header14

Visa alla inlägg skrivna oktober 2018

VEM BRYR SIG EGENTLIGEN OM FINNAR?

Skrivet av Ronja Strömvall 31.10.2018 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Jag har alltid haft bra självkänsla. Jag har varit mån om att mata mig själv med snälla, fina, stärkande ord. Ord som jag likaväl kunnat säga åt en vän. Jag har matat mig med positiv energi i stället för negativ. Vissa saker har jag dock fått kämpa med. Vissa saker har fått mig och mitt yngre jag att känna mig mindre bekväm och känt att mitt utseende inte varit så som jag önskat att det skulle vara.

 

WP331 ac8bc img 7701

Bild från 2014.

 

En av de sakerna var finnarna som började dyka upp i slutet av lågstadiet, höll i sig under hela högstadietiden och som minskade vart efter under gymnasietiden. Jag önskade sååå att jag skulle få vara den flickan som aldrig hade en finne. För såna fanns i min klass. Jag minns hur jag önskade att jag hellre skulle ha drabbats av väldigt torr hy än finnar. Jag tänkte att det skulle vara lättare att behandla och att det fortare kunde gå bort. Men icke. Finnar är  vanligt bland tonåringar. Ändå störde det mig att just jag var tvungen att ha dem. Genast en finne var klar att klämmas skulle den bort. Det spelade ingen roll fast den lämnade något litet märke efter sig. Jag klämde för glatta livet. Vem brydde sig om mina finnar egentligen? Men då kändes det som världens problem. Efter ett tag började jag använda Dermosils hudvårdsserie Fresh! Den gjorde verkligen under. Efter några år var mina finnar inget "problem" längre och inget jag satte tid och energi på.

 

WP328 a423d img 7718

Bild från 2014.

 

Det jag vill avsluta med är att lyfta fram detta: Oavsett om det varit finnar, tandställning eller små bröst har det inte på något sätt påverkat hur omtyckt eller lycklig jag varit. Ingen har sett på mig annorlunda eller behandlat mig annorlunda med eller utan tandställning, med eller utan finnar osv. Det är personligheten som lyser igenom oavsett hur man ser ut på utsidan. Det är personligheten man ska jobba med och försöka få så fin som möjligt. Då spelar det ingen roll hur snygg eller o-snygg man är. Man är en fin människa och det är det alla lägger märke till. Inte om man har polerad hy, glasögon eller akne. Lyckan sitter inte i hur vi ser ut. Det kommer den aldrig göra. Allting börjar på insidan.

Mitt tips: Prata snällt med dig själv. Säg sånt åt dig själv som du skulle säga åt en vän som tvivlar på sitt utseende. Var inte hårdare mot dig själv. Då bryter du ner dig i stället för att bygga upp dig. Älska dig själv från insidan ut!<3

 

 


22 JULY - UTØYA

Skrivet av Ronja Strömvall 30.10.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

 

Igår kväll såg jag och Simon filmen "22 July" som kommit ut på Netflix.

Den handlar om tragedin i Oslo men framförallt på Utøya år 2011. Jag blev chockad när jag insåg att det är sju år sedan! Sju år?! Det känns som att det hände alldeles nyligen. Sent kommer man glömma såna fruktansvärda händelser.

Trots att "22 July" är en spelfilm så känns den väldigt äkta då vi vet att den är baserad på verklighet. Viljar, som är en av filmens huvudpersoner finns också på riktigt och var en av ungdomarna som befann sig på läger på Utøya när allting inträffade. Flera av personerna de följer i filmen baseras på verkliga ungdomar, anhöriga och andra inblandade som var med om masskjutningen.

Skådespelarna är norska, men de pratar engelska i filmen för att få den internationell.

Filmen var otroligt gripande och fick tankeverksamheten att gå på högvarv. Det finns såna fruktansvärda sätt att se på världen (Breivik). Det är sjukt hur en enda människa kunde göra och genomföra det han gjorde. Det är helt sjukt! Hur han kan vara så övertygad om att han har "rätt" och att han gör alla andra en "tjänst". Att man en dag kommer tacka honom för vad han gjorde. Den dagen kommer aldrig komma om jag får bestämma.

