sevendaysxbernys

2019 - SÅ HÄR HAR MITT ÅR SETT UT!

Skrivet av Ronja Strömvall 31.12.2019

Kategorier:
DSC 0890

Mitt 2019 har varit:
En blandning av stress och lugn. Stressande har bl.a. varit vår boendesituation innan vi hittade hem där vi bor nu. Vi hade så många funderingar och frågetecken kring var vi vill bo, i hurudan lägenhet osv. Skönt att allt löste sig tillslut! Annat som varit stressigt har varit skolan (vi har haft så tung höst!) samtidigt som vi ska komma igång med kandiskrivandet. Största delen av 2019 har ändå varit lugn. Jag har fått vara med om mycket roligt! Och känt mig älskad och behövd. Jag känner dock att 2019 lämnar mig med många funderingar. Vad ger mig egentligen lycka i livet? Vad mår jag bra av? Vilka relationer i mitt liv ger mig mest? Lite sånt. Vad funderar du på nu när året börjar lida mot sitt slut?

Läs hela inlägget

LISTA ÖVER 2018

Skrivet av Ronja Strömvall 31.12.2018

DSC02565

Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?:

Läs hela inlägget

BUCKETLIST 2017

Skrivet av Ronja Strömvall 30.12.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Nu tänkte jag vi skulle ta en titt på hur det gått med bucketlistan jag satte upp för 2017.

Läs hela inlägget

LISTA ÖVER 2017

Skrivet av Ronja Strömvall 28.12.2017 | 3 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?:
Jag har varit i London och Split, besökt Madame Tussauds, tagit studenten och inlett studielivet men, framför allt - jag har flyttat hemifrån!!

Läs hela inlägget

LISTA ÖVER 2016

Skrivet av Ronja Strömvall 31.12.2016

Kategorier:
Taggar:
resizedimage800533 bloggen 99

Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?:
Ja! Jag har varit på Åland och Rock Off, tillsammans med en del av klassen "gick vi genom isen" med torrdräkter och instruktör, besökt Fazers fabrik i Vanda, besökt Sveaborg, börjat podda, upplevt min första sitz, fyllt 18 år, och fått körkort! Nu inser jag att jag ändå gjort en hel del nya saker i år :)

Läs hela inlägget

TILLBAKABLICK

Skrivet av Ronja Strömvall 09.08.2016

Kategorier:
resizedimage800533 IMG 9777

Nu ska vi ta en tillbakablick på sommaren som gått. Det är två dagar kvar av sommarlovet, så än är det inte slut. Dock har jag jobb både idag och imorgon, så mycket minnen kommer jag inte hinna skapa!

Läs hela inlägget

MIN UPPLEVELSE - COMFORT SALON

Skrivet av Ronja Strömvall 05.04.2016

IMG 2

Nu ska du få höra vad jag var med om igår! Jo, jag var nämligen till Comfort Salon som ligger på Storalånggatan 15. Jag hade blivit tillfrågad av Natalia ifall jag ville agera modell för deras praktikant Mari, då hon skulle utföra en ögonfranspermanentering + fransfärgning. Självklart svarade jag ja!

Läs hela inlägget

Lista över 2015

Skrivet av ronjjas 30.12.2015

Kategorier:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort tidigare?:
Ja, upplevt Penkkis och äldstesdans, spelat fotboll på B:fm nivå, firat midsommar i Jeppis, varit med i Passhiid, varit på Weekend Festival, besökt Rhodos och Tallinn, varit på en blogg Gala, och fått äran att ha varit skolans Lucia.Höll du dina nyårslöften?:
Ja! Typ första gången... Istället för löften satte jag upp tre mål som du kan läsa om här

Det första: "Vara nöjd över min kropp i slutet av 2015", det lyckades jag med. Yes! Jag är faktiskt nöjd över min kropp just nu och det är så skönt :) Nu tänker jag satsa på att få den i ännu bättre form (det går ju alltid). Dock tar jag ingen stress & press över det, för jag är nöjd i vilket fall som helst!

Det andra: "Umgås med de jag mår bra av att vara med": Ta vara på de vänskapsrelationer som båda parterna får lika mycket ut av. Det här var det nyårsmålet som jag lyckades allra bäst med! Det är jag riktigt glad över eftersom jag inte trodde det här skulle funka! 

Det tredje: "Ta hand om mig själv, och känna mig bekväm i mig själv": Få ytterligare bättre självförtroende och självkänsla. Det har jag också lyckats med. Självförtroende har jag, men det kan man alltid utveckla, så det skall jag ändå fortsätta med in i 2016 :)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?:
Nej!

Dog någon som stod dig nära?:
Ja... Min älskade och världsbästa moffa! Saknar honom varje dag, men jag är säker på att han har det bättre där han är nu ❤️ ❤️ Vilka länder besökte du?:
Sverige (Umeå), Grekland (Rhodos), Estland (Tallinn)


 (Tallinn)(Rhodos)

Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016?:
Hmm.. Kanske lite mer händelser och spännande evenemang, det har det varit ont om 2015. Och så skulle jag gärna vilja ha mer egen förtjänade pengar det kommande året. än vad jag haft i år! Det är väl i och för sig helt och hållet mitt eget fel ;) Och en ordentlig slalom resa!!! 

Vilket/vilka datum från 2015 kommer du alltid minnas:
15.2 - Äldstesdans / 23.2 - Moffa dog / 7-8.8 - Weekend Festival / 21.11 - Blogg Gala

Största misstaget?:
Övertänkt då det kommit till världens minsta saker. Det är jag bra på ibland, att hitta brister och problem som inte finns... Det måste jag jobba med! 

