söndag 29 oktober 2017 - 13:38

Halloweenlistan

Jag brukar fira Halloween så här:

Innan barnen föddes så visste jag knappt vad Halloween var.. nog hände det väl att vi hade någon fest då jag gick i gymnasiet, men annars har det nog inte blivit så mycket firande. Men barnen ser nog alltid fram emot lite Halloweenfirande och sen brukar jag nog bli lite ivrig jag också..


I år kommer jag:

Vi hade vänner på besök igår och hade pyntat med allt vi hittade. På jobbet ska vi väl kanske pynta lite och läsa lite spökhistorier, men det blir nog en vecka senare än den riktiga dagen..


Det har ska/skulle jag vilja klä ut mig till:

Min svarta klänning brukar komma fram och fixas om lite med olika detaljer men i år klädde jag inte ut mig till något speciellt. Någon gång skulle jag vilja gå på en ordentlig Halloweenfest och klä ut mig till någonting riktigt häftigt. Men jag har under åren som gått klätt ut mig till djävul, docka, fladdermus och kanske någåt annat ännu.. En zombiebrud hade varit kul.


Den ultimata Halloween-maten:

Hotdogs med avhuggna fingrar, blodsoppa, maskar och insekter (godis) och ett och annat spöke.


Det här tycker jag om "bus-eller-godis"-traditionen:

Inget vi testat på än så länge. Tror de flesta skulle bli ganska förvånade faktiskt då det är en så ny tradition här hos oss. Men vi brukar inte vara påskhäxor heller. Tycker inte om att gå omkring och tigga..


Tips på Halloween-pyssel:

Pinterest är full med dessa.. Där hittade jag också en etikett som jag skrev ut och limmade på en flaska. På bordet hade vi en gammal planka intäckt med spindelnät, spindlar, ljusstakar och i en kruka hade jag satt ner min miniluftfuktare som spred rök. Enkelt, billigt men effektfullt.

 

IMG 2878

 

Den hemskaste film jag sett:

Kan inte se hemska filmer mera.. Och har förträngt de jag sett..


Det bästa med Halloween:

Ett lite skojigt spektakel att sysselsätta sig med innan jultiden börjar.


Det sämsta med Halloween:

Att många verkar blanda ihop det med Allhelgona. Så tänker inte jag, det firar vi nästa lördag. Och att det blivit så kommerciellt med en massa skräp i affärerna.. 


Så mycket tid lägger jag på kostym/sminkning:

Inte speciellt mycket faktiskt. Men om jag verkligen skulle vilja satsa så skulle det nog bli ganska mycket tid antar jag..


Mitt starkaste Halloween-minne:

Säkert då jag typ första gången firade Halloween. Kanske -99? Minns det så bra då det filmades på den festen. Inte så vanligt på den tiden. Men det var en rolig fest, det jag minns av den..

 

söndag 1 oktober 2017 - 17:57

Helgen (och månaden) som gick

Så var september över! Vilken månad det blev! Många soliga varma dagar, insikter och utsikter, en ny kusin föddes, vi har renoverat köket nästan färdigt och har träffat ganska mycket människor. Barnen ser jag knappt av numera då de mest hänger i skateparken. När blev dom så stora?? Dom kommer och far och kan så mycket själva. Men här finns ju också helt andra möjligheter än vad vi hade tidigare. Och snart har vi ju redan bott här i ett halvt år faktiskt. Tiden går så fruktansvärt fort så jag hänger inte alls med!

 

22069444 281167735713630 7252299862685777920 n

 

Veckan gick så fort så jag har inte alls hunnit blogga. Och inte har jag egentligen haft så mycket speciellt att blogga om heller för den delen då dagarna går så fort och jag mest varit ensam hemma med barnen så renoveringarna står lite stilla just nu. Helgen gick också fort men har varit riktigt lyckad. Har fått besök i dagarna tre. Så skönt att bara kunna sitta ner några timmar och prata om ditt och datt med trevliga typer. Här är ju en stor fördel med att barnen är så stora så dom faktiskt låter en göra det, och också att bo så nära folk. Det är inte så omständigt att träffas. Nog för de gamla vännerna såklart, men de finns ju kvar ändå även om vi inte träffas så ofta.

