header14

Visa alla inlägg skrivna januari 2016

Inköp - Umeå

Skrivet av Ronja Strömvall 31.01.2016

Kategorier:
Taggar:

PicMonkey Collage5IMG 8228

Det här är vad jag shoppade i Umeå förra helgen! Tröjan längst till vänster kommer från MQ och är av märket Dobber. Den och Peak tröjan var nedsatta med 30%, så där sparade jag en hel del! :) Den vita ONLY tröjan kommer från SALT och skalet från Kjell & Company. Jag är riktigt nöjd över mina inköp! Tröjorna är perfekta basplagg och passar ihop med i princip alla mina byxor! 

Söndagen har bestått av en pw i solskenet, prov läsande, ett BodyStep-pass med Matilda, och nu inväntar jag min pojkvän❤. Hoppas du haft ett fint avslut på januari, för imorgon går vi redan in i februari (!) Puss och Kram ❤

 

 


Begravning - sorg och saknad

Skrivet av Ronja Strömvall 30.01.2016

Kategorier:
Taggar:

Idag blev det tidig väckning hos Toffes! Vi steg upp, åt morgonmål och sedan började alla fixa sig. Toffes fammo gick sorgligt nog bort för en vecka sedan, så idag ägde begravningen rum. Den var vacker och högtidlig. Jag började tänka på hur fort allting egentligen kan gå... Hur fort någon kan tas bort från oss. Det är så otroligt viktigt att aldrig ta någon för givet. Tänk vad man ångrar det då personen går bort! Man skall inte snåla med att visa uppskattning eller säga "jag älskar dig" då man gör det. I efterhand är det så lätt att komma på saker man borde gjort mycket oftare, men då är det för sent! Det är viktigt att komma på det i tid, så man kan se tillbaka och vara glad för att man fick gjort och sagt allt man ville så länge det gick. Idag saknar jag min egen moffa lite extra. Min glada, snälla, nyfikna, förstående, älskade moffa! Honom kommer jag aldrig glömma.

 

PicMonkey Collage4

 

Kort sagt var det en känslosam men väldigt fin begravning.

 

I kväll skall jag träffa Hanna och Essi. Vi skall se på film och bara mysa. Det behövs!

 

All kärlek åt dig min vän!❤

 

 


Svar på fråga angående träning

Skrivet av Ronja Strömvall 28.01.2016

Kategorier:

12479189 563707687119258 1271621804 n

 

Emma: Hej! Kan du berätta om ditt träningsupplägg/ditt schema? :) vad brukar du träna på gymmet? :)

 

Svar: Javisst, självklart kan jag det! Måste dock inflika att jag slutade fotis i höstas, och därför inte är den mest "rutinerade" på gymmet. Jag gör så gott jag kan och försöker hela tiden lära mig mer. 

Jag brukar sikta på att träna 5 gånger i veckan. På Wasa Sports Club där jag brukar träna, har de många bra ledda timmar. Jag brukar variera dem med egen träning. 

Måndag: BodyPump60 - Under den här timmen är det armar som gäller, och lite ben. Det är en ledd timme där man fokuserar på många upprepningar och aningen lättare tyngder. Passar mig perfekt eftersom jag inte har hemskt starka armar! 

Tisdag: Sprint30 - I det här inlägget beskrev jag lite vad timmen går ut på, men du kan även läsa om det här. Det är alltså främst hög-intensiv intervall träning. Väldigt bra för konditionen!

Onsdag: På onsdagar brukar jag träna själv i gymmet. Då brukar jag fokusera på rumpa och ben. Jag värmer alltid upp i ca.10 min, antingen på Crosstrainer eller Springmatta. Det blir svårt att förklara hur man går till väga vid varje övning, så jag länkkar i stället till bilder, så du får en bättre uppfattning :).

Övning 1, squats - 15 reps och 3 set. Övning 2 - 12 reps och 3 set. Övning 3 - 12 reps och 3 set. Övning 4 - 15 reps och 3 set. Övning 5 - 15 reps och 3 set. Övning 6 - 12 reps och 3 set. Och till slut Övning 7 - 15 reps och 3 set.

