header14

Visa alla inlägg skrivna september 2016

TORSDAG

Skrivet av Ronja Strömvall 29.09.2016

Kategorier:

Oj vad den här dagen gått snabbt! Tyckte det var för en minut sedan jag vaknade upp bredvid Toffe, fast det nu gått 13 timmar sedan dess?! Konstigt det där hur vissa dagar kan gå i en rasande fart, medan andra sniglar sig fram.

 

PicMonkey Image2

 

Imorse var jag en kort stund i skolan då vi hade ett muntligt prov i finska. När det var avklarat åkte jag till gymmet för att träna ben och sedan fick jag besök av Jennie. Vi planerade bl.a. lördagen då det vankas utgång eftersom alla skrivningar äntligen är över. Jee, det förtjänar vi! Ser väldigt mycket framemot det då så många är på väg ut. Efter några timmar med henne åkte jag in till stan för att möta upp Hanna och Veera vid Sweet vaasa. Jag var vrålhungrig så jag utnytjade mitt presentkort jag fått i födelsedagspresent för stans godaste sallad!

Ikväll har jag varit på ett pass core + foamroller. Ååh vad jag älskar foamroller! Om du inte testat på det rekommenderar jag dig verkligen att göra det. Din kropp kommer tacka dig efteråt!

Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter. Nu ska jag sova! Godnatt ❤️

 

 


SVAR PÅ FRÅGESTUND

Skrivet av Ronja Strömvall 28.09.2016

Kategorier:
Taggar:

thumbnail IMG 2448

 

Vad vill du göra efter gymnasiet?
- Efter gymnasiet hoppas jag på att slippa in till Peffan för att studera till klasslärare.

 

Vad är ditt drömyrke? :)
- Mitt drömyrke har alltid konstigt nog varit just lärare. Jag kan inte komma på något jag skulle tycka vore roligare! Självklart finns det massa häftiga yrken jag skulle vilja pröva på som advokat, polis, egenföretagare mm. Men inget jag fastnat för på samma sätt som för lärare. När jag listat + och - med olika yrken har lärare alltid haft överlägset mest +. Det är nog det jag kommer bli. Sedan återstår det att se om jag jobbar som det hela livet eller inte. Att jobba på TV har också alltid legat i mitt intresse. Vem vet, kanske jag söker mig dit efter några år?

 

Tre egenskaper du uppskattar hos vänner? :)
- Pålitlighet, humor och omtänksamhet!

 

IMG 3898
Hur träffades du och Toffe?<3

- Vi åkte på samma slalomresa till Åre för 2 år sedan. Vår gemensamma kompis Eddie var också med på resan så det var egentligen via honom vi träffades!

 

Hur tror du att ditt liv ser ut om tio år?
- Jag är färdig utbildad och har hoppeligen fått jobb som klasslärare här i Vasa, för ja, jag vill gärna bo kvar här! Sen är jag förhoppningsvis gift och har ett eller två barn!

 

Vilka är dina favoritserier?
- Prison break, Pretty little liars och Keeping up with the Kardashians.

 

Vilken skönhetprodukt klarar du dig inte utan?
- Hmm, här svarar jag faktiskt ögonbrynspenna eftersom jag trots mitt mörka hår, har otroligt ljusa ögonbryn i mig själv!

 

Vad ser du mest framemot efter studenten?
- Studielivet, helt klart. Och att få resa!

 

IMG 0131

 

Hurudan relation har du med din syster?
- När vi var små var vi väldigt tajta. I högstadiet umgicks vi i princip inte alls och båda levde vi helt olika liv. Jag spelade väldigt mycket fotboll medan hon var mycket med sina kompisar! Vi är väldigt olika som person och det tror jag delvis också inverkade. Men nu under det senaste året har vi fått väldigt bra kontakt igen och det är jag verkligen så, så glad över! Nu har vi på riktigt roligt tillsammans och uppskattar varandra. Precis som det ska vara!

 

Tre bra och tre dåliga saker med din skola?
- Bra: Väldigt bra och nära kontakt med lärarna. Man hinner få den hjälp man behöver i och med att skolan är rätt liten! Man behöver inte pussla allt för mycket med sitt schema, eftersom man får ett färdigt som kan vara ganska svårt att ändra på. Vissa upplever det dåligt, medan andra tycker det är bra. Jag tycker det är bra. Sedan så är det en väldigt bra stämning sinsemellan eleverna och gentemot lärarna. Välmåendet påängteras mycket!

- Dåligt: Eftersom VG är ganska litet är inte kursutbudet lika stort som i andra gymnasier. Det är nog det ända dåliga jag kan komma på! Och ja, maten är inte den bästa men så är det väl i de flesta skolor?

