lördag 21 april 2018 - 15:05

OM MIN NYA LÄGENHET

Det tog några veckor innan jag hittade den perfekta nya hyreslägenheten. Det kändes som en evighet men det gick faktiskt mycket fortare än väntat. Jag är helt kär i den! Det är ett gammalt hus med breda fönsterbrädor och höga fönster. Allt från golv till kök, väggar, vissa skåp och wc:n är nyrenoverat. Den är alltså helt grundrenoverad. En blandning av nytt och gammalt med andra ord.

 

PicMonkey Collagep2

 

Jag är den första som bor där efter renoveringen så det känns verkligen som min egen lägenhet. Matbordet+stolarna och TV-bänken tog jag med från gamla lägenheten. Soffa och säng har jag köpt nytt! Nu är det endast detaljer och mindre saker som fattas. Det bara kliar i fingarna på mig. Jag vill få allting i skick så fort som möjligt!

 

PicMonkey Image2

 

Bilderna i det här inlägget har jag tagit från Pinterest. Ska fota min lägenhet så du får se hur den ser ut när jag fått i ordning allt. Skulle vilja visa dig nu, nu, nu. Det är dock samma känsla som syns på dessa bilder som jag strävar efter i min inredning!

 

 

fredag 20 april 2018 - 09:02

NU VILL JAG BLICKA FRAMÅT

PicMonkey Collage

 

Tjugonionde mars publicerade jag mitt senaste inlägg. Nästan en månad sedan. Tack för era fina ord, det värmde verkligen!

Nu vill jag blicka framåt och däribland fortsätta blogga. Det har jag verkligen saknat! Har hittat en ny lägenhet som är som en dröm. Ska visa dig allting så fort jag röjt undan flyttlådorna.

Ha en fin dag kära vän!<3

 

 

torsdag 29 mars 2018 - 16:37

SKILDA VÄGAR

Ibland blir livet inte som planerat. Det har tagit slut mellan mig och Toffe. Det är inget dramatiskt, men jag hoppas ni förstår varför jag inte uppdaterar som vanligt. Jag är tillbaka när det känns rätt.

 

IMG 1521

 

 

lördag 10 mars 2018 - 14:47

TRÄNINGSPROGRAM FÖR BENEN

Idag tänkte jag dela med mig av ett träningspass för rumpa och ben! Första gången jag körde det här upplägget hade jag sån sjuk träningsvärk i flera dagar efteråt. Recommend, recommend!

 

Uppvärmning: 5-10 min på löpmatta eller crosstrainer.

Barbell Squat 3x12: Stå axelbrett med tårna pekandes aningen utåt. Knäböj i en squat och ha tyngden på hälarna när du återgår till startposition (så här  ska det se ut).

Split Squat 3x12 per ben: Håll vikter i vardera hand och placera din bakre fot på en bänk. Böj dig sedan neråt genom att böja ditt främre knä. Kom ihåg att knä ska vara i linje med foten. Ha tyngden på hälen då du återgår till startposition (så här ska det se ut).

 

WP120 96e9f img 5956

 

Wide Stance leg press 3x12: Placera dina fötter högt och brett på en benpress maskin med tårna pekandes aningen utåt.Tryck från dina hälar tills dina ben är fullt utsträckta, böj sedan benen så mycket du bara kan. Pausa en kort stund innan du sträcker ut benen igen (så här ska det se ut)

Back extension 3x12: Ligg med ansiktet nedåt på en "ryggmaskin" med vristerna fastsatta. Justera bänken till din längd o ta en vikt som du håller mot bröstet. Börja med att vara rak och böj sedan långsamt din övrekropp genom att använda din höft och hela tiden hålla kroppen i rak position. Spänn och använd din rumpa för att återgå till startposition (så här ska det se ut).