 

 


WEEKLY PLANS

Skrivet av Ronja Strömvall 30.10.2018

Kategorier:

Måndag: Läste till matte omtenten på förmiddagen. Efter lunch hade jag skola till kl.16 och på kvällen såg programmet ut som det gör varje måndag - boxning med Becca följt av core <3

Tisdag: Dagen började med en timme drama. Sedan cyklade jag till gymmet för att köra ett benpass. Idag kände jag mig inte lika stark som jag brukar. Kanske för att det vid träningen var ett tag sedan jag åt. Att ladda upp med bra mat innan ett pass kan faktiskt vara avgörande! I alla fall, resten av eftermiddagen kommer gå åt att läsa till matte omtenten. Kanske vi hämtar hem sushi till middag? Om vi läst duktigt vill säga.

Onsdag: En matte föreläsning och en textil timme utgör skoldagen. Sist men inte minst har vi omtent i matte kl.15-18. Aaah, önska mig lycka till! Det kommer jag verkligen behöva! Kommer vara mos i hjärnan efter tenten så kvällen består av noll planer.

Torsdag: Gymnastik föreläsning + en rytm och rörelse lektion samt en naturvetenskapstimme står på schemat. Kl.17:30 ska jag på bodystep + sprint med Wilma.

Fredag: En grupptimme i naturvetenskap, en modda föreläsning och en grupptimme i matte ska jag hinna med innan jag får ta helg! Efter skolan ska jag och Matilda till gymmet och köra ett mag/rygg pass. På kvällen blir det Idolmys <3

Lördag: Möjligtvis jobb, annars är jag ledig.

Söndag: På eftermiddagen ska jag och mamma på Mark Levengoods föreläsning här i Vasa. Det ser jag riktigt mycket framemot!

 

DSC03681

 

Ha en underbar vecka!!<3

 


ATT PIFFA TILL

Skrivet av Ronja Strömvall 28.10.2018

Kategorier:
Taggar:

Igår lovade jag fler bilder. Vet du vad som hände? Jo, vi knäppte två ynka bilder under hela vår vistelse i Umeå. Vi hade fullt upp med att strosa omkring.

På andra sidan Kvarken snöade det för fulla muggar. Mysigt! Får jag säga att det pirrade till i magen av liiiite julfiilis (i oktober!)?

 

WhatsApp Image 2018 10 28 at 20

 

Efter att ha shoppat på Ginatricot och Granit gick vi till Espresso House för att värma oss. Det var så otroligt kallt!

De flesta butiker Simon skulle ha velat besöka låg 2-4 km utanför stan vilket var jättesynd. Det borde vi ha kollat upp på förhand! Nu vet vi det till nästa gång i alla fall!

 

WhatsApp Image 2018 10 28 at 202

 

Idag har vi varit hemhem på brunch och sedan åkte jag och mamma via Stenhaga för att inhandla lite småsaker till lägenheten. Med mig hem fick jag en vit kruka som jag ska ersätta en gammal lerkruka med, nya kuddfodral till soffan samt ett sängöverkast som vi saknat i några månader.

Jag älskar att piffa till här hemma. Bara nya kuddfodral kan ge en helt ny känsla! Har redan börjat kolla in julpynt och julinredning för i år. Mycket har jag sen ifjol, men det är alltid roligt (och farligt) att se det nya som kommit in!

Det är bara några små saker (tavlor, spegel, hylla mm) som ska upp här hemma. Sedan är allt klart! Då ska jag visa dig hur vi bor! Vi trivs så bra, trots att det är väldigt litet!

Hoppas du haft en skön helg! <3

 

 


EN LITEN GETAWAY

Skrivet av Ronja Strömvall 27.10.2018

Kategorier:
Taggar:

WhatsApp Image 2018 10 27 at 0900

WhatsApp Image 2018 10 27 at 090

 

Hej fina! Nu sitter jag och Simon i baren på Wasaline. Vi åker över till Umeå idag för lite shopping och kommer hem inatt. Mysigt med en liten getaway <3

 WhatsApp Image 2018 10 27 at 09

 

Mer bilder får ni se imorgon.

Inom de närmaste dagarna ska jag också visa vad jag beställde hem från Gymshark eftersom det fanns önskemål på det!

Ha en fin lördag kära du <3

 


WEEKLY PLANS

Skrivet av Ronja Strömvall 23.10.2018

Kategorier:

Nu är det allt för länge sedan jag bjudit på ett så gammalt och hederligt inlägg som "veckans planer". Därför tänkte jag nu dela med mig av planerna för denna vecka! Here we go:

 

WhatsApp Image 2018 10 10 at 15y

 

Måndag: Den kunde du läsa om i gårdagens inlägg.

