header14

Att alltid vara där det händer

Skrivet av ronjjas 18.05.2015 | 3 Kommentarer

Kategorier:

I dagens samhälle skall man hela tiden vara på gång. Man skall alltid ha varit med om så mycket, man skall vara full av energi trots att man inte har tid till att vila och man får ju absolut inte missa en fest eller ett evenemang. Om man väljer att stanna hemma framför att åka ut anses man i många fall tråkig. Man skall känna alla, man skall alltid gå runt med ett leende på läpparna och humöret på topp. 

Men vem orkar egentligen det? Alla är vi olika. Vissa av oss är mer en "festtyp" medan vissa av oss är mer en "hemmatyp". Det innebär också att vi ofta är olika även som personer. Jag till exempel, är mer en "hemmatyp". Visst älskar jag att åka på fest och dansa loss halva natten, men oftast väljer jag hemmakväll framom att åka ut.

För det första så kräver fotbollen på den här nivån mycket av mig. Vi har många träningar i veckan och varje helg match. Jag har sena träningar på fredagar och det innebär att jag inte orkar fara ut efter det. Jag är helt enkelt så slut. På lördagar kan jag fara ut, men måste ändå tidigt i säng då vi oftast har match på söndagar. Ni ser själva. Såklart harmar det mig att jag måste stanna hemma när alla andra åker ut, men på sätt och vis väljer jag det här. Jag väljer att fortsätta spela fotboll och anpassar mig till det. Jag väljer att gå i säng tidigt osv eftersom att jag behöver mycket sömn. Jag går alltid all in när jag tar mig ann någonting, jag är energisk och väldigt känslosam. Dessa egenskaper gör mig väldigt utmattad och trött i längden. Det innebär att jag verkligen behöver tillräckligt med sömn så jag skall orka med livet och allt däremellan. 

Ändå känner jag aldrig att jag skulle vilja prioritera annorlunda. Jag känner ingen ångest eller så över någon fest jag missar. Just nu i mitt liv är det här det rätta och jag vet att jag mår bäst av det. Jag festar när jag hinner, men om jag i stället känner för en myskväll hemma så stannar jag hemma. Inget konstigt med det. Bara för att man inte känner ett beroende av att alltid vara tvungen att vara med "där det händer" är man inte tråkig. Man väljer bara att ibland prioritera andra saker, så det så,

Kommentarer

  • Daniela 18/05/2015 4:46pm (6 år sen)

    så klok ronja <3

  • bella 26/05/2015 11:08am (6 år sen)

    så sant ronja å bra skrivet!

  • Ronja 26/05/2015 12:34pm (6 år sen)

    Tack snälla ni!!

Skriv en kommentar