 

 

 


VIKTEN AV STRETCHING OCH RÖRLIGHETS TRÄNING

Skrivet av Ronja Strömvall 27.09.2016

Jag har tänkt på en sak. Jag har aldrig varit den vigulanta och gymnastiska flickan. Det har alltid varit sporter som fotboll och friidrott som lockat mig mest! Mina styrkor har varit snabbhet och fysisk styrka. Inte vighet och akrobatik. Jag minns hur ledsen jag var i lågstadiet då jag också drömde om att kunna gå ner i splitt och spagat och allt det där, men aldrig lyckades! Jag tror de flesta som spelat fotboll eller varit intrsserade av liknande sporter, kan hålla med om att man ofta känner sig rätt styv i jämförelse med andra. I alla fall de kompisar jag spelat fotboll med, vet jag att ofta klagar på just detta!

 

WP120 5dbe9 img 5759

 

Stretching var något jag tyckte var SÅ onödigt. Alla tränare samt mamma och pappa tjatade på mig jämt, men jag förstod inte alls poängen i att stretcha fram tills nu! I lördags var jag med Wilma på ett bodybalance pass till gymmet. Då insåg jag hur skrämmande det var att jag var styvare än de som är 20 år äldre än mig?! Så borde det absolut inte vara. Hemska saker! Det gjorde klart för mig hur grymt viktigt det är med rörlighets träning, samt stretching om jag vill vara i god form om 20 år. I fortsättningen när jag styrke- och konditions tränar måste jag varva med stretching och rörlighetsträning. Annars kommer jag bara bli styvare och styvare, och vem vill nu det? Största orsaken till varför jag slarvat med t.ex rörlighetsträning är den, att man inte ser resultat på samma sätt som i styrke träning. Man blir inte heller lika svettig som när man konditionstränar så det har känts onödigt. Men nej, det är verkligen inte onödigt för det ska jag tala om! Det gör det bara viktigare. Om jag helt lämnar bort stretching och rörlighetsträning kommer jag till slut inte ens kunna lyfta en vikt eller springa ett lopp. Jag kommer vara för styv helt enkelt!

Så nu ska vi ta hand om våra kroppar. Vi har bara en!

 

 


VÄRT DET

Skrivet av Ronja Strömvall 27.09.2016

Kategorier:

thumbnail IMG 6thumbnail IMG 7

 

Hur mycket jag än hade velat stanna kvar under täcket i min sköna säng, drog jag mig motvilligt ut på en morgon lenkki kl.07:30. Skolan börjar först 11:25, men det finns inget som är värre än att stressa på morgonen. Då känns det som att hela dagen får en dålig start... Tur var det i alla fall att jag orkade ta mig ut, eftersom det verkligen var värt det. Uppfriskande, avkopplande och skönt efteråt var det! Älskar morgonträning. Nu ska jag äta en ordentlig frukost och sedan åka till skolan för att skriva hälsokunskaps prov. Wish me luck! Ha en härlig tisdag ❤️

 

 


DRÖMMEN SOM KANSKE GÅR I UPPFYLLELSE

Skrivet av Ronja Strömvall 26.09.2016

Kategorier:

PicMonkey Collage4

 

Godmorgon! Inatt sov jag bra. Vaknade när Wilma skulle till skolan vid 8. Själv är jag ledig eftersom det är prov vecka och jag i fredags blev klar med min modda essä. Dagens planer är gymmet nu på förmiddagen, och sedan måste jag läsa på hälsokunskap som jag har prov i imorgon.

Igår kväll kom mamma upp med en fantastisk idé. En av mina allra största drömmar i livet kanske, kanske kommer gå i uppfyllelse nästa år med lite tur! Du förstår inte hur mycket jag önskar det. Jag kommer självklart skriva till dig när jag vet lite mera! Bildcollaget är en ledtråd. Vad är din största dröm i livet? Drömmer du stort eller smått? Jag vill gärna veta. Kan vi inte starta den här måndagen med att lista våra drömmar i kommentarsfältet? Vore inte det roligt? Lite måndagspepp. 

Ha en strålande dag fina. Glöm inte ditt egna värde!❤️

 

 


ANDRA AVSNITTET ÄR UTE NU

Skrivet av Ronja Strömvall 25.09.2016 | 1 kommentar(er)

thumbnail IMG 3

 

Nuu är andra avsnittet av Söndagssnack ute! I dagens avsnitt pratar vi om skola, studentskrivningar, press och stress. Du kan lyssna på det häär. Vi försöker som bäst få upp podden i appen Podcaster. Det har varit väldigt struligt men nu borde vi vara på rätt spår! Meddelar dig genast vi fått det ordnat. Enjoy!

 

 


LISTAN OM ATT BLOGGA

Skrivet av Ronja Strömvall 24.09.2016

Kategorier:
Taggar:

Listan hittade jag hos Karro.

