header14

Visa alla inlägg skrivna januari 2018

NU SKA VI SE VAD PULSKLOCKAN GÅR FÖR

Skrivet av Ronja Strömvall 31.01.2018

Kategorier:

Onsdag. Imorse mötte jag upp Lina på XXL för att köpa en pulsklocka. Är så taggad på att börja använda den! Det ska bli roligt att få en översikt över min hälsa. Jag köpte en Polar m430 och hoppas jag ska vara nöjd med den. Lina hade gjort massa research så jag litar på hennes omdöme!

DSC4DSC01278

I skolan hade jag endast en grupptimme, finska- och främmande språk. Ganska intressant kurs men inte min favorit! Sedan åkte jag och tränade rumpa/ben. Det gick helt okej idag. Hade lite svårt att få alla övningar att kännas, men men så är det ibland. Älskar att vara på gymmet under förmiddagen/dagen då det är lite folk. Det är så skönt då det inte är någon trängsel.

Hämtade ut min cykel när jag var klar med träningen. Har bytt till vinterringar så jag nu kan cykla utan att vara livrädd för att falla.

Ikväll ska jag till simhallen med Lina och Ronja. Första gången på flera år som jag åker dit om man inte räknar med då vi varit från skolan.

Vad har du gjort idag? <3

 

 


SÅ HÄR BYGGER JAG UPP MINA INTERVALLPASS

Skrivet av Ronja Strömvall 30.01.2018 | 2 kommentar(er)

Är nyss hemkommen från gymmet. Drog mitt överlägsna favorit intervallpass! Efteråt är jag alltid genomsvettig och känner mig grym!! Tänkte dela med mig av upplägget jag kör eftersom några av er gärna ville ha fler träningsinlägg med tips på hur jag bygger upp mina pass. Så roligt då ni kommer med feedback och tips på vad ni vill läsa mer om <3

DSC3DSC01271DSC01217

1. Uppvärmning: Powerwalk på löpband i 15 minuter. Jag brukar ha en fart på 7-8 km/h med lutning 4.

2. Intervaller: Spurter på löpband - spurta 30 sek, vila 30 sek i 12-15 min. Rekommenderar en fart på 16-18 km/h med lutning 2.

3. Powerwalk: 15 minuter på löpband.

4. Intervaller: Upprepa punkt 2, alltså: Spurter på löpband - spurta 30 sek, vila 30 sek i 12-15 min. Rekommenderar en fart på 16-18 km/h med lutning 2.

5. Avslutning: Jogga långsamt eller gå i 5-10 minuter.

 

Hoppas du kommer tycka om det! Kommentera gärna om du provar det så jag får veta hur det gick <3

 

 


VINTERAKTIVITETER 2018

Skrivet av Ronja Strömvall 29.01.2018

Hej fina! Min vecka har börjat bra. Hoppas din också gjort det <3

Idag tänkte jag fylla i blogglistan "vinteraktiviteter 2018". Alla Sevendays blogglistor hittar du här. Perfekt då man har idétorka eller vill ha variation till de vanliga blogginläggen! 

Vintersporter är: Hur kul som helst! Det finns mycket att göra utomhus på vintern bara vädret tillåter det. 

Min favoritaktivitet på vintern: Slalom. Älskar slalom! Det harmar så mycket då vi inte har några bra slalombackar i närheten. Drömmen nästa år skulle vara att åka till Åre eller Alperna. Alperna - vilken dröm!

resizedimage800999 IMG 1550

Det här gör jag helst inte: Skidar. Det har jag verkligen inte fastnat för. Mamma säger att det är något hon börjat tycka om först i vuxenålder men jag har ännu inte förstått det roliga/sköna i det...

En vintersport jag skulle vilka testa: Långfärdsskridskoåkning. Det skulle vara häftigt! Eller nej, snöskoter. Ojoj vad jag skulle vilja testa det. Tror det skulle vara så min grej!
resizedimage800532 IMG 4715

Det här smakar bäst efter en dag ute i kylan: Varm kakao - det finns inget som slår det!

En perfekt aktivitet för en solig söndag: En promenad ute på isen följt av pulkaåkning!

Så här klär jag mig utomhus: För det första har jag alltid på mig Ullmax under utekläderna - varmt och bekvämt. Sedan har jag en passligt tjock jacka och utebyxor, varma bekväma skor, mössa och vantar som tål snö.

En låt som får mig att vilja sporta: "Just like fire" av Pink.

