header14

Visa alla inlägg skrivna april 2016

HUR HADE JAG DET I YLLÄS?

Skrivet av Ronja Strömvall 28.04.2016 | 1 kommentar(er)

Nuu är jag tillbaka efter 3 fantastiska dagar i backen!! Vasa Gymnasium (där jag går) åkte tillsammans med Vaasan Lyseon Lukio till Ylläs i 5 dagar. En dag gick till resan dit, och en till resan hem. Skidresan var frivillig, men den som deltog fick en kurs!

 

FullSizeRender 44FullSizeRender 50FullSizeRender 43FullSizeRender 47

 

De två första dagarna hade vi strålande sol, perfekta backar och bra temperatur. Sista dagen vände det och blev så dimmigt att man knappt såg längre fram än 10 meter! Då var backarna fulla med snö och det var lite för varmt. I det stora hela blev vädret ändå såå mycket bättre än vi förväntat oss (de hade lovat regn alla dagar). Ett stort plus med att åka till Ylläs så här sent på året är liftköerna. Vi behövde inte köa en enda gång. SÅ SKÖNT!

 

FullSizeRender 56FullSizeRender 57

FullSizeRender 46

FullSizeRender 51FullSizeRender 53FullSizeRender 54

FullSizeRender 55

 

Jag är verkligen jätte glad över att jag åkte iväg trots att det kändes lite jobbigt när våren kommit till Vasa. Hade helt glömt bort hur otroligt underbart det är att åka slalom i fjällen!

 

FullSizeRender 59FullSizeRender 61FullSizeRender 62IMG 1550IMG 11

 

TACK FÖR DENNA GÅNG!!

(ps. en del bilder är Annas, andra Amandas eller Jennies)

 

 


DET VIDRIGASTE SOM FINNS - MOBBNING!

Skrivet av Ronja Strömvall 25.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

mobbning hej sverige(bildkälla)

Jag har alltid undrat vad det beror på att vissa väljer att trycka ner andra. Handlar det på riktigt bara om att offret är "annorlunda"? Nej, det tror jag knappast.

Det börjar redan i dagisåldern. Då kan man se tydligt hur barn dras till varandra, hur olika slags personligheter väljer att leka med varandra. Det är klart att alla inte klickar med alla, men man ska ändå kunna umgås med olika människor i större sammanhang, som t.ex. i dagis och skola. Man märker ofta i en tidig ålder att barn hittar på lekar där alla inte ryms med, eller så passar inte alla in i leken. Det är bara vissa som får vara med. Det här är fel, så fel det kan bli! 

Det barnet som inte får vara med känner sig redan vid dagisåldern utanför, sämre och olik de andra. Det lilla barnet tror att hon inte får vara med p.g.a. fel hos henne. Tanken slår aldrig henne, att det är fel hos de som sa att hon inte får vara med. I stället börjar hon beskylla sig själv. Det här blir inte lättare med åren. Snarare värre då man blir mer och mer medveten om sitt utanförskap. Varför vill man få någon annan att känna sig utanför och otillräcklig? Det har jag aldrig förstått och kommer nog aldrig heller förstå.

Jag tror dock mycket bottnar i osäkerhet hos mobbaren. Den som mobbar/fryser ut/förlöjligar andra är rädd för något. Den personen är rädd för att själv hamna i situationen hon försätter andra i. Hon är rädd för att bli utfryst, hon är rädd för att bli mobbad. Hon har ofta väldigt dåligt självförtroende och självkänsla. Det här leder till att hon känner sig bra och tillfreds så länge hon vet att någon har det värre. Därför måste hon utsätta andra. Hon känner sig säker så länge medlöparna hejar på, skrattar och backar upp henne. Vem skulle hon vara utan dem? Ingen. Utan dem skulle hon inte våga göra något. Sluta vara en medlöpare! Sluta vara en mobbare!

Ta ställning för det som är rätt. Gå emellan. Gå emellan redan vid dagisåldern. Gå emellan innan det är för sent. Påpeka gång på gång att det aldrig är offret det är fel på. Felet ligger alltid hos de som mobbar.