Tisdag: Köa för biljetter till sportsitzen som äger rum den 10.11! Det var en av favoritsitzarna i fjol så självklart ska vi gå i år igen! Efter det ska jag hem och göra undan skolarbeten. Bl.a. en sekvensplan över fyra musiklektioner samt en lektionsplanering i jumppa ska göras. Senare på eftermiddagen ska jag på ett attack-pass med Hanna! Favoritpasset!

Onsdag: Skola från 8:30-16:00. Efter det ska jag träffa Becca. Vet inte ännu vad vi ska göra. Kanske pw, myskväll eller gym? Får se! Dessutom måste jag läsa till tenten i specialpedagogik som vi har på fredag.

Torsdag: Skola från 8:30-14:00. Efter det kommer jag sitta med näsan i spedialpedagogik litteraturen framtill kl.17:30. Då har jag och Wilma inplanerat ett step+sprint pass.

Fredag: Skulle vilja hinna med ett benpass på förmiddagen. Vid 12:30 börjar specped tenten. På kvällen blir det Idolmys <3

Lördag: Troligtvis jobb. Om inte så funderar jag och Simon på att åka till Umeå över dagen!

Söndag: Läsa till matte omtenten och träffa Becca<3

 


DU KOMMER SKRATTA OCH GRÅTA

Skrivet av Ronja Strömvall 22.10.2018

8:30 började min måndag med matte föreläsning följt av modda föreläsning. Efter lunch hade vi tent i kemi. Jag vet inte om jag vågar säga det högt, men jag tror det gick vägen för min del. Äntligen en tent som gick bra (förhoppningsvis!). Det kändes som att jag hade det mesta på klart och provfrågorna bestod i princip av just det jag hade läst på. Ända svåra är då jag inte vet på vilken nivå de vill ha svaren. Hur ingående och fördjupat ska man behöva gå?

Efter tenten hämtade jag ut mina nya träningsskor jag beställt. Ett par vita Adidas Ultra Boost blev det denna gång. De känns magiskt sköna och mjuka på foten! Ser framemot att få pröva dem ordentligt imorgon.

 

DSC03866

 

Ikväll skulle jag som alla måndagar ha gått på boxning med Becca. Dock fick jag igår kväll en fruktansvärd huvudvärk som ännu inte släppt helt. Därför var jag tvungen att stå över boxningen idag. Det är viktigt att lyssna på sin kropp!

Istället piggade mamma upp min kväll då hon kom hit och myste. Vi drack te, åt kex från Aroma samtidigt som vi såg två avsnitt av Wahlgrens värld. Hur kan man inte älska det programmet? Alltså Pernilla och Bianca är så klockrena! Tänk hur mycket de vågar bjuda på sig själva framför TV:kamerorna. Det kan inte finnas många som skulle våga göra det de gör!

Tips såhär på måndagskvällen - om du inte sett Wahlgrens värld ännu finns alla fyra säsonger att se här. Du kommer få dig många goda skratt och även en del tårar!

 

 


NÄR INGENTING HÄNDER

Skrivet av Ronja Strömvall 21.10.2018

Kategorier:
Taggar:

Alltså jag älskar söndagar. När jag var liten tyckte jag det var så olidligt tråkigt då absolut ingeeentiiing hände på söndagar. Nu är det just det jag tycker är så skönt. Att absolut ingenting händer. Jag har haft städ- och tvättdag här hemma. Har röjt igenom hela lägenheten och kan nu njuta av att allt är tiptop. Få se hur länge det varar med en hund som drar in grus efter varje promenad, hah! Mette har förresten börjat löpa nu.

 

DSC03487

 

Mellan att svinga omkring med dammsugaren och tvättmedlet i högsta hugg tog jag en matpaus. Bananplättar - livets gåva <3

 

DSC03476

 

När städningen var färdig gick vi ut på promenad med Mette. Hon kissar betydligt oftare nu när hon löper än vad hon vanligtvis gör. När vi kom in hoppade jag i duschen medan Simon gjorde middag. Den åt vi framför Paradise Hotel. Har du följt med serien i år? Vad tycker du i så fall?

Nu - läsa på kemi som vi har tent i imorgon och fixa en inlämningsuppgift i naturvetenskap 1.