 

WP120 06422 img 5796

 

Barbell hip thrust 3x12: Luta/stöd ryggen mot en bänk. Placera stången på höften. Ha vikten på hälarna och lyft upp höften så högt du kan, pausa. Sänk sedan höften tillbaka till startposition (så här ska det se ut, denna övning görs lättast i en smith maskin)

Cable kick back 3x15 per ben: Sänk maskinen till lägsta läget och lägg vristbandet runt vristen. Håll i maskinen för att hålla balansen och lyft ditt ben så högt bakåt som du kan. Pausa och spänn rumpan innan du långsamt återgår med benet till startposition (så här ser det ut, skippa stepbrädan).

 

Det var mitt benprogram för en dag! Hoppas det inte blev allt för invecklat. Om du vill kan du också söka på övningens namn på youtube så kommer du upp klipp på hur de görs i praktiken. Kommentera om du testar det, skulle vara så roligt att höra vad du tycker om det! <3

 

 

torsdag 8 mars 2018 - 19:01

HAPPY IWD

bloggen 21

IMG E5317

IMG 1994

IMG 2571IMG E0056

IMG 0561

IMG 2073

IMG 3059

 

Glad kvinnodag åt alla fantastiska, orädda, starka, vackra och modiga kvinnor där ute! <3

 

 

måndag 5 mars 2018 - 21:44

WEEKLY PLANS

Måndag! Ny vecka. Älskar nya veckor och nya starter <3 Jag tänkte att vi skulle ta och se över min vecka som kommer.

 

Måndag: Skola bestående av en en muntlig grupptent i förskole- och nybörjar undervisning (första tenten ever under detta studieår). Den gick bra och vi fick till en riktigt intressant diskussion om ASL, vuxnas inblandning i barns lek och det aktiva barnet ur ett utvecklingspedagogiskt perspektiv. Efter lunch hade vi en grupptimme i musik där vi spelade i band och sen höll jag en presentation om "koululiikunta" för att tenta bort en finska kurs. Sist på dagens agenda stod cardio träning med Wilma.

 

IMG 6031

 

Tisdag: Skola från morgonen. Efter lunch åker jag och Lina till oss för att ta del av ett online seminarie och sedan ska vi och träna. Mage står på schemat! På kvällen vankas det halarmatch då SPORT möter TPS.

Onsdag: Skola från 8:30-16:00... På kvällen ska jag möta upp Matilda för ett benpass på gymmet! <3

Torsdag: Biljettsläpp till Brobyggarnas sitz "Back to the roots! Töm & Glöm". Biljetterna släpps kl.9:30 så fram till det ska vi köa! Sedan har vi två grupptimmar (Matte och FiFrä) innan vi slutar. På kvällen ska jag avverka ett träningspass. Älskar att få undan träningen inne i veckan så jag sen bara kan njuta, ta det lugnt och återhämta mig under helgen!


IMG 6039

 

Fredag: En grupptimme i MoLitKult samt en föreläsning i Matte består skoldagen av. Efter skolan ordnar FSLF evenemanget "Stadskrig: Battle of Vasa". Det kommer bli så himla roligt! När det slutar har jag planerat in ett HIIT pass för att sedan kunna ta en välförtjänt helg! På kvällen ska jag och Toffe laga någon god middag ihop <3

Lördag: Jag och Toffe tänkte ta bilen ut till "Kala Janne" för lunch. Sedan ska jag också träffa Lina <3

Söndag: No plans!

 

Veckan är fylld av studier. Just nu har vi otroligt mycket i skolan men så småningom börjar det lugna ner sig! Jag hinner ändå med massa roligt + att jag tycker om då det händer saker.

Ha en skön vecka! Vad har du för planer? Har du en lugn eller hektisk vecka framför dig? <3

 

 

onsdag 28 februari 2018 - 13:15

KÄRLEKS DISKUSSIONER & OLYMPIADEN

Ledig vecka! I måndags hade vi en föreläsning samt en bildkonstlektion men annars är vi helt lediga denna vecka. Så skönt!

Vädret har för övrigt varit helt fantastiskt den senaste tiden! Bästa vintern på länge. Försöker vara ute så mycket jag bara hinner då jag för en gångs skull har tid innan det blir mörkt.

