header14

Visa alla inlägg skrivna mars 2014

En bättre eftermiddag

Skrivet av ronjjas 31.03.2014

Kategorier:


Måndag idag & jag var trött alla timmar i skolan. Eftermiddagen blev betydligt bättre då jag plockade upp finfina Sara. Vi åkte via butiken o handlade hem lite smått & gott. Vi hade så roligt ihop o detta måste göras om någon dag då vädret är bättre! Mot kvällen mötte vi upp Matilda & åkte till Böle med Sara. Nu har det börjat snöa igen och det är verkligen hemskt! Vill bara ha vår och sommar här o nu!En dag med fullrulle

Skrivet av ronjjas 30.03.2014

Kategorier:
 Bilder från en sommarkväll jag verkligen saknar!

Nu börjar veckan lida mot sitt slut. Igår hade vi match mot KoMu, vilken vi vann 7-1. Prima! 
En timme efter matchen befann jag mig vid Ishallen, där jag, Jennie & några pojkar såg på Sport b-juniorernas bronsmatch. De tog hem segern. Grattis! Mot kvällen körde jag till Nick där jag spenderade flera timmar i gott sällskap. Sent, gick jag, Jennie och LottaB hem till Lotta och somnade nästan bums. Allting är så bra så bra

Skrivet av ronjjas 27.03.2014

Kategorier:

Ååå vad vädret är härligt just nu! Strålande solsken & plusgrader. Hoppas verkligen det hålls så! 
Åkte på förmiddagen till tandläkaren, för att dra ut min sista mjölktand & få besked om när tandställningen ska läggas. I augusti blir det. För övrigt är mitt humör super och jag går runt o småler åt allt och inget! Vädret är fint & varmt, roliga saker är inplanerade o allting känns bara toppen! :)

Nu ska jag byta kläder och sedan åker jag iväg till Jennie, där vi ska ta en PW. Sounds good! 

Uttagningar & En Sjuk Vän

Skrivet av ronjjas 25.03.2014

Kategorier:
.Finfina Lotta.

Tjeenare! Efter skolan åkte jag o en drös andra flickor iväg till B:hallen på stafettkarnevals uttagningar. jag blev inte så nöjd över mina tider, men jag förväntar mig inte heller helt att komma med. Det är super hård konkurrens, och alla är verkligen väldigt bra, så vi får helt enkelt se vart min tid bär mig!:) 
Lotta har varit sjuk i flera dagar, så nu under kvällen tog jag mopon hem till henne. Vi satt ute i kvällssolen med filtar runt om oss, och varsin tekopp i handen. Mysigt var det. Hade en hel del jag ville berätta åt henne, och likaså hon till mig, så det var verkligen skönt att ses med henne!


Nu ska jag ta en varm dusch o sedan kallar sängen. Gonatt vänner!

Helgen

Skrivet av ronjjas 23.03.2014

Kategorier:


På fredagen välkomnade jag helgen med sushi tillsammans med 4 vänner! Igår tillbringade jag eftermiddagen vid ishallen, där vi såg på pojkarnas match med Jennie & Lotta. Kvällen spenderades därefter hos fina Felicia tillsammans med henne, Wilma och Jennie. Vi åt gott, skrattade så det värkte i magen, & såg tillslut filmen LOL. Bra lördag med andra ord, tack flickor!

Idag väntar städning, läxor och träning. Ha en fin söndag vänner!Motivation = 0

Skrivet av ronjjas 19.03.2014

Kategorier:
Jag började i fotboll då jag var 7 år. Nu har jag spelat i ungefär 9 år. Aldrig i hela mitt liv har jag haft så dålig motivation som jag har nu. Visst har jag haft perioder då jag inte utvecklats o saker inte gått som jag velat. Men aldrig har jag varit så nere som nu. Nästan alla från vårat "ursprungliga lag" har slutat. Vi är 5 kvar. Klart jag tycker om det nya laget mycket, men det är inte och kommer aldrig att bli det samma som vi hade förr.