Har du varit sjuk eller skadat dig?:
Inte desto mera, bara vanligt förkyld emellanåt osv..

Bästa köpet/köpen?:
Min vinterjacka, svarta festklänning, mina peak performance mjukisbyxor och min mjukisdress från Cubus!Vad spenderade du mest pengar på?:
Samma som förra året tror jag, café besök och mat...

Gjorde någonting dig riktigt glad?:
Rhodos resan och när Toffe kom hem från USA! 

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2015?:
See you again, Love me like you do, Wildest dreams, Shots & Squats, Waiting for love, Broken Arrows, ja listan skulle kunna göras lång...

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?:
Lite ledsnare tror jag faktiskt.. Har emellanåt känt mig vilsen och tänkt alldeles för mycket på onödiga saker... Nästa år kommer bli bättre, det vet jag!

Vad önskar du att du gjort mer?:
Att jag skulle ha lett mer, verkligen! Och levt i nuet. Inte hela tiden blickat framåt. 

Vad önskar du att du gjort mindre?:
Oroat mig och överanalyserat små saker!

Blev du kär i år?:
Jag har fortsatt vara kär i min älskling ❤️ 
Favorit serie?:
Utan tvekan Prison Break! Men också Pretty Little Liars och Johan Falk.

Bästa boken du läste i år?:
Michaela Fornis' bok: "Om att älska"

Största musikaliska upptäckten?:
Hmm.. Avicii! Har vetat vem han är men inte riktigt lyssnat på hans låtar. Efter Weekend Festival började jag lyssna och hallåå, han är ju grym!!

Vad gjorde du på din födelsedag?:
Alltså nu är det faktiskt så att jag inte minns!! Vet att jag firade min födelsedag tillsammans med Karro på Villa-avslutningen med en dunder fest, men vad jag gjorde på min riktiga födelsedag minns jag inte.. Eller jo, jag tror jag var i skolan!

Hur skulle du beskriva din stil i år?:
Vanlig och tråkig. Det skall det dock bli ändring på i nästa år!

Vad fick dig att må bra?:
Familjen, kusiner, Toffe och kompisar! ❤️ ❤️ Vem saknade du?:
Oliver och Timmy som flyttat hem igen.. :(

De bästa nya människorna du träffade?:
Noora och Veera ❤️ ❤️ 

Planer för 2016?:
NJUTA av livet, tacka JA till fler saker och skaffa jobb! När 2016 är slut vill jag verkligen känna att jag utvecklats som människa!!


Genom att klicka Här kan ni se min lista över 2013 och genom att klicka Här kan ni se min lista över 2014! 


Läs hela inlägget

Galans Goodiebag

Skrivet av ronjjas 01.12.2015

Kategorier:


Här ser ni vad Galans goodeibag innehöll. Det var riktigt fina saker och bra erbjudanden man fick med sig hem! Bl.a. en brun utan sol kräm med lite skimmer i från Dermosil, en flaska kokosmjölk (skall bli spännande att smaka) och en stor kaffekopp med tillhörande lock som skall hålla kaffet varmt. Den var från Presidentti. Sedan fick man ytterligare massor av rabattkuponger och erbjudanden. Exempelvis till Marimekko, Amarillo, Viking Line, Beach House och Rapunzel of Sweden.

Goodiebagen bestod av mycket mer än jag förväntat mig, och innehållet var anpassat till alla åldrar. Stort tack!


Läs hela inlägget

En ordentlig tankeställare

Skrivet av ronjjas 05.03.2015 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Igår såg jag och Toffe An American Crime.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TyI7w0mPBP0]

Och oj vad den fick mig att tänka. Så här beskrivs filmen: Sommaren 1965 lämnade ett par cirkusarbetande föräldrar sina två unga döttrar i god tro hos den ensamstående hemmafrun Gertrude Baniszewski i Indianapolis som lovat att ta god hand om dem under sommaren för 20 dollar i veckan. De hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig vilka vidrigt ondskefulla dåd som skulle drabba deras döttrar i familjens källare när dörren stängts bakom dem. Baserad på en sann historia. 

Sylvia den äldre systern, blev utsatt för såna fruktansvärda saker så jag började må illa. Hon torterades och torterades utan att någon reagerade. Alla i huset visste om vad som skedde, till och med grannarna. 7 barn och 1 vuxen, men ingen gjorde något för att få ett slut på det. Hon brändes bl.a. med cigaretter och blev tvingad att trycka upp en glasflaska i sig själv underifrån.

Jag förstår inte hur man kan se och vara medveten om att något sådant händer i ens omgivning, utan att lyfta ett finger. Hur kan man bara låta det fortsätta? Jag blev så fruktansvärt upprörd när jag såg på den, trots att det ju bara är en film. Jag kan nästan garantera att om en person skulle ha gjort motstånd skulle fler och fler ha hängt på, men ingen vågade ta det första steget. Alla var rädda för att bli bestraffade på samma sätt.

Jag kan inte med säkerhet lova att jag inte skulle handla på samma sätt i en sån där situation, för det vet jag ju inte? Men jag hoppas innerligt att jag skulle våga sätta foten emellan. För om jag aldrig skulle våga säga emot det jag vet är fel, skulle jag känna mig så otroligt värdelös. Vi finns för att hjälpa varandra. Inte för att skada varandra eftersom att man själv inte vill bli ett offer. Men om du skadar andra är jag rädd att du redan är ett.

Jag rekommenderar filmen! Den är verkligen sevärd och en riktig tankeställare! Det som fick mig att reagera extra starkt på den, är att den är verklighetsbaserad.


Läs hela inlägget