Torsdag: Vila!

Fredag: På fredagar är det kondition och mage/rygg som gäller. Jag brukar börja med kondition på springmatta. Först värmer jag upp i 20min. Efter det kör jag 8st. 200m intervaller med 80% hastighet. Emellan varje 200, springer jag lite hårdare än jogging fart i 1min, för att sedan igen orka spurta 200. Till slut är det nedjoggning i 10min som gäller. Jag brukar avsluta träningen med att gå på Core30, vilket är ett lett pass för mage/rygg!

Lördag: Vila!

Söndag: Kan variera. Antingen BodyStep60 som är ett konditions och kordinationspass på stepbräda, eller så Zumba55 (= dans) följt av Core30. Alla tre är ledda timmar.

 

Utöver detta brukar jag gå på Foamroller 1 gång i veckan för att mjuka upp musklerna. Och självklart stretcha!

Som du kanske förstår kan detta schema variera lite från vecka till vecka, men i slutändan är det ofta så här det ser ut.

Hoppas du fick svar på din fråga, kommentera om något förblev oklart! :)

 

 


Vinn presentkort till Caseapp

Skrivet av Ronja Strömvall 28.01.2016

Kategorier:

IMG 6265

 

Nu har Daniela en tävling i sin blogg där man kan vinna ett 300 kronors presentkort till Caseapp. Hur bra? Gå in på hennes blogg och läs detta inlägg för att veta hur du skall gå till väga. Lycka till!

 

 


Lång lunch

Skrivet av Ronja Strömvall 28.01.2016

Kategorier:

IMG 8113IMG 8114

 

 

Hej vacker! Allting bra?

Idag har jag varit i skolan från 8-14, med en lång lunch mitt på dagen. Tillsammans med Becca, Ebba och Jennie gick vi till Pincho. Deras sallads buffé är helt magisk! 10,50€ kostar det, pröva om du inte redan gjort det!! Dagens planer är att få klart en inlämningsuppgift i matte, och senare idag skall jag troligtvis vara med Toffe. Före det skall jag dock förbereda två inlägg som jag vet att du önskat! 

I morgon är det äntligen fredag och helg! Det är efterlängtat. Stor kram, ta hand om dig ❤

 

 


Lär känna mig

Skrivet av Ronja Strömvall 27.01.2016

Kategorier:

I och med bloggflytten antar jag att det är en hel del nya läsare som tittar in. Därför tänkte jag nu publicera en lista där jag svarar på 16 frågor angående mig. Förhoppningsvis lär ni känna mig bättre :) 
Listan tog jag härifrån.

 

1. Hur gammal är du?

17 år, fyller 18 (!) i augusti.

 

2. Hur gammal känner du dig?

Det här är en svår fråga...Ibland känner jag mig som 12, medan jag andra dagar kan känna mig som 20, haha!

 

3. Var bor du?

I Gerby tillsammans med mamma, pappa och min lillasyster Wilma.

 

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Jag tycker alla årstider har sin charm de dagar det är fint! Jag skulle lätt tröttna på att bara ha sommar eller vinter året om. Jag föredrar alla, men favoriten är nog dock sommar. Det är soligt, man är ledig och förhoppningsvis så är det varmt!

 

5. Är du beroende av någonting?

Min telefon..., frisk luft, och att ha det städat runt omkring mig.

 

IMG 8142

 

6. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

- Jag kunde inte uttala bokstaven "R" förrän jag var 8 år. Då efter att ha gått i "R-träning" hos en speciallärare och en operation gällande tungbandet.

- Jag har bott på 6 olika ställen i mitt liv.

- När jag var 7-9 år var jag programledare tillsammans med Matilda och Alex för barnprogrammet "Oppåner å hitådit".

 

7. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

I Alperna. Tänk vad härligt det skulle vara med massor av snö, slalom och hela faderullan. Aaah!

 

8. Vilket är ditt favorit godis?

Mitt abosluta favorit godis är lakrits och surt lösgodis, namm!

 

9. Vilken är din favoritaffär?

Mango, Peak, Zara och Gina, kan inte välja en.