 

Fyll i listan du också :)

 

 


THE GREATEST SHOWMAN - RECENSION

Skrivet av Ronja Strömvall 27.01.2018 | 3 kommentar(er)

 

Har endast ett ord att säga om filmen "the greatest showman". Den är magisk. 15/10 poäng får den. Först när jag hörde att genren var drama/musikal tänkte jag att det inte riktigt var en film i min smak men oj så fel jag hade! Musiken i filmen är för det första heeelt enastående. Filmens budskap kan jag inte ens i närheten av tillräckligt många gånger poängtera hur viktigt det är.

 

 

Enligt min tolkning vill den lyfta fram alla människors lika värden. Oavsett om man är eller ser "annorlunda" ut så ska man accepteras och hyllas för den man är. Man ska få känna sig älskad och tillräcklig. Allt detta lyfts på ett väldigt fint sätt fram under filmens gång.

 

 

Sen måste vi också prata om musiken. Alltså hur fantastisk? Musiken är nästan det bästa med hela filmen. Varje låt är en fullträff då det kommer till min musiksmak. Älskar! Musiken och hela showen känns som något man måste uppleva på bio för att förstå det fantastiska med filmen. Det kommer inte alls vara i närheten av samma upplevelse att se "the greatest showman" på TV. Du måste se den på bio innan den slutar gå om du har möjlighet! Du får inte missa denna upplevelse.

Har någon av er redan sett filmen? Snälla kommentera och berätta vad du tyckte i så fall. Skulle vara så intressant att få ta del av dina tankar kring filmen! 

 

 


DÅ ENS BEKYMMER VAR ATT VÄLJA KLISTERMÄRKE

Skrivet av Ronja Strömvall 27.01.2018

Imorse hjälpte jag och mamma en flicka med inbjudningskort till hennes 7 års kalas. Så mysig start på dagen! Kommer ihåg då man själv var i den åldern och ens största bekymmer var att välja klistermärken till injudningskorten. Tänk det.

Mötte upp Ronja under eftermiddagen för en loppisrunda. Blir alltid fullproppad av energi efter att ha umgåtts med henne. Vi är så lika och har väldigt mycket gemensamt! Det är alltid lika roligt att umgås med henne <3

 

 

Ikväll ska jag se "The Greatest Showman" på bio med familjen. Alla som sett den har skrutit över den. Ska bli spännande att se om jag delar den åsikten.

Ha en skön lördagskväll! <3

 

 


FREDAG, HIIT & SÄKER STIL

Skrivet av Ronja Strömvall 26.01.2018

Kategorier:

Kvart över åtta imorse stegade jag in på gymmet! Jag körde en halv timmes HIIT pass. Älskar HIIT pass och att få undan träningen redan från morgonen! Dessutom har jag börjat lyssna på podden "säker stil" som drivs av Emilia de Poret och Ebba von Sydow. De pratar framför allt om mode och stil vilket jag tycker är väldigt intressant, då det är något jag vill få betydligt bättre koll på!

Hade en musiklektion i skolan följt av en tre timmar lång bildkonstlektion! Det var mycket praktiskt idag vilket jag tyckte var så skönt efter en vecka fylld med många föreläsningar.

DSC01185DSC01189DSC01195DSC01201DSC01212

Nu säger Toffe att pastan han gjort med pesto och serrano är färdig. Dags att hugga in framför ett avsnitt Blacklist. Vi är riktigt i slutet av säsong fyra och det är så olidligt spännande!!!

Ikväll ska jag träffa Ronja och Lina hemma hos Ronja för myskväll. Låter som en perfekt fredag <3

 

 


ATT FYLLA & INTE GILLA UPPMÄRKSAMHETEN

Skrivet av Ronja Strömvall 25.01.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

WhatsApp Image 2018 01 23 at 21.29.00WhatsApp Image 2018 01 23 at 21.29.07WhatsApp Image 2018 01 23 at 21.28.571WhatsApp Image 2018 01 23 at 21.29.051Lina, Elin, Sofie, Julina, Ronja K, Ronja M och jag <3

Världens bästa Lina fyllde 21 år i onsdags och det skulle självklart firas (oavsett om hon ville det eller inte, hon hatar nämligen då all uppmärksamhet riktas mot henne, hehe)! Vi hade bestämt middag hemms hos mig tillsammans med världens finaste vänner <3

Lina hade gjort köttfärspaj och himmelska pannacottor till efterrätt. Alltså de var SÅ goda! Sedan spelade vi "tjejmiddag" (så himla intressant spel, rekommenderas!) tills klockan närmade sig midnatt.