 

IMG 4119

 

Igår kväll umgicks jag med Lina. Tiden går aldrig så snabbt som med henne! Vi pratade om kärlek. Det gör vi ofta. Det är så roligt att ha en kompis som älskar att prata om det ämnet lika mycket som jag gör. Det finns så mycket man kan diskutera <3

 

IMG 4160

I helg gick jag på isen med Lotta. Så glad över att hon trivs så bra i Umeå <3

 

Idag ska jag ta tag i finska presentationen "Koululiikunta" som jag ska hålla på måndag. Sen måste jag också läsa boken "Att skriva sig till läsning. Erfarenheter och analyser av det digitaliserade klassrummet." Tillsammans med två andra böcker utgör de grunden för grupptentamen i föskole- och nybörjarundervisning som vi har på måndag.

 

IMG 4161

 

En sak som gjorde oss så besvikna i början av veckan var att vår anmälan till Pampas olympiaden inte gick igenom. Jag, Elin, Sofie och Ronja hade tänkt ställa upp som ett lag men anmälde oss för sent. Anmälan öppnade kl.12 och vi anmälde oss två minuter senare. Platserna hade tagit slut på under en minut. Nåja, nya tag nästa år!

 

 

lördag 24 februari 2018 - 16:54

VÄNLISTAN

bloggen 26

 

Vänskap för mig är:

Humor, skratt, pålitlighet, minnen, stöd, hemligheter, omtänksamhet, kärlek och uppriktighet.


Det bästa med mina vänner är:

Allt. Det är dem jag skrattar så jag gråter med, pratar ut om allt som tynger mig och delar mitt liv med <3


Min äldsta vän:

Anniina!

 

resizedimage8001201 bloggen 65


En vän jag ringer allt för sällan:

Jag skäms över hur lite jag ringde Becca då hon var som AuPair i Australien! Dock ska jag träffa henne ikväll vilket jag längtar obeskrivligt mycket efter!


En vän som finns där i vått och torrt:

Det har verkligen inte alltid varit så, men nu kan jag svara att alla mina sju närmaste vänner alltid finns där för mig. Både i framgångar och motgångar vilket jag är så fruktansvärt tacksam över <3


Min vänskapskrets består av:

Mina allra närmaste vänner Lina, SofieElin, Ronja, Lotta, Becca och Matilda. Utöver dem har jag en drös fantastiska vänner!

 

IMG 2355l


En god vän har de här egenskaperna:

Pålitlighet. Det är avgörande för en vänskapsrelation! Sedan ska man kunna prata om högt och lågt samt skratta mycket tillsammans och visa omtänksamhet.


Så här är jag som vän:

Jag säger min ärliga åsikt inte alltid det som den andra kanske "vill" höra. Jag anser att jag är rolig, men där kan man ha delade åsikter, haha. Sedan försöker jag verkligen lyssna på mina vänner! Det tror jag är jätte viktigt.

 

IMG 2


Det finaste en vän gjort för mig:

Oj, mina kompisar har gjort massa fint för mig. Både mindre och större saker <3


En vän som förtjänar extra mycket kärlek idag:

Becca! <3

 

 

onsdag 21 februari 2018 - 16:03

PRAKTIK VECKA

Den här veckan har vi en tre dagars praktik på Övis. Idag höll jag och Emilia vår första lektion (vi undervisar parvis). Den gick nästan helt enligt planerna vilket kändes skönt! Varje gång jag undervisar känner jag verkligen att det är det här jag vill bli! Det blir bara tydligare och tydligare för varje gång! Älskar att vara lärare! Längtar så otrooooligt mycket tills jag på riktigt får börja arbeta som det.

 

resizedimage8001201 bloggen 7

 

Annars har den här veckan till största del bestått av skola, praktik, träning och inte så mycket annat.