 

(Förra veckan fick jag äran att gästblogga på decibel.fi. Det här var inlägget jag skrev, men ville även publicera det här eftersom budskapet är så grymt viktigt!)

 

 


FREDAG & YLLÄS

Skrivet av Ronja Strömvall 22.04.2016

Kategorier:
Taggar:

Fredag & helg! Ska du hitta på något speciellt? 

 

FullSizeRender 40

 

Klockan ringde 7:00 imorse. Jag skrollade igenom mitt instagram flöde och hoppade sedan upp ur sängen, trots 5(!) timmar sömn. Blev en sen kväll igår! En timme senare var jag och Matilda på gymmet. Vi körde det här ben/rump passet. Vårt favorit pass! När vi tränat klart promenderade vi till skolan. Jag har som varje fredag endast en lektion, nämligen modda.

 

FullSizeRender 42FullSizeRender 41

 

Nu kära vän ska jag stänga ner här och börja packa. Imorgon åker jag som sagt iväg till Ylläs för tre dagar i backen. Längtar!<3 Hoppas dock vädret blir bättre än utlovat. Det har lovats regn & snö, vilket inte är det ultimata för slalomåkning... Det är väldigt krångligt att blogga via telefonen, så jag kommer tyvärr inte uppdatera dig här förrän på onsdagkväll. Däremot får du gärna följa mig via instagram eller snapchat (ronjastromvall) där jag kommer uppdatera desto mer!

 

NJUT AV HELGEN!❤️

 

 


FUTURE FUN

Skrivet av Ronja Strömvall 21.04.2016

Kategorier:

Godkväll min vän! Idag har jag haft en roligare skoldag än vanligt. Vi hade något som heter Future Fun, som går ut på att man klassvis går runt till olika klassrum och får ta del av företagande, IT, framtiden överlag och hur man gör en bra cv. Idag fick vi bl.a. höra Inger Aaltonen berätta om eget företagande och Peter Ahlroos berätta om video cv:n. Överlägset bästa på dagen var nog ändå när Annika Tidström höll en föreläsning om framtiden, val, vad som är viktigt och om livet i övrigt. Riktigt givande, motiverande och intressant! Mera sånt.

Sist men inte minst hade vi en "mässa" i matsalen, där olika universitet och högskolor från Vasa var representerade. 

När det var klart sprang jag iväg till Comfort Salon på vaxning. Har länge tänkt på att ta tag i det, men bara skjutit upp det. Skönt att jag fick det gjort, och fräscht är det också! Det bästa är att jag slipper raka mig på ett bra tag.

 

image2


I kväll har jag, Karro, Johanna och Becca myst och skrattat i mängder. Har under det senaste året kommit så nära vissa av mina vänner och det ångrar jag inte en sekund! Vilka härliga människor man får ha äran att känna.❤️

 

image

 

Kram & Gonatt!❤️

 

 


EN TIMMES MASSAGE FÖR TIO EURO

Skrivet av Ronja Strömvall 21.04.2016

Kategorier:

Idag tänkte jag tipsa om några erbjudanden på Comfort Salon. HÄR hittar du ett tidigare inlägg jag skrivit om dem.

Under perioden 18.4 - 6.5.2016 har de ett kanon massage erbjudande! En sista års massörstuderande (Sebastian Nilsson) utför sin praktik hos dem. Detta innebär att man för endast 10€ kan få 1 timmes massage!! Hur bra låter inte det? Själv har jag redan bokat tid tills nästa veckas torsdag.

 

logo

frontPageImage

 

De andra erbjudandena gäller kosmetolog behandlingar utförda av praktikanten Mari. Dessa erbjudanden gäller åtminstone hela aprilmånad:

- Du kan få en shell lackning för 30€ (norm. 45€)
En pedikyr med shell lack för 45€ 
Väljer du Hårborttagning med socker får du -30% på det

Hur bra erbjudanden är inte dessa då? Om du är som mig och älskar att skämma bort dig nu som då men ofta tycker priserna är lite väl saftiga - då är det här seriöst perfekt. Jag har testat ögonfranspermanentering + fransfärgning och blev jätte nöjd! Tips, tips!

 

HÄR hittar du fler erbjudanden och HÄR kommer du till deras hemsida.

