lördag 2 september 2017 - 10:50

Slapp snorig lördag

Vilken tur att det är veckoslut och att jag är ledig, för idag hade det nog varit tungt att vara på jobb.. riktigt snorig och hängig så ska försöka ta det riktigt lugnt. Tur att vi inte har något speciellt inplanerat..

 

IMG 1999

IMG 2001

 

Vaknade ganska tidigt men avslutade frukosten först för en stund sedan. Det blev smoothie och scrambled pancakes på barnes begäran. Ha en fin dag!

måndag 1 maj 2017 - 21:13

Vårens första dag!

Så var det redan maj! Valborg firades kallt och lugnt och idag på första maj blev det ju plötsligt vår! Jag låg t.o.m ute och solade en stund! Och så har jag krattat och njutit av det! Pratat med en av våra nya grannar, lyssnat på Laleh och träffat lite folk, lagat struvor och ordnat lite här hemma. Sakta småningom börjar saker komma på plats. Jag har så mycket jag skulle vilja blogga om gällande det här huset, men inspirationen och orken har inte riktigt funnits.. Ni får gärna komma med önskemål om var jag ska börja!

 

IMG 9139

 

Ni som följer mig på Instagram har kunnat följa med lite hur det börjar se ut hemma hos oss. Det blir bara mer och mer hemma för varje dag som går. Vi trivs så väldigt bra här. Ska försöka fiska fram kameran också någon dag för att ta lite meta bilder. Det känns bara som att jag vill ha det lite mera uppordnat först.. Men alla lådor är faktiskt uppackade nu förutom några som hamnat ner i källaren.. Just nu börjar det klia i fingrarna med att sätta igång att renovera. Alla sovrum ska få nya ytor, i källaren ska vi fixa tvättstuga och legorum och så beslöt vi oss också för att byta ut köket fast vi inte hade tänkt det ännu. Spännande tider!

fredag 21 april 2017 - 06:31

Ett fullständigt kaos

Vet ni, efter en veckas flyttande börjar en vara ganska mör i kroppen.. Mina armar blir starkare för varje dag som går, dammet gör mig prickig i ansiktet och torr om händerna, jag är så trött på kvällarna så jag inte vet vad jag säger men ändå är jag så glad, nöjd och lycklig just nu. Och bara vi får det gamla hemmet städat och klart så kan vi börja fokusera på det nya till 100 %.

 

IMG 9027

 

Även om vi flyttade massor (mest saker) under påsken med mina föräldrars hjälp så var det igår som det var den riktiga flyttdagen. Pappan hade fixat två hjälpare och jag en extra släpvagn och på bara några timmar (inklusive två varv Pargas-Pikis) så hade vi huset tömt! Vi har ju ganska mycket gamla stora möbler så jag är väldigt tacksam att vi fick hjälp. Medan de körde det första varvet så passade jag på att städa. Jag fick övrevåningen helt klar och även vardagsrummet och matsalen. Även kylskåpet är färdigt tvättat. Idag ska vi ännu åka och tvätta fönster, källaren och badrummet ska städas och köket, tamburen och verandan.. Låter som en del men det går ju ganska så fort då det inte finns några saker ivägen..

 

IMG 9023

 

De nya ägarna har redan börjat flytta in lite saker och jag är glad att vi trivs så bra i vårt nya hem, annars hade det nog känts ganska vemodigt.. Men dom kommer nog att få det så fint dom också.

 

Bara vi fått huset klart på insidan så finns det ännu lite på gården att fixa. Vi ska ha med oss lite ved, plankor och en kompost som ännu är full.. Sen finns det väl en del skrot (mest trä..) som också är meningen att vi ska föra bort.. Så några varv blir det nog ännu men vi har ju tid på oss till den 30.4 egentligen. Men vi vill nog lämna bakom oss det huset nu snart, för det finns mycket att göra i det nya också. Men de planerna berättar jag om i ett annat inlägg.

söndag 20 november 2016 - 21:29

Helgrapport

Så var helgen snart över igen.. fort gick det, men vi har ändå fått en del gjort. Vi har bl.a fyllt en container med kvistar från träd som fällts på vår gård. Det finns så mycket träd här och mängden kvistar som fylldes i containern.. pust.. nå den åker iväg imorgon. Men hela det här trädfällningsprojektet kommer att ta lång tid ännu..

