Om mig

Pussel är en vardags/inrednings/renoverings/hobby blogg. Jag bloggar om vårt vardagspussel med en pappa som jobbar borta hemifrån varannan vecka, en hel del inredning, våra evighetsrenoveringsprojekt, lite loppisfynd, mina sömnadsprojekt och annat som står mig nära. Här vill jag sprida trevlig stämning och förhoppningsvis också inspiration.

Vem är jag då? Egentligen heter jag Charlotta men det är egentligen bara min tyskalärare i gymnasiet som kallat mig för det. En dag kanske jag är vuxen nog att börja presentera mig som Charlotta, men det är för mig en helt annan identitet så kräver nog lite arbete..

Jag är 36 år gammal, stundvis ganska barnslig men ändå ansvarsfull då det behövs. Jag är både pedant och väldigt råddig av mig. Jag kan glömma tid och rum då jag håller på med mina projekt. Till mina största intressen hör sömnad, bloggen och fotografering. Jag är snäll, ibland för snäll. Jag är inte den pratsammaste i större sammanhang, och har hela mitt liv varit ganska tyst och blyg. Det är jag kanske inte mera, men jag smälter ganska bra in i mängden på både gott och ont.

Jag bor tillsammans med min man Peter och mina barn Max och Theo. Jag och Peter träffades då jag var 17 i en lokal teaterförening, och har hängt ihop sedan dess. Peter jobbar som kock på båt och lagar den bästa maten i världen. Jag blir alltid bortskämd med god mat då han är hemma. Vi har gått igenom både det ena och det andra och jag hoppas att vi får fortsätta med det i många år till. Då Peter inte lagar mat eller renoverar så bygger han med lego. En hobby som han hittat på senare år. Hans andra passion är tatueringar och han börjar ha en och annan vid det här laget.

Max är vår äldre son. Han föddes en stormig januarikväll år 2008 och har plötsligt uppnått en ålder på 7 år och övergått till skolåldern. Det tycker vi alla att är väldigt spännande, men också ganska skrämmande och utmanande. Max älskar lego och Minecraft och han vill bli uppfinnare då han blir stor.

Theo är vår minsting, men inte så liten längre. Han föddes mitt i ett åskväder en het juli dag år 2011. Den här kramgoa fyraåringen har en stark vilja och tycker också om att bygga med lego. Ritar gör han också gärna och är väldigt bra på det. Just nu vill han bli brandman då han blir stor.

Vi flyttade på påsken 2017 till Pargas efter att ha bott i S:t Karins i tio år. Vi har nu mera utrymme och nära till allt. Det var ett ganska snabbt beslut och gick mycket fortare än vad vi någonsin kunde ha önskat. Vi blev precis klara med renoveringarna i vårt gamla hus, så nu har vi börjat om på nytt igen.. Men med lite mindre stora renoveringar den här gången.

Vårt liv är uppdelat i veckor eftersom Peter jobbar borta varannan vecka. Veckorna då han är hemma blir det mycket god mat, en del renovering och lite utflykter. Veckorna han är på jobb bloggar jag mera, inreder mera och åker runt och för och hämtar barnen. Det är en vardag som hängt med ända sen innan barnen föddes, så vi är rätt vana, men det kräver en del planering såklart.

Min gamla blogg V e c k a - V e c k a ligger fortfarande kvar på sin gamla adress och har någon lust att ta en titt på vad jag och min familj har haft för oss de senaste nästan 10 åren, så är ni så välkomna dit. Men nu svänger jag blad och börjar på nytt här. Men det mesta kommer nog att fortsätta som förr.

 

Frågor?
Om det är någonting som ni undrar över gällande mig, bloggen och innehållet i bloggen så är det bara att fråga eller maila mig på lottapalander@hotmail.com.