Adress: Storalånggatan 15, 65100 Vasa
Tel: 06 - 312 0700

 

 


PROV UTGIVNING & BOKNINGAR

Skrivet av Ronja Strömvall 20.04.2016

Kategorier:

Idag fick vi ut alla prov från prov veckan, och det gick väl sådär. I vissa ämnen kunde jag ha presterat bättre men alltid lyckas man inte! Finska vitsordet var jag i alla fall jätte nöjd med :)

 

IMG 8193

 

Har under dagen ringt en massa telefonsamtal hit och dit. Bl.a. bokat frissa tid, vaxning och massage. Ska bli skönt att fixa upp sig lite! Är du förrästen lika trött som mig på att vara så här blek?! Jag får typ ångest då jag ser mig själv i spegeln och jämför med hur jag ser ut om somrarna. Så deprimerande! Skulle bara vilja permanentera mig brun för resten av livet... Det ser ju så fräscht ut!

Jaja, nu måste jag se över lite skolarbeten eftersom jag missar tre dagar nästa vecka. Jag och ett gäng från skolan åker till Ylläs nu på lördag och kommer hem på onsdag kväll. Ska bli skönt med lite miljö ombyte! Har du någon resa på kommande?

 

Trevlig onsdag min vän! ❤️

 

 


EN VIT TISDAG

Skrivet av Ronja Strömvall 19.04.2016

Kategorier:

IMG 9314

IMG 9324

IMG 9322

Några bilder från i söndags då jag och Toffe åkte ut till deras villa. Vi hade det väldigt mysigt, trots regn!<3

 

Har hela dagen haft grym träningsvärk i övre ryggen från gårdagens boxning pass med Becca. Älskar det dock, eftersom man då vet att man verkligen gett allt! Förrästen, vilken chock man fick idag! När jag vaknade och tittade ut genom fönstret var världen vit!! Fattade ingenting. Jag som trodde det var på väg att bli sommar, haha! Man får väl räkna med "takatalvi" här där jag bor trots allt.

Hade skola från 9.3o - 15.3o, och strosade därefter omkring på stan tillsammans med Ebba & Johanna i väntan på att bilskolan skulle börja. Som jag tidigare berättat tar jag körkort hemma, men går ändå teorilektionerna i bilskola. Inga läxor tills imorgon då vi har responsdag och får ut alla prov från den gågna perioden!

Puss & Kram ❤️

 

 


BRUNCH VID RAAWKA

Skrivet av Ronja Strömvall 17.04.2016

Kategorier:
Taggar:

Nu är jag proppmätt efter den fantastiska brunchen!

 

IMG 1377

 

Vi började med ett glas kombucha, sedan fick vi in grönsaksfrittata (broccoli-ägg-potatis-parmesan) med rucola och hummus, surdegsbröd med pepparrotskräm & rödbetsmarinerad kallrökt lax och bananbröd, samt en smoothiebowl (mango-ananas-banan & gurkmeja) med Raawkas egna granola. SÅ GOTT! Sedan var det bästa att få vara där med fina Karro.❤️

 

IMG 1383

 

Strax ska jag börja packa. Jag och Toffe ska nämligen åka ut till deras villa över en natt, ska bli så mysigt!

Ta hand om dig ❤️

 

 


ETT RIKTIGT KAP

Skrivet av Ronja Strömvall 17.04.2016 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 9295IMG 9297IMG 9298IMG 9302

 

Det var ett par som ville se min nya fina väska, så här är den! En By Malene Birger - Grinolas. Kunde inte vara nöjdare. Som jag skrev tidigare älskar jag min Michael Kors väska, men i vissa sammanhang är den lite för liten. Då är denna helt perfekt! Älskar färgen, modellen, storleken, ja allt! Som ni vet köpte jag den av Tilda till ett kanon pris, jämfört med vad den kostar i butik. Ett riktigt kap! Nu kommer den minsann användas flitigt.

 

God morgon! Hoppas du vaknat utvilad & pigg. Nu ska jag hoppa upp ur sängen och börja göra mig i ordning. Om någon timme har jag och Karro bokat bord till Raawkas brunch! Ha en härlig söndag min vän ❤️

 

 


DAGENS FRÅGA - HUR TRÄNAR JAG?