Jag är oändligt tacksam över att vi lärt känna varandra och kommit varann så nära under detta halvår! Jag vet att jag hittat vänner för livet och det är något som gläder mig obeskrivligt mycket. Det är länge sedan jag känt en vänskap så kravlös och djup.

Och grattis till finaste, finaste Lina som är en fantastisk lyssnare, engagerar sig i andra, otroligt rolig, pålitlig och omtänksam samt den snyggaste person jag någonsin känt. Dör för hennes stil! Hoppas du fick en bra dag. Love you!

 

 


OM JOBBET SOM PASSAR MIG JUST NU & STUDIESTARTEN

Skrivet av Ronja Strömvall 20.01.2018 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Glad lördag! Hoppas du njuter för fullt av helgen <3

Själv är jag på jobb idag. Åker hem ikväll när vi kommer i land. Det jag verkligen uppskattar med mitt jobb är att jag kan jobba någon dag här och där och sedan klarar jag mig igen för en tid. Jag behöver inte jobba flera pass inne i veckan utan jag kan hålla det till endast någon helgdag nu som då. Det passar min livssituation perfekt!
PicMonkey Image

Det har varit roligt att komma igång med studierna efter en lång paus. Vi har flera intressanta kurser som dragit igång. Bland annat "Förskole- och nybörjarundervisning" som fokuserar på barn i 6-8 års åldern. Sedan har vi också börjat med kursen "Finska och främmande språk" som också den verkar riktigt givande. 

Det bästa med att ha inlett studierna igen är alla kompisar som kommit tillbaka. Lina har jag umgåtts med mycket de två senaste veckorna, men nu är även Elin, Sofie och Ronja tillbaka i Vasa!<3 Så roligt.

Är det annars något speciellt du skulle vilja att jag skulle skriva om? Har lite idétorka när det kommer till blogginlägg... Tycker du om att läsa vardagsinlägg? Skulle du vilja se mer träningsinlägg, inspirationsinlägg, "personligainlägg" matinlägg eller något helt annat? Skulle bli så glad och tacksam om du tog dig tiden att hjälpa mig!

Du är fantastisk. Glöm aldrig det.


DOFTEN AV MOROTSKAKA

Skrivet av Ronja Strömvall 18.01.2018

Hej fina! Just nu har jag och Toffe en halvtimmes paus i Blacklist tittandet. Han var så trött så han behövde ta en powernap. Jag passar därför på att kika in här och säga "hej" åt dig <3

Idag hade vi ett seminarium/workshop i skolan där vi gick igenom våra erfarenheter från åhörarpraktiken. Det var väldigt intressant att få ta del av allas upplevelser. Mycket likheter men även en del olikheter stötte man på! Alla hade dock massor att berätta så det var väldigt roligt.

799A2674799A2685

När jag slutade kl.12 lunchade jag i skolan med Lina, Elin och Sofie, innan jag cyklade till gymmet för att avverka ett magpass. Det gick helt ok. Inte super bra. Nya tag imorgon!

Resten av dagen har varit en riktig mysdag! En dag som jag varit så i behov av. Jag och Toffe möttes upp i stan efter att vi båda tränat på varsit gym. Vi skötte om ett bankärende, handlade mat och tog med oss take away sushi från Magokoro.

Efter sushimiddagen bakade jag en morotskaka som as we speak är i ugnen. Doften av den är fantastisk! Längtar efter att få smaka!

Nej, nu ska jag väcka Toffe och så ska vi fortsätta se på Blacklist. Ha en underbar kväll kära du!

 


NYTT TRÄNINGSPROGRAM

Skrivet av Ronja Strömvall 16.01.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

DSC01156

Min favorit måltid om dagen!<3

Sov ut till 10 idag eftersom jag inte hade någon skola. Efter frukosten cyklade jag till gymmet i kylan. I julklapp köpte Toffe Linn Jacobssons 12 veckors träningsprogram åt mig! Jag var så pepp på att komma igång med det och nu har jag avklarat första veckan. Det är super varierande vilket jag verkligen tycker är roligt! Hoppas få se resultat!

Hela eftermiddagen har jag jobbat på två inlämningsuppgifter om åhörarpraktiken vi var på förra veckan. Det är så roligt att läsa mina anteckningar då jag verkligen märker hur inspirerad och taggad jag var (är)!

Ikväll har jag bara tagit det lugnt och varit till Comboliina med Lina.

Nu ska jag äta kvällsmål och sedan gå och sova! Imorgon väntar skolan igen. Sov gott finaste! <3