Konferencier & det lilla positiva med snö

Skrivet av ronjjas 19.03.2014

Kategorier:

Hejhej. Nästa veckas Onsdag är det en kulturkväll i skolan, då vi elever från 8 & 9:an kommer visa upp korta program från nåt av våra tillvalsämnen. Vinnaren av fototävlingen kommer avslöjas o så kommer man få höra några intervjuer med elever från skolan som deltagit i något evenemang. Jag kommer dansa tillsammans med min tillvalsgympa grupp. Dessutom har jag och Lotta blivit tillfrågade ifall vi vill vara konferencierer, och visst vill vi det! Så nu kommer det bli en hel del övning.
Annars då? Jo, livet rullar på som vanligt och jag njuter av stunden. Men snön...jag som trodde & hoppades på att vi skulle få en tidig vår i år, men så fel jag hade. Man kan ju välja att se det från den negativa sidan, men jag orkar inte lägga energi på det, så jag är bara glad att det har blivit lite ljusare igen om dagarna o hoppas på att det smälter bort igen så småningom. Så värst kallt är det ju inte heller, trots att det mer än gärna skulle få vara varmare. Mars är ju trots allt en vintermånad ;).
Nu ska jag packa väskan o åka iväg på fotbollsträning. En sevärd serie: 90210

Skrivet av ronjjas 17.03.2014

Kategorier:
Flickor är den största gruppen i världen som diskrimineras

Skrivet av ronjjas 15.03.2014 | 4 kommentar(er)

Kategorier:

Det var den här filmen jag var och såg tillsammans med mamma då jag skrev det här inlägget.

Var fjärde 11-15-åriga flicka i världen får inte gå i skolan. 
70% av barn som arbetar är flickor.
Graviditet är den vanligaste dödsorsaken för 15-19-åriga flickor.
Varje år hamnar 10 miljoner flickor under 18 år att gifta sig, ofta med tvång.
200 miljoner flickebarn har "försvunnit" ur världen. De har dödats, blivit övergivna eller aborterats på grund av sitt kön.

"Min styvpappa sålde mig för att bli en husslav när jag var fem år. Jag jobbade hårt från tidig morgon till sent på kvällen med en årslön på 7 euro. Plan ( en välgörenhetsorganisation) frigjorde mig från slavarbetet och gav mig ett smålån som hjälpte mig att starta ett litet kafé vid byvägen. Tack vare mitt företag kan mina syskon nu gå i skola och jag kan sysselsätta hela min familj. Jag har redan tjänat lika mycket pengar med min kaffestuga som på 46 år som slav."
 Geeta Choudhari, 21, Nepal

"Somliga utbildar inte flickor eftersom de tror att bara pojkar kan ändra framtiden till en bättre. En utbildad flicka kan ändå vara en enorm resurs i framtiden. Mitt budskap till föräldrar är: Utbilda oss flickor! Vi kan göra underverk."
Jamila, 15, Tanzania

Jag tycker det är helt otroligt. De flickors liv som man fick se i filmen är så fruktansvärt. Ändå är de så mycket gladare och tacksammare än många av oss som bor i ett tryggt och bra land där de mesta fungerar utan problem, alla får gratis utbildning och det är jämställt, nästan alla borde ha tak över huvudet och mat på bordet och en massa extra pengar över som vi spenderar på dyra kläder, bilar osv. 

Vi klagar om och om igen på hur jobbigt det är i skolan, det är alldeles onödigt och tråkigt. Det ända vi vill är att den ska ta slut. De här flickornas allra allra största önskan i hela livet är att få börja studera, lära sig och gå i skolan. 
Folk anser att det är flickornas "uppgift" att stanna hemma o sköta om familjen. De ska inte veta hur andra människor i världen har det. Pojkarnas "uppgift" är att lära sig hur det fungerar ute i världen för att sedan tjäna pengar. Flickornas "uppgift" är att bara vara nöjda över det dom har.

 Jag tror att vissa människor är rädda. Rädda för att flickorna ska få utbildning och lära sig om hur världen fungerar. För då skulle de märka hur otroligt dålig ställning de har i vissa samhällen och då skulle de vilja ha en förändring. En förändring som vissa människor inte vill att ska ske. 
Då skulle flickorna också börja ta plats i arbetslivet och förtjäna egna pengar. Inte leva på sin man och ständigt vara beroende av hans inkomst. Flickor skulle klara sig själv. Och det vet jag, att varenda en flicka ute i världen skulle kunna stå på sina egna ben, bara hon fick chansen att utbilda sig!Something New

Skrivet av ronjjas 15.03.2014

Kategorier:

Efter att Matilda åkt hem tog jag mopon in till stan. Mötte upp mamma & så inhandlade vi denna jacka. Blev kär vid första ögonkastet!