Skrivet av Ronja Strömvall 16.04.2016

Lina: Hej! :) Jag älskar din blogg verkligen jättebra! <3 Jag har några frågor: 1. Hur många ggr i veckan tränar du? 2. Hur tränar du dina ben och rumpa? 3. Vilka övningar kör du för dina armar och mage? 4. Vilken träning anser du att vara den bästa för att gå ner i vikt och få en slät mage? 5. Vad äter du under en dag?? Tacksam för svar! :)

 

Svar: Hej Lina! Tusen, tusen, tusen tack. Det är jätte roligt att höra!<3 Du hade fem frågor, så vi börjar med den första.

1: Mitt mål är att träna 4-5 ggr i veckan, vilket för det mesta lyckas.

2: Förra veckan när jag var på gymmet med Matilda, drog vi ett nytt ben/rump pass. Det kändes verkligen bra, och tog på de ställen vi ville. Först värmde vi upp i ca. 5-10 min på crosstrainern, var efter vi gjorde dessa övningar: Cable kickbacks (klick!) (klick!). Utsida lår/rumpa i benpress (klick!). Squats (klick!). Vi använde oss av ett gummiband som på denna bild (klick!) och så gick vi 10 steg fram och 10 steg bak x3. Till sist gjorde vi Utfall med Skivstång (klick!), och sedan avslutade vi med stretchning. Vi gjorde 3 sets med 12 upprepningar i alla övningar. Dessutom tar även löpning bra på benen. Just nu fokuserar jag min benträning på baksidalår samt rumpa. 

3. Det här har jag lite svårare att svara på, eftersom jag alltid när jag ska träna mage eller armar går på en leddtimme. Med leddtimme menar jag i dessa fall CORE och BodyPump där en instruktör drar timmarna. I och med det varierar övningarna mycket. Något jag ändå kan rekommendera, är olika former av plankan för magen/ryggen. T.ex. Vanlig planka (klick!), eller Sidoplankan med Höftrotation som är min personliga favorit (klick!).

4: Vad jag har hört är det mest lönsamt att springa om man vill gå ner i vikt. Spinning eller Sprint lär också vara väldigt bra. Jag har aldrig tränat för att gå ner i vikt, så därför kan jag tyvärr inte svara på vad som enligt mig är bäst! Mitt bästa råd för att få en slät mage är att äta hälsosamt och motionera. Man ska ändå inte ta det hälsosamma till en överdrift, och aldrig kunna unna sig något. Man måste tillåta sig att äta gott nu som då. Viktigt att komma ihåg: Innan du börjar träna med målet att gå ner i vikt, bör du ställa dig följande fråga: Varför vill jag gå ner i vikt? Det är väldigt viktigt att du inte gör det för någon annans skull, eller för att du själv tror att du kommer må bättre när du tappat några kilon! Alla är vi byggda på olika sätt, med olika kroppsformer. Vi kan omöjligtvis jämföra oss med varann! Alla våra kroppar är unika och fina, så det så.

5: Jag äter alltid morgonmål. Det består oftast av gröt, någon frukt och så dricker jag mjölk till! Till lunch äter jag det som serveras i skolan, eller om det är helg, så äter jag något som lagas här hemma. Vanlig husmanskost helt enkelt! Mellan lunch och middag tar jag ett mellanmål. Mitt mellanmål kan vara allt från ett glas smoothie eller en frukt, till smörgås eller yogurt. Till middag äter jag återigen det som serveras här hemma. Det kan vara pasta/ris/potatis... med kött/fisk/grönsaker... you name it! Före jag går och sover äter jag kvällsmat, som oftast blir yogurt med bär och mysli.

Jag kan tillägga att jag aldrig räknar kalorier eller något sånt i det jag äter! Jag äter vanlig mat (=husmanskost) och på fredag eller lördag unnar jag mig godsaker. Man måste ju också få njuta av maten!

 

IMG 3556

 

Jag hoppas du fick svar på dina frågor, men om något förblev oklart - tveka inte på att fråga igen! Stor Kram ❤️