 

Ommöbleringen som jag talade om blev av! Lite krångligt var det nog då stolen som skulle in i barnens rum var för stor så vi måste skruva lös benen.. Men skrivbordet är nu i min syhörna och jag har fått det lite uppordnat där och t.o.m sytt idag!

 

IMG 6732IMG 6745

 

Nu ser jag fram emot en ny vecka igen.

Och grattis till alla vinnare i galan 2016!

söndag 25 september 2016 - 21:20

Möblera om!

I vår familj har vi alltid varit bra på att möblera om. Andra människor kan inte riktigt förstå det alla gånger, men det var i min barndom inte alls en konstig helgsyssla att vi möblerade om och ibland bytte vi också rum med varandra. Hela huset var upp och mer men så fick vi det också städat samtidigt. Ibland var jag tvungen att tända lampan i mitt rum på kvällen fast jag just höll på att somna, bara för att ännu en gång nöjd få betrakta mitt "nya" rum.

 

Igår snurrade vi runt på möblerna i vardagsrummet och vågade äntligen flytta på soffan. Och fast den här soffan är mycket större än den förra så ser den ändå mindre ut. Och nu kan vi använda båda ingångarna till vardagsrummet igen vilket är ganska skönt.

 

IMG 5966

IMG 5970

 

Även tavlorna bytte plats och bollarna i ljusslingan går nu i blått. Vi är riktigt nöjda med ommöbleringen och skönt att få det ordentligt städat också.. Ska visa resten av rummet sen bara jag lyckats fota lite flera vinklar.

 

Brukar du möblera om ofta?

tisdag 12 juli 2016 - 20:57

Loppisfynd

Oj det har varit så intensiva dagar sen jag fick semester så jag vet inte riktigt vad jag ska börja. Vi har haft min systers familj här hos oss, varit i Ekenäs, på landet, på Raseborg och tittat på Sound of Music (se den om ni inte har!!) påbörjat hönshusbygget och hållit på med en massa bröllopsförberedelser så jag är alldeles mintgrön i ögonen. (temafärgen) På lördag smäller det!

 

Jag hann också med en snabb loppistur till Emmaus i Ekenäs då jag fört papporna på brudgummens svensexa. Där i fönstret hängde en fin skolplansch som jag nappade åt mig. Den lär ha funnits i mitt gamla högstadum, så lite kul såklart. Har också länge letat efter en skolplansch, men inte hittat till vettigt pris.

 

IMG 3967 2

IMG 3969 2

IMG 3971

 

Här passar den bra! (fast om jag känner mig rätt så kommer den att flytta plats många gånger..) Men det var roligt att fynda något på loppis, för har inte gjort det på länge. Hittade något annat också som har med undervisning att göra, men det visar jag en annan dag.

söndag 28 februari 2016 - 16:18

Hyllstädning

Härligt att ljuset återvänt! Igår var vi på utfärd till skogen och tog paus vid en grillplats och grillade våra medhavda korvar och njöt av solen. Vi var inte de enda som tyckt att detta var en bra idé, som mest räknade jag till 24 personer (kanske fem familjer) där i mitt i skogen. Kul att dessa platser utnyttjas!

Vi har också fixat taket i matsalen. (Där har i flera år varit ett fult hål, då vi trodde att det skulle finnas pärlspont under, vilket det inte fanns.) Men nu fick vi äntligen tummen ur, handlade takpanel på onsdag och har ivrigt knackat upp den nya panelen. Tyvärr nog så tog den slut 1 meter för tidigt! Alltså det fattas inte ens en hel "planka" utan vi måste såga den sista på hälften. Så frustrerande. Men jag efterlyste panelen i en lokal köp och sälj grupp på fb, och tror att vi fick napp! Hoppas det!