 

På gården har jag också varit en del under veckoslutet. Vädret har ju inte varit det bästa, men det har inte regnat iallafall. Har samlat ihop en massa säckar med löv, och rensat och krattat. Med en stor lönn på gården så blir det ganska mycket löv.. Så har jag gjort lite fint hos hönsen också.

 

Idag bakade jag också en äppelkaka (som jag inte själv kan äta tyvärr..) och så har jag nu städat lite och plockat med grejer. Jag ska försöka skriva lite mera om Konmariandet jag håller på med bara jag kommer så långt. Det går lite trögt just nu, men om jag skulle ha räknat antalet grejer som åkt ut (eller ska åka ut) ur det här huset så hade jag nog varit uppe i en ganska stor summa redan.. Men jag känner mig mindre stressad för varje grej jag tackar av. 

 

Så även om jag har haft en ensamhelg, så har jag inte kännt mig ett dugg ensam. Har både pratat med folk i telefon och öga mot öga och känner mig så tacksam över mitt liv just nu. Allt är så bra faktiskt.

 

Så tänkte jag ännu avsluta veckan med att gå på jumppa och gå i bastun. Och en ny månad brukar också innebära lite ny energi, så jag har höga förväntningar även om jag varit mycket mera energisk nu i september än vad jag var i augusti.

söndag 2 juli 2017 - 08:10

Framme i Torrevieja!

Det har blivit lite dåligt med bloggande här på sista tiden, men nu har jag äntligen semester och vi har redan kommit så långt som till vårt första stopp på mina fyra lediga veckor. Vi befinner oss just nu i ett soligt Spanien i staden Torrevieja. Ett helt nytt ställe för oss och knappast det vi hade valt om vi inte blivit tillfrågade av våra vänner om vi vill komma med dom på resa.

 

Så både första gången vi är här och första gången vi reser med en annan familj. Vi fick det så bra fixat att en familj bor hos oss den här veckan och tar hand om hönsen samtidigt som de vaktar huset och får en semestervecka på en annan ort. Har aldrig träffat familjen på riktigt, men vet vem dom är tack vare att jag bloggar här på Sevendays. Avslöjar säkert senare vem dom är om inte någon räknar ut det själv.

 

En riktigt bra lösning då vi ju dessutom var tvungna att lämna ett städat hem så vi åkte igår morse. Och vi antar ju att hemmet är i ordning också då vi kommer hem. Och hönsen glada och blommorna vattnade och posten inplockad.

 

Men tillbaka till situationen just nu. Vi hyrde ett boende via Airbnb och det var jättesmidigt. Kontakten med hyresvärden fungerade bra och allt på boendet var som det utlovades. Vi har en egen takterrass och en gemensam pool med flera liknande hus på ett privat område. 

 

IMG 0657

 

Här har varit över 30 grader, nu är det "bara" 26 vilket passar mig mycket bättre. Vi behöver inte frysa med andra ord.. Men varmare utlovas till slutet av veckan.

 

Allt är väldigt billigt och den här veckan ska vi bara njuta av att vara tillsammans. Kanske jag bloggar alla dagar, kanske inte. Blir ju bara telefonbilder isåfall, även om kameran nog också är nerpackad.

 

IMG 0650

 

Resan gick jättebra igår, barnen var så duktiga. Vi startade vid 10-tiden och flyget gick 14.15. Just då vi skulle gå genom säkerhetskontrollen märkte pappan att han tappat sina solglasögon. Han gick tillbaka till bilen som var ganska långt borta.. Ringde och sa att han inte glömt dom där.. Till slut hittades dom under bilen hur dom nu kommit dit.. Men vi hade mycket tid så det gick bra. Även flygresan gick bra. Det visade sig så att två personer som skulle ha suttit vid oss inte kom, så vi hade sex platser på fyra personer att rå om. Så barnen fick båda fönsterplats. Vi kom fram nästan en halv timme i förtid, nappade den sista triangelsmörgåsen som nödproviant, fick väskan fort och hann precis med bussen till Torrevieja som gick kl.18.00. Efter ca en timmes bussfärd nappade vi en taxi som förde oss till vårt boende där hyresvärden väntade. Smidigt alltså! Sen kom våra vänner på besök och hade med sig lite förnödenheter. (Dom har alltså varit här redan två veckor) Vi tog en promenad till deras boende som var jätte fint. Sen gick vi ut och äta då vi inte ätit något vettigt på hela dagen.. Efter maten tog vi ännu en tur via butiken för att skaffa frukostingredienser. Sen var det dags att lägga sig. Och gott har vi sovit! I skrivandets stund är jag den enda som är vaken. Vaknade till soluppgången. Idag ska vi bekanta oss med poolen och stranden. Inte så höga krav med andra ord.

