att nu blir det spelpaus ett tag framöver. Jag skulle vilja försöka på en vecka, men vi ska nu se hur det går.. Han har surat så mycket över det här hela eftermiddagen, matstrejkat och allt.. Men då lillebror varit ute en timme och byggt en snögubbe så gav han upp och gick ut han med och hade hur roligt som helst! Han ville t.o.m prova att skida som han aldrig intresserat sig för förut.. Så vi ska se hur det går..

 

IMG 5

Någon farsdag har vi inte firat idag, eftersom vi har pappan på jobb och min egen pappa i Sverige hos min syster. Vi får ta det då vi får hem pappan istället.

 

IMG 6
Så helgen som började lite ensamt (alltså barnen var ju nog hemma, men det där vuxna sällskapet är inte riktigt samma sak...) slutade med att jag har träffat/pratat med i telefon eller skrivit meddelanden med ca 20 personer.. Så så värst ensam är jag nog inte ändå.. Dessutom har jag nu hängt upp en krans på dörren och virat ljusslinga runt altanstaketet. Och börjat lyssna på julmusik, så nu tänker jag låta julen smyga sig på helt på allvar, så det så!

söndag 2 oktober 2016 - 21:23

Friheten

Jag har en ny favoritplats här i världen. Det är Linnanvuori som ligger ganska nära oss. 79 meter över havet. Här vilar mina tankar och kroppen får ro. Jag har hela sommaren velat gå dit upp i solnedgången och ta lite bilder. På fredag kväll tog jag mig äntligen i kragen. Och vet ni vad. Mina barn är så stora nu att jag vågade mig dit upp helt ensam. De satt hemma och såg på sin fredagsfilm och märkte väl knappt att jag var borta. (Och jo, klart jag berättade vart jag gick, hade telefonen med mig och såg till att fredagsgodiset var uppätet så ingen skulle få något i halsen och släckte alla ljus innan jag gick.)

 

En solnedgång är alltid vacker, men tyvärr så var den inte lika vacker den här gången som så många kvällar i september. Jag skulle ha velat vänta tills solen gått ner helt, men sen fick jag lite smått panik över att det skulle bli för mörkt då det ändå är en bit att gå innan man kommer till vägen. Men utsikten är fantastisk! Den där pricken där vid horisonten, är S:t Karins vattentorn som säkert många som rör sig igenom staden har koll på.

 

IMG 4945

IMG 4931

IMG 4933

 

Tänk att snart har vi bott här i tio år och först nu börjar vi känna till omgivningen och det här fantastiska stället. Hit kommer jag att komma många gånger och det fantastiska är ju att vi har ett så omväxlande klimat här i det här landet, så en kall vinterdag kommer det att set totalt annorlunda ut. Jag gjorde också en liten (typ 34 sekunder) film som går att se på mitt instagramkonto. (lotta_palander heter jag där) Verkligen inget storverk, men iallafall.

 

Och så var veckoslutet över igen. Igår gjorde vi en utfärd till stranden vi brukar vara vid på somrarna och hade övernattningsbesök av en vän. Idag har jag städat hos hönsen, tagit en tur till Pargas, gick på loppis och hälsade på söta valpar och åkte och simmade. Och så har jag städat lite såklart, för det tar ju alrig slut..