IMG 9753

Då vi nu en gång höll på, så ordnade jag lite i vardagsrummet också. Vi hade en hel del böcker i tv-hyllan förut, men eftersom den nästan börjat bågna, så flyttade jag böckerna till den här hyllan. Rensade ut en hel hög tidningar också som jag ska ta med till landet. Även några böcker med lantligt/shabby chic tema rensades ut. La ut den till salu, så hoppas att någon vill ha dom.

Imorgon börjar vardagen för hela gänget igen. Den här sportlovsveckan har känts helt superlång. 

lördag 6 februari 2016 - 12:00

Lördag

Nu är det veckoslut och strax ska vi ta en tur till Ekenäs och hälsa på mormor och morfar. Och jag ska få gå ut och roa mig en stund på kvällen. Sånt uppskattas.

IMG 9680

Om det mesta var vitt hos oss för några år sedan så är det verkligen inte det just nu. 

Hoppas ni har ett trevligt veckoslut vad ni än har för er!

torsdag 7 januari 2016 - 20:35

Då kameran och tiden fattas

Ni vet dom där stunderna då det riktigt harmar att kameran ligger hemma på köksbordet. Idag har jag haft iallafall tre sådana stunder. (Hade jag haft kameran med hade jag ändå inte kunnat använda den då jag var på väg på jobb eller på jobb under dessa "moments", så lika bra då kanske..)

  1. På väg på jobb i iskallt klart väder. En tunn månskära på en klar himmel. (Kunde ha sett ut ungefär så här)
  2. Bambi sprang över vägen ut på ett fruset fält med soluppgången framför sig. (Typ såhär fast inte alls..)
  3. Solnedgång över fabrik med rosa himmel. (Var faktiskt vackrare än så här.)

 

Jag har alltså haft körtur idag på jobbet och det innerbär att man sitter ca 3,5 timmar i en bil. Denna gång i en bil som stått över natten i -25 grader och inte värmts upp det minsta då jag skulle åka iväg. Tur att jag hade många lager kläder på mig och att det var just så vackert. Fötterna klarade sig sämst. De är helt sjuka nu och det känns som att jag hade sprungit maraton.. Efter 1,5 timmes körning hade temperaturen knappt stigit i bilen..

Nu finns det ju de som redan är trötta på att folk klagar på och bloggar om den här förbannade kylan. Men väder är nu väder.. Alltid lika intressant. Själv stör det mig mest att det är så kallt inomhus fast jag eldar och eldar, att det är så fasligt mycket kläder som ska på. Idag hade jag plockat fram två mössor till Theo men då vi kom fram till dagis hade han bara sommarpipon på och den andra låg på köksgolvet.. Tur att det inte alls varit ute idag..

IMG 9402

Jag släpade in en stor hög med ved då vi ätit, och så har nu kvällen mest gått åt. Elda och försöka hålla sig varma. (Jag är nog säkert bara jätte känslig, för barnen klagar inte alls att det är kallt..) Skönt med veckoslut imorgon och att det nu utlovats lite "varmare" iallafall..

söndag 3 januari 2016 - 20:42

Söndagssrapport

Året började med flunssa för den myndiga delen av familjen. Själv är jag på fötter och nog på väg på jobb imorgon, men gårdagen gick mest åt till att vila och ta det lugnt. Så lugnt så det blev nästan tråkigt.

IMG 9371

IMG 9376

Jullovet är nu också slut för skolelevens del, och imorgon börjar vardagen igen. Blir ju en ganska mjuk start med en ledig dag mitt i veckan.

Under veckan som gått har vi bl.a varit kattvakter, skaffat ny tvättmaskin (den gamla gick sönder på annandagen), planerat ett sängprojekt till barnens rum och drömt om Paris. (dit vi ska resa i Maj - tack för den klappen mor och far! Tack också för ljusstaken som hittade sin plats då legojulmarknaden flyttade ner i källaren..)

Nu avslutar vi veckan med lite söndagsbastu.