 

IMG 0664

lördag 17 december 2016 - 09:55

En Chic kväll!

Det blev en riktigt lyckad kväll igår och idag är jag lite trött men inte desto värre än att jag har tänkt städa lite och kanske ta en Ikeatur för stt inhandla lite mera ljus..

 

Vi hade bokat bord på Chic och vilket snyggt ställe det var! Jag hade aldrig varit där förr och ryggade till lite då jag kom in för det såg så dyrt ut. Men priserna var helt ok, maten jätte god och vi fick sitta i ett litet kabinett så fick prata ostört under hela vårt besök. För det finns en del att prata om då man inte ses så ofta. Servicen var också riktigt bra. En bra helhet helt enkelt. Kommer nog att gå dit igen, men man måste komma ihåg att boka bord i god tid..

 

IMG 7169

IMG 7171

IMG 7172

IMG 7175

 

Dessvärre blev det bara lite suddiga telefonbilder, men det är böttre än inga bilder alls!

söndag 23 oktober 2016 - 18:14

Skratta sig lycklig

Nu är jag hemma igen efter en superlyckad helg som tillbringats i Österbotten tillsammans med mina gamla studiekompisar/nuvarande vänner! Vi har ätit och druckit gott, vandrat i skogen och badat badtunna i flera timmar. Och skrattat. Oj så vi har skrattat, nu lever man lite längre igen än gång. Jag är så glad över att vi fortfarande har kontakt med varandra och att vi passar så bra ihop även om vi är väldigt olika på många sätt. 

 

Här kommer ett urval bilder från veckoslutet. Inga vänner dock, men dom fanns nog där trots att dom inte syns här.

 

IMG 6410

IMG 3

IMG 4

IMG 6429

IMG 6426

 

Hann t.o.m med lite shopping d.v.s köpte en röd klänning på Lidl i Närpes :-) Skönt med sådana här helger ibland, de behövs verkligen.. Även om ett till veckoslut nog nu hade suttit bra nu

söndag 9 oktober 2016 - 17:39

Brunch!

Då min syster och hennes man gifte sig för tre månader sedan, fick vi uppgiften att bjuda dem på brunch då de varit gifta i tre månader. Nu i helgen var det dags (en vecka för tidigt dock) och det blev nog en så god och mättande brunch så jag inte orkade äta något före det var dags för middag, fast vi var ut på en skogspromenad efter att vi ätit.

 

image1

 

Vi bjöd på spenatomelett, stekt skinka, grönsaker, laxröra, bröd, smoothie och brieost med äppelkompott. 

 

IMG 5045

 

 

IMG 5051

IMG 5052

Varför äter man inte brunch oftare?

fredag 15 juli 2016 - 11:23

En mellandag i skärgården

På onsdag tog vi en mellandag från bröllopsförberedandet och åkte till våra vänners stuga i Pargas.  Det var skönt och avkopplande och härligt att få åka lite båt också denna sommar. Vi åkte på en utfärd till deras familjs holme som hade en härlig stenstrand, ett mysigt båthus och utsikt över Nagufärjan.

 

image9

 

image10

image7

 

image8

Tack för att vi fick komma! Nästa gång är det vår tur att bjuda. Det har naturligt blivit ett sånt system att vi turvis bjuder hem varandra och det fungerar väldigt bra. 

