header14

BÖNDER OCH BOXNING

Skrivet av Ronja Strömvall 24.09.2018 | 2 Kommentarer

Veckan startade med ett studiebesök i Naturvetenskap. Vi åkte med klassen till Solf för att besöka både en grönsaksodling och en mjölkgård. Det var intressant att få höra bönderna berätta om deras verksamhet! Jag har tyvärr så dålig kunskap om sånt. Jag har inte alls varit i nära kontakt med odlingar eller bondgårdar under min uppväxt. Därför var det extra intressant att få se och lära idag! Det är nog otroligt vilket arbete bönderna gör. Och hur otroligt mycket tid det tar. Vi pratade med några kompisar om hur jobbigt det måste vara att vara så väderberoende. Tänk om hela sommaren regnar bort (vilket inte är ovanligt här i Finland). Det finns inget man kan göra åt den saken liksom...

 

IMG 6736

IMG 6735

 

Sedan fick vi ta med oss grönsaker hem plockade direkt ur landet. Tänk om man hade den lyxen att få allting direkt från bonden! Utan någon mellanhand. Vad fräscht det skulle vara!

 

IMG 6745

 

Ikväll var jag på Spinning och sedan på Boxning med Becca. Det kändes alldeles underbart att få träna efter en lugn helg med liiite för mycket godsaker! Men sånt måst man också få njuta av <3

Vi har gjort det till en tradition. Boxning på måndagar kl.18:30. Boxning har länge varit något främmande för mig. Något jag tänkt inte alls varit "min grej". Ju fler gånger Becca släpat med mig på det, desto mer märker jag hur mycket boxning som träningsform ger mig.

Mina armar och händer darrade flera dagar efter förra veckans pass. Boxning tar så bra på rygg och armar samtidigt som man får in rörlighet. Inte enbart styrka. Sedan är det bästa självklart att få spendera 60 minuter med en av mina bästa vänner. Och slåss lite samtidigt ;)

 

 

Kommentarer

 • Mia 24/09/2018 11:27pm (5 år sen)

  Det har du! Rekommenderar varmt gårds smak som levererar gratis hem till din ytterdörr.

  • Ronja Strömvall 25/09/2018 12:35pm (5 år sen)

   Wow! Det har jag inte hört talas om. Ska ta och kolla upp det :)

 • Sandra Neuman 26/09/2018 12:19pm (5 år sen)

  Och REKO! :) Men wow vilket fält av grön- och svartkål!! Mäktigt!

  • Ronja Strömvall 27/09/2018 8:36pm (5 år sen)

   Det är sant! REKO finns ju. Ja, det var väldigt vackert! :)

Skriv en kommentar