header14

DÅ ETT HJÄRTA STANNAR

Skrivet av Ronja Strömvall 29.10.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Fy vilken jobbig dag jag hade igår. Ända fram till kvällen. Vaknade upp till ett regnigt Vasa, och var döds trött med huvudvärk. Min dag fick helt enkelt inte någon bra start.

Efter skolan åkte jag, Jennie och Becca till gymmet på Sprint. Under passet såg vi att det anlände tre ambulanser. Vi alla trodde att någon skadat sig, eller fått andningsnöd. Det var miljoner gånger allvarligare än vi föreställt oss.

I omklädningsrummet var det en kvinna vars hjärta stannat. Troligen hjärtattack. Aldrig i hela mitt liv har jag blivit så chockad som jag blev när jag steg in i omklädningsrummet. Där låg hon på golvet med 6 ambulansmän kring sig. De använde allt ifrån dropp, till respirator till allt möjligt. Det värsta var att hon inte ens var gammal. Kring 50 ungefär. Det som berörde mig allra mest var synen av hennes man och dotter. Då slog det mig på riktigt hur otroligt skört livet är. Vilken dag som helst kan någon tas ifrån oss. Därför är det viktigt att varje dag, så ofta du bara kan, visa tacksamhet och kärlek åt dem du älskar. För vem vet, det kan vara deras tur nästa gång! Jag önskar verkligen för hela mitt hjärta att hon trots allt klarar sig, och mina tankar går till hennes familj. Ingen ska någonsin behöva uppleva det här.

 

c

 

Det tog länge att släppa händelsen, men vi valde ändå att åka till Jennie för att se på Idol. Nånting ville vi pigga upp oss med efter den fruktansvärda upplevelsen. Mina favoriter Liam och Renaida gick båda vidare så jag är nöjd! Överlag var kvällens uppträdanden inte de bästa, men men.

❤️❤️❤️

 

 

Kommentarer

 • Caroline Eriksson 29/10/2016 10:40am (6 år sen)

  Ledsamt att höra om din upplevelse igår. Det brukar komma ungefär tre ambulanser alltid vid mer allvarligare situationer, vet jag av erfarenhet. Troligtvis måste kvinnan ha varit vid medvetande, eftersom ambulanspersonal satt på dropp? :) Hoppas allt slutade väl.

  Och ja, livet är skört. Ibland blir man påmind av det på ett mer dramatiskt sätt. Man ska nog inte ta något för givet, men samtidigt kunna våga njuta av livet.

  • Ronja Strömvall 29/10/2016 10:47am (6 år sen)

   Det måste nog i så fall ha varit något annat än dropp tror jag, för hon var helt medvetslös. Hon andades int ens då när jag kom dit. Måste ha tagit fel. Är inte så insatt i sjukvården så vet inte när man använder vad!
   Håller helt med dig. Man kan ändå inte bli rädd för att leva pga sådana här händelser. Det är bara så otroligt tråkigt att det ska hända nån!

 • anonym 29/10/2016 1:38pm (6 år sen)

  Man sätter nog dropp vid återupplivning, oftast två stora nålar..det görs för att få upp blodtrycket och att få in återupplivnings mediciner som adrenalin och cordarone, en rytm medicin, svårt ofta nog att få dropp på plats. Isåfall kan man borra en nål i t.ex. benet som går in i benmärget dit man kan droppa vätska o sätta mediciner som i en vanlig kanyl.

 • Danielas Dagbok 29/10/2016 4:10pm (6 år sen)

  fy vad obehagligt :o hoppas allt slutade bra!

Skriv en kommentar