 

8bTILk0zcCth8oBNNLqcbSE7ScndtZ6e96QON9d2Ccgu3T8CIqThTwBFhwvztbHHKnyevRFihzz6 fCkanutM

 

1. Hur länge har du bloggat?
- Sedan november 2012 om jag minns rätt. Det börjar bli ett tag nu!

2. På vilka sajter?
- Blogspot och Sevendays.

3. Vad är det bästa med att blogga?
- Oj hmm, det är nog att jag har ett helt arkiv med bilder och text om mitt liv som jag kan gå tillbaka till och bläddra i när jag vill!

4. Och det sämsta?
- Stressen som ibland uppstår då jag inte hunnit blogga på ett tag!

5. Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
- Oftast mamma, jag själv eller Wilma. Kameran jag/vi fotar med är en Canon EOS 1100D. Ibland lägger jag även ut bilder fotade med min Iphone 6:a.

6. Har bloggen lärt dig något?
- Ja, den har utvecklat min kreativa sida massor! Speciellt skrivandet.

7. Har du lärt känna någon via bloggen?
- På sätt och vis! Eller jag har aldrig träffat någon via bloggen, men via snapchat t.ex. har jag haft kontakt med personer som läser den osv! :)

8. Hur många inlägg skriver du i veckan?
- Jag försöker skriva ett per dag åtminstone. Ibland blir det fler och ibland färre!

9. Kan du leva på din blogg?
- Nej.

10. Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
- Ett par timmar om dagen. Ibland förbereder jag inlägg då jag vet att jag inte kommer ha tid att skriva. Då kan jag sitta i 2-3 timmar. Andra dagar kan jag lägga ner 0-1 timme på bloggen. Det varierar helt enkelt!

11. Hur länge kommer du att blogga?
- Lääänge! Så känns det i alla fall nu. Nej, men så länge jag känner att det ger mig något och att det är roligt. Det är väl det som är det viktigaste? :)

 

 


INGA PLANER

Skrivet av Ronja Strömvall 23.09.2016

Kategorier:

IMG 7013IMG 6387IMG 6612IMG 6831IMG 6419

Ja, jag har resfeber just nu!

 

Såå skönt med fredag! Idag i skolan skrev jag mitt näst sista studentprov för i höst. Jag kan varken säga att det gick bra eller dåligt! Har ganska höga förväntningar i finska så därför. När jag var klar hade jag planer på att åka till gymmet men kände sist och slutligen att det inte var någon bra idé. Jag är ännu snuvig och vill inte förvärra det. Väntar tills jag är helt frisk så jag kan köra 100% då i stället! Ikväll har jag inga planer överhuvudtaget. Skulle vilja skriva klart min modda essä så får jag vara helt ledig på måndag! Det vore ju skönt.

 

Nej, du ska ha en riktigt härlig fredag så hörs vi mer imorgon! Kram, kram

(glöm inte bort att ställa frågor til min frågestund! klicka här för att komma till inlägget)


FRÅGESTUND

Skrivet av Ronja Strömvall 22.09.2016 | 6 kommentar(er)

 PicMonkey Image

 

Nu min vän, tänkte jag starta upp en frågestund! Fick önskemål om det idag och vill absolut ha en. Det är väldigt länge sen sist, och så är det alltid lika roligt att svara på dina frågor! Det kan handla om allt ifrån skolan, kompisar, familj och pojkvän, till podcasten, träning, kläder, resor, känslor och framtiden, ja, you name it. Så nu - hit me with questions!!

 

(avslutar frågestunden då jag fått in tillräckligt med frågor)

 

 


SLUT PÅ SJUKSTUGA

Skrivet av Ronja Strömvall 21.09.2016

IMG 6711

 

Hej hej! Nu är det slut på sjukstugan. Äntligen! 2 dagar får räcka gott och väl. Saknar träningen och att fysiskt röra på mig, men det får vänta lite ännu. Idag skrev jag studentprov i engelskans skriftliga del. Jag var färdig kl.12, vilket var rätt snabbt. Tror ändå inte jag kunde gjort bättre ifrån mig oavsett om jag suttit längre. Det här fick räcka, och så återstår det att se hur det gick!

Efter skolan åkte jag till Toffes. Det kändes som en evighet sen vi träffats nu när jag varit sjuk! Vi åkte till stan för att köpa byxor åt honom och sedan via butiken för att handla lite mat.

Kom just hem, och ska så småningom börja fixa mig. Jag och Jennie ska ut och kolla läget en stund ikväll då det är Wasa by night. Dock lär vi inte bli ute länge eftersom det är skola imorgon! Ändå kände vi att vi inte vill missa det helt och hållet :)

Hoppas du har en bra kväll, puss & kram!