Hoppas du haft en fin helg och är taggad på ny vecka imorgon <3

 

 


DET SISTA FRÅN HANGÖ

Skrivet av Ronja Strömvall 20.10.2018 | 2 kommentar(er)

Nu är vi tillbaka hemma i Vasa! Bilresan upp gick förvånansvärt fort. Under min tid som fotbollsspelare blev det ju en heel deel bussresor fram och tillbaka i Finland. Det var då jag verkligen vande mig vid långa resor i buss/bil. Att lyssna på musik eller på en podcast fick tiden att gå tusen gånger snabbare. Så även idag. Tips till dig som reser mycket och vill få tiden att snabba på! Jag lyssnar alltid på något när jag ska sitta en längre stund i bil eller i buss.

Nu tänkte jag dela med mig av några sista bilder från våra dagar i fina Hangö.

 

WhatsApp Image 2018 10 18 at 114

Naturstigen vi gick var så vacker. Den har du redan fått se fler bilder på! (Här ser ni även min nya jacka från Revolution Race bakifrån. Jag var lite osäker på den färgmässigt, men nu tycker jag om att den blåa nyansen är lite annorlunda.)

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 196

Längs med stigen såg vi de sista delarna av ett vrak som spolats upp på land. År 1932 hade fartyget "Palawan" fattat eld och sjunkit till botten.

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 195

WhatsApp Image 2018 10 20 at 194

En bit längre fram på naturstigen fanns även ett avstängt område. Till en början hade Sovjetunionen byggt upp dessa baracker för sina soldater under tiden Hangö hörde till Sovjetunionen. Senare förhörde tyskarna krigsfångar här. Det sista byggnaderna användes till var som kvinnofängelse.

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 193

Det här var "målet" med vandringen. Att komma ut till Finlands sydligaste spets. På klippan längst bort kan du se att det står ett litet stenmonument (om man kan kalla det så?). Det är symbolen för fastlandets sydligaste punkt.

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 198

Vi promenerade ett par gånger inne i Hangö centrum och bostadsområdet där Simons faffa bodde. Det var många mysiga trähus och pampiga villor vi gick förbi.

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 197

Här var jag och Simon på väg till "krigsbergen". I ruinerna från krigstiden lekte Simon mycket som liten.

 

WhatsApp Image 2018 10 18 at 115

Vackra, vackra lövskog<3

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 192

Näst sista kvällen åt vi på "Origo". Hangö som varit så gott som folktomt under hela vår vistelse var minsann inte det inne på restaurangen. De flesta bord var upptagna. Atmosfären var riktigt mysig och inredningen var rustik.

Jag och Siv (Simons mamma) beställde in "Rostad Gös" tillsammans med potatispuré med blomkål, fänkål sallad och flodkräftssås. Simon och Micke (Simons pappa) tog in "Husets Krabbkakaburger" som bestod av krabbkaka från Origos eget kök, briossiburger, sallad, tomat, piklad ingefära, wasabi majonnäs och lant pommes. Det var otroligt gott!

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 19

 

Till efterrätt blev det bl.a. créme brülé med hjortronsylt samt vaniljglass med kinuskisås, mmmmm<3

 

WhatsApp Image 2018 10 20 at 191

 

Vi hade jättemysiga dagar i Hangö. Det var en fin stad som antagligen glänser mest på sommaren! Då ser jag verkligen framemot att få åka dit igen.

 

 


FINLANDS SYDLIGASTE UDDE

Skrivet av Ronja Strömvall 18.10.2018 | 1 kommentar(er)

Hej från Hangö! Igår efter lunch gick vi tillsammans med Simons föräldrar "Tulluddens naturstig". Stigens slutdestinationen var Finlands (fastlandets) sydligaste udde. Längs med stigen fanns det med jämna mellanrum info tavlor. På dem kunde man ta del av Hangös historia, allt från flyttfåglarnas rutter till tiden då Hangö hörde till Sovjetunionen.

 

DSC03786

DSC03784

DSC03789

DSC03794

DSC03792

DSC03796

DSC03799

DSC03805

DSC03803

DSC03809

DSC03817

DSC03814

DSC03819

DSC03821

DSC03823

DSC03857

DSC03850

DSC03824

DSC03837

DSC03831

DSC03844

 

Det tog ett par timmar att gå hela rutten men det var det värt. Det var otroligt fint att promenera i lövskog! Vi som annars är så vana med barrskog. Luften och doften vid havet kommer alltid vara min favorit. Så frisk och krispig!