Zucchinibiffar

tisdag 9 augusti 2016 - 19:55 | 1 Kommentarer

Har du odlat zuccini men vet inte riktigt vad du ska göra av allt? Det finns massor av maträtter som man kan göra av zucchini. Har du inte odlat själv så kostar den nästan ingenting i butiken just nu. Här kommer ett jätte gott recept på grekiska zucchinibiffar som min man har gjort några gånger. Supergoda!

 

IMG 4436

 

Ingredienser till fyra portioner:

 

1/2 stor zucchini
100 g fetaost
50 g parmesanost
1-2 stjälkar hackad vårlök
2 skivor dagsgammalt bröd eller 1 dl skorpsmulor
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk bakpulver
en skvätt olivolja
1 klyfta vitlök
1/2 dl hackad persilja
en matsked färsk timjan
salt och peppar enligt smak

 


IMG 4438

Gör så här:

- Riv zuccinin och parmesanen, smula ner fetaosten, hacka vitlök och vårlök och blanda ihop allt.

- Knäck i ägget och blanda ihop med olivolja, mjöl, skorpsmulor och bakpulver. 

- Krydda med örterna och salt och peppar

- Stek i små biffar i mycket olivolja

- Servera med en fräsch sallad och tzaziki och en klyfta citron.

 

 

IMG 4441

 

Kategorier:

recept

1

Kommentarer

  • Susanne

    10.08.2016 17:18 (1 år sen)

    Mmm... Låter gott! Har zucchini i landet, men ingen parmesan eller feta. En annan gång!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.