 

10. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Jag är och har alltid varit en morgonmänniska. Oavsett om jag vill det eller inte blir jag ofta fort trött på kvällen! Då det gäller skolan så är det ju en fördel att vara morgonmänniska :)

 

11. Har du blivit sydd någon gång?

Nej.

 

ronja apar4

 

12. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Toffe, när han bjöd ut mig på middag i fredags. ❤

 

13. Är du blyg?

Nej, det är jag inte och har aldrig varit. Det är jag glad för eftersom jag gjort så många saker som jag tror blygheten skulle ha satt stopp för!

 

14. Vad heter du i andra namn?

Maria.

 

15. Vill du gifta dig?

Jaaa! En av de sakerna jag längtar mest till i livet!

 

16. Har du något smeknamn?

Haha jaa, jag har haft många under årens gång. Just nu säger de flesta dock Ronja, men av vissa vänner kallas jag Roy och av Toffe bl.a. Ajnor och Lillan.. :')

 

Ifall det är något utöver detta som ni undrar, är det bara att kommentera, så skall jag se till att svara!

 

 


En saknad vän

Skrivet av Ronja Strömvall 25.01.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

PicMonkey Collage3

Måndag och ny vecka! Härligt. Trots att jag hade sovmorgon i morse lyckades jag stiga upp ur sängen och åka iväg till gymmet. Klockan 9 hade jag avklarat ett Body Pump-pass och var redo för skolan! 

På eftermiddagen gick jag ärenden i stan, innan jag mötte upp saknade Wilma för en fastlagsbulle. Det var så underbart att få träffa henne, och vi hade som vanligt massor att prata om! Hon förgyllde verkligen min dag.

Nu skall jag ta tag i läxorna. Hoppas du har haft en fin måndag!❤

 

 


Välkommen, känn dig som hemma!

Skrivet av Ronja Strömvall 25.01.2016 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

DSC 7712 kopia

 

Välkommen!! Vad kul att just du har hittat hit. Är så taggad på att börja satsa mer på bloggen här på Sevendays. Kände att det var dags för en uppdatering. Jag trivs redan jättebra, och hoppas även att du skall göra det! Puss ❤

 


En dag i Umeå

Skrivet av Ronja Strömvall 24.01.2016 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 8205IMG 8103

IMG 3

IMG 8039IMG 7IMG 2IMG 4IMG 5

 

I julklapp hade jag fått en resa över till Umeå av Jennie, så igår var dagen vi åkte. Klockan 9.00 avgick båten från hamnen och ca. 4 timmar senare var vi framme! Vädret var helt underbart och sällskapet perfekt. Det som är så bra med Jennie är att hon går lika fort som mig, haha. De flesta andra går (enligt mig) så långsmat, och klagar på att jag brukar springa iväg. Så igår var det extra uppskattat med ett sällskap i samma takt. Speciellt då tidsmarginalen i Umeå var knapp! Vi hade en riktig toppen dag, och kom hem trötta och glada. Tusen tack för resan Jennie, det var himla roligt!

 

Är du förresten intresserad av att se mina inköp? I så fall kan du kommentera så visar jag dem i ett skillt inlägg.

 

 


Fredagsdejt

Skrivet av Ronja Strömvall 22.01.2016

Kategorier:

PicMonkey Collage2Ikväll har vi varit på dejt! Vi började det hela med middag på Rosso. Toffe bjöd mig, eftersom det var en del av hans julklapp❤️. Maten var kanon, som vanligt! Efter att vi ätit oss mätta gick vi vidare till Makuuni för att köpa godis till bion. Vi skulle nämligen gå och se "En man som heter Ove".

 

 

Om du inte ännu sett den, måste du se den! Alltså huhhu vad den var bra. Man både skrattade och grät så att tårarna rann. Den var rolig, men i slutändan rätt sorglig. Topp betyg får den av mig i alla fall :)

 

Efter att man varit tillsammans länge tycker jag fortfarande det är extra viktigt att ibland göra något utöver det vanliga. Att man på något vis fortfarande får en anledning att klä upp sig lite för varandra, visa lite extra uppskattning och kärlek. Det är viktigt det för att relationen skall fortsätta hålla sig stark!