Morgondagen ser jag framemot! Det är vår sista praktikdag och vi ska hålla en matte lektion om bråk. När praktiken slutar och vi fått vår feedback ska jag till Mentria Coaching på ett coahingsamtal. Längtar! Sedan ska vi fira Essi som fyller år! Det allra roligaste med hela morgondagen - utgång! Eftersom alla i princip åker hem nästa vecka (sportlov) är de flesta på väg ut imorgon! Vet dock inte om det blir Leipis eller Ollis? Det återstår att se. Hur som helst kommer det bli grymt roligt!!

Hoppas du har det bra och trivs med din vardag! <3

 

 

måndag 19 februari 2018 - 00:00

NYTT PÅ FONDIS - FONDUE FRIDAYS

I samarbete med Brasseri & Bar Fondis

 

I fredags firade vi att Sevendays fyllde 3 år den 14.2. På kvällens schema stod fonduemiddag på Fondis. Fondis är ett brasseri & bar i centrala Vasa på Hovrättsesplanaden 15. Till Fondis hör även nattklubben Fontana samt Tørst Company.

Nu till deras nya koncept "Fondue Fridays" som vi fick prova på kvällen till ära. Det var första gången jag smakade "kött- och ostfondue"-temat, men garanterat inte sista. 

 

DSC00911

DSC00917

 

Vi konstaterade att fondue är helt perfekt då man inte kan "föräta" sig på det. Jag skulle ha kunnat äta hur mycket som helst då maten var i små bitar och slank ner i lugn takt eftersom allt skulle dippas i fonduen. Maten bestod av allt ifrån zucchini, brödbitar, melon, broccoli och svamp till kött, saltgurka, vindruvor, tomat och lök. Alltså hööör du hur gott det låter?!

 

DSC2

DSC00920

 

Ägaren Susanna Ristiluoma ville tillsammans med personalen utforma detta fonduekoncept eftersom det fokuserar på den sociala samvaron kring maten. Man kan för det första inte slänga i sig fonduen. Sedan tar det en god stund innan man blir mätt, så det är verkligen ultimat att umgås över en fonduemiddag. Fonduen kombinerar mat och gemenskap på ett utmärkt sätt!

 

DSC00922

DSC00926

DSC3

 

Det som var extra trevligt med just den här Sevendays-träffen var att få träffa alla nya bloggare som börjat här den senaste tiden. Sedan var vi bara åtta personer vilket ledde till att det blev mer "intimt". Man hade helt enkelt mer tid att prata med alla och lyssna till varandra. Vilket huippu gäng vi är!

Självklart avslutades kvällen med två glassbollar!

 

DSC00927

 

Jag rekommenderar verkligen att du samlar familjen eller ett kompisgäng och tar dig till Fondis en fredag mellan kl.16:00 - 23:00. "Fondue Fridays" är utan tvekan ett koncept värt att prova. Det finns mat som faller alla i smaken! Ofta tänker jag att jag skulle vilja hitta på något annorlunda någon gång då man lätt gör ganska samma saker när man ses med vänner eller familj. Det här är en sån "annorlunda" sak som ger extra guldkant i vardagen! Mer info om Fondis hittar ni på deras hemsida här.

 

Här kommer några "fun facts" om Fondue Fridays:

- Det serveras olika råvaror som man kan dippa i fonduen. Börja gärna med brödet. Det ger en bra bas - speciellt ifall du njuter av vin till fonduen.

- Doppa aldrig med händerna och det är inte tillåtet att dubbel doppa :)

- Ät inte med din fondue gaffel. Den kan vara väldigt het och väldigt vass + det är ohygieniskt.

- Håll fonduen fräsch och gräddig (ost) genom att göra en 8 när du doppar.

- Fondue är socialt, roligt och lekfullt. Njut! Ifall ni vill leka, så varje gång någon fäller något i fonduen kan andra tvinga denne att göra något, t.ex. bjuda på ett varv med drycker, kyssa någon vid bordet osv.

 

Vad är nu bättre än vänner/familj och fondue? Nä - det är verkligen ett svårslaget koncept!