 

 

tisdag 2 februari 2016 - 19:46

Middag med vänner

Denna trötta slaskiga tisdag avslutades med en träff med fina vänner. Vi hänger ihop ännu trots att det snart är 14 år sedan vi började studera tillsammans. Idag blev vi bjudna på god mat och trevligt umgänge. Blev en lite kortare träff denna gång än vanligt men jag blir alltid så glad och energifylld av att träffa dessa människor.

image3

Idag åkte också pappan på jobb och vi ska fördriva veckan med helt vanlig vardag, ett Ekenäsbesök och kanske lite sängmålning.

söndag 25 oktober 2015 - 20:32

En blöt skogsutfärd

Idag trotsade vi regnet och gjorde en utfärd till skogen till en naturstig nära oss. I vanliga fall hade vi nog knappast orkat oss ut i det här vädret, men vi hade bestämt att vi skulle gå till skogen och grilla med våra familjevänner. Regnet höll sig undan ett tag, men så småningom började det droppa och vi var ganska så blöta och kalla då vi kom hem.. Men bortsett från en del gnäll från barnen så var det en riktigt trevlig utfärd, och jag skäms nästan att vi aldrig varit hit förr även om det är så kort väg och en riktigt fin grillplats. Igår hade det ju varit perfekt väder, men då hade alla annat program.

IMG 9431

Har man mycket tid och lite bättre väder så kan man gå hela vägen runt. Nu gick vi till grillplatsen och tillbaka. 

IMG 9432

En riktigt fin skog är det här med en ordentlig bred stig.

IMG 9435

Mycket stenar att hoppa på.

IMG 9436

Vi kom lite före dom andra och skulle tända elden, men hade såklart glömt alla tändstickor hemma..

IMG 9437

Jag hade faktiskt tagit kameran med mig, men eftersom det var blött så fick det endast bli bilder med telefonen, och den tar ju faktiskt rätt så bra bilder så kanske inte så farligt egentligen.

IMG 9440

Tre familjer, tre mammor, tre pappor och sex pojkar.

IMG 9444

Trattkantareller hittade vissa också.

IMG 9443

Trots regnet så fick vi korvarna grillade.

IMG 9441

Tur att vissa ändå gick med på att ha i alla fall lite regnkläder på sig.

IMG 9447

Ganska blöta och lite sura barn fick vi med oss hem. Men vi försökte iallafall med att göra en liten söndagsutfärd och var ju ändå skönt att komma ut och träffa lite folk som omväxling.

Det blev en tur via dusch/bastu och bad (inte alla på samma gång) för att värma oss efteråt och både Theo och jag slocknade på soffan. Peter lagade också goda semlor och pumpasoppa och dagen avslutades med lite akrobatik i vardagsrummet :-)

fredag 14 augusti 2015 - 07:00

Konstens natt i Åbo

Så var det då åter dags igår för Konstens natt i Åbo. Maria lyckades övertala mig att komma med fast jag egentligen hade tänkt att jag var för trött. (Har inte riktigt fått sova ordentligt denna vecka..) Och tur var ju det, för det blev en riktigt lyckad kväll med mycket prat om minnen från skoltiden denna gång! Och som alltid då jag åker in till Åbo så får jag sån lust att flytta tillbaka och bli åbobo igen. Speciellt på hösten. Det måste vara något i luften.

 

image3

 

Vi traskade genast till Gillesgården och tog en kaffe hos Marthorna. Träffade en hel del bekant folk och fick lite uppdateringar om den senaste tiden.

 

image1 2

 

Maria hade skaffat biljetter till öppen repetition av "Ursäkta, talar du svenska?" så vi fick också besöka vår gamla arbetsplats. Tror det kan bli en riktigt rolig föreställning värd att se.

 

image3 3

Sen gick vi hem i Åbonatten och konstaterade att tänk om det alltid skulle vara så här mycket folk på gatorna. Det kändes helt europeiskt med dofter, skrattande människor, uppträdanden och liv och rörelse. Men så fort det är slut och vardag igen, så möter man endast någon som rastar en hund och en joggare i reflexväxt på gatan. Annars är det helt tomt.

Var du på Konstens natt och vad gjorde du där?