header14

BRÅK I RELATIONER

Skrivet av Ronja Strömvall 06.09.2016 | 2 Kommentarer

Ett förhållande är inte alltid perfekt. Till ytan kan det många gånger verka så, men gräver du djupare kommer du garanterat hitta brister! Det handlar inte om att du har ett dåligt förhållande. Nej, du är bara människa, och människan är inte perfekt. Inte på något plan! Jag är så trött på att man utåt sätt måste visa upp det perfekta förhållandet. Du ska vara kär, men inte för kär, du ska umgås med din partner, men absolut inte för mycket osv, osv... Varför ska det vara så?

 

IMG 6715När den här bilden togs stred jag och Toffe rätt mycket. Jag antar att du inte skulle ha gissat det om jag inte just berättat det för dig. Har jag rätt?

 

Ett förhållande helt utan bråk är inget jag tror på. I början förstår jag om du inte bråkar. Det gör jag verkligen. Det gjorde inte heller jag och Toffe. Men när du sedan varit tillsammans några år och inte haft ett ända bråk, hur normalt är nu det? Speciellt då du tänker efter hur mycket du egentligen umgås med din partner! Det är normalt att börja störa sig på saker, det är normalt att höja rösten för att den andra ska förstå, och det är normalt att inte tycka lika i alla situationer. Det leder till konflikter som du i de allra flesta fall kan lösa. Det som är viktigt är att våga ta en konflikt och inte bara gå runt utan att få fram din åsikt och vilja! Jag tror inte det håller i längden om du bara försöker göra den andra nöjd och vara till lags. Då tröttnar du själv till slut!

 

IMG 5

 

Ett förhållande handlar om att du ska kunna vara dig själv och bli accepterad för det. Det tror jag alla är överrens om! Just därför är det viktigt att du får lyfta fram din egen åsikt, fast den inte alltid överensstämmer med din partners. Konflikter som uppstår, och konflikter som löses är bra för ett förhållande. Du lär dig att ni är två i relationen, och inte bara en. Konflikter ger relationen en prövning och det behövs! Klarar inte relationen av det, ja då är det inte meningen att hålla. Det finns en trygghet i att veta att man kan bråka, utan att allting kommer ta slut. Den tryggheten har jag och Toffe. Den tryggheten är bland det bästa jag vet! Vi har bråkat, och kommer garanterat bråka igen, men jag vet att vårt förhållande inte tar slut p.g.a ett bråk. Och det är skönt! Så otrolitg skönt. Man kan se det som att konflikter i slutändan kan förstärka! Jag älskar Toffe för hela mitt hjärta och hoppas vi kommer vara tillsammans för resten av livet, trots att vi också strider. Det är skönt att veta att allting inte rasar för ett enda bråk! Vi älskar varandra mer än så.

Sedan är det självklart inte bra om bråk och strider är din vardag. Det är absolut inte så det ska vara.

Det viktigaste av allt är ändå att kunna förlåta och glömma. Det är så du kommer vidare!

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar