header14

Visa alla inlägg skrivna juni 2019

MITT SOMMARJOBB & WILMAS OTROLIGA ÄVENTYR

Skrivet av Ronja Strömvall 14.06.2019

Kategorier:

Hej på dig! Hoppas allt är bra <3

Igår började jag mitt jobbpass för i sommar. Nu är jag 11 dagar i sträck på jobb på Wasaline. Det låter länge men jag kommer så fort in i "båtbubblan". Det känns som att ingen omvärld existerar medan jag är på jobb. Det känns konstigt att folk lever livet utanför, där hemma, på land. När jag själv kommer av båten känns det alltid lika konstigt att inget har förändrats (även fast det såklart är alldeles självklart).

Sommarjobb

Det som skiljer sig från tidigare år är att jag i sommar jobbar i butiken ombord på båten. Jag har trivts grymt bra! Det är superkul med lite omväxling i arbetsuppgifterna. Tidigare har jag både hunnit vara i disken och skärgårdsbordet samt gjort inhopp i café och lite i baren.

Wilmas Au Pair resa

Nu till det största som hänt i mitt liv under den senaste tiden. Wilma, min baby-lillasyster <3 har tagit sitt pick och pack och rest till USA!!!! Hon ska vara Au Pair hos en familj i San Diego. Ett helt år kommer hon vara borta! Hon flög till New York där de hade några dagars inskolning och ikväll flyger hon vidare till San Diego. Jag är så stolt över henne och tagen av modet hon bär på. Tänk att faktiskt våga åka iväg! Det är så många som bara pratar om det men som aldrig gör det. Wilma, hon har nu gjort det! Ifall du vill följa med på hennes äventyr kan du följa henne på instagram (wilmastromvall) eller på hennes blogg här. Hon har lovat att uppdatera flitigare än tidigare och det hoppas jag verkligen hon gör! Jag vill ju känna att jag är där med henne! Åh vad spännande. Hon är SÅ värd denna upplevelse och resa <3

 


HÄLSA BEHÖVER INTE VARA INVECKLAT - MAN MÅSTE BARA LÄRA SIG HUR MAN GÖR

Skrivet av Ronja Strömvall 13.06.2019 | 1 kommentar(er)

Den här veckan har vi en temavecka här på Sevendays, nämligen "hälsa och skönhet". Det finns så mycket jag kunde skriva om ämnet. Speciellt när det kommer till träning och kost som går under kategorin hälsa.

Jag har så länge jag kan minnas haft ett stort intresse för att röra på mig, träna samt känna mig stark och pigg i vardagen. Även att äta hälsosamt har varit viktigt för mig eftersom det går hand i hand med att just känna sig stark och pigg. Det finns några grundpelare som är avgörande för hälsan som jag ibland kan glömma bort eller ta för givet så som sömn, mat och vila. Många gånger då man pratar om hälsa associerar man det med träning. Träning är extremt viktigt det med men för att orka med det fysiskt (och psykiskt) är det väldigt viktigt att man har de övriga faktorerna i balans. Vila är något jag slarvat med allt för mycket. Jag har inte tidigare förstått hur otroligt viktigt det faktiskt är med återhämtning. Jag har bara tränat, tränat och tränat utan att ge min kropp en chans att vila, bygga upp sig och återhämta sig efter ett tungt träningspass.

Hälsa, Olga Rönnberg

Om man har sovit riktigt dåligt en natt varför ska man då tvinga sig till gymmet för att man planerat det dagen innan? Tro mig, det här har jag gjort hundratals gånger. Under passen jag utfört då har inga under skett. Snarare tvärtom. Istället för att vara pigg efter passet är jag så slut så jag bara vill ligga i soffan resten av dagen. Hur bra är nu sen det? Istället kunde jag ha valt att gå på en promenad och fått lugnare motion + frisk luft samtidigt som jag hade haft mycket mer energi efteråt. Nej, ändå har jag prompt tagit mig till gymmet och kört ett stenhårt pass. Att lyssna på kroppen behöver jag bli betydligt mer duktig på och inte bara köra på för att jag planerat det.

Hälsa, Olga Rönnberg

Likadant med mat. Varför gå på sockerstrejk? Varför kompensera följande dag med hård träning och lite mat för att man "unnat" sig lite för mycket gott dagen innan? Varför vara rädd för kolhydrater och fetter? Varför utesluta något överhuvudtaget ur kosten? Jag har nog gjort mat så mycket mer invecklat än det behöver vara. Det har jag börjat inse nu. Genom att utesluta olika saker ur din kost blir suget efter dessa saker ofta större och du utvecklar ett svart-vitt tänk nät det kommer till mat. Välj för det mesta fullkornspasta framom ljuspasta och rågbröd framom vitt bröd. Välj att äta sallad och frukt samt något som innehåller protein. Det kan t.ex. vara tonfisk, edamame bönor, kyckling, keso, ägg ja, you name it. Sträva efter att hålla en god balans mellan näringsrika proteiner, kolhydrater och fetter och så kan du välja att ta ett glas vin, äta godis, en krämig pasta, glass, chips eller en pizza när du känner för det. Tänk 80/20, 80% näringsrik mat för kroppen och 20% godsaker för själen!

Hälsa, Olga Rönnberg

Jag skulle som sagt kunna skriva hur mycket som helst, men här lägger jag punkt för denna gång. Jag har fått ett helt nytt perspektiv på kost och träning under de senaste månaderna. Allt tack vare Olga Rönnberg! Hennes instagram (alla bilder i detta inlägg är tagna därifrån) rekommenderar jag starkt för dig som är intresserad. Jag tycker hon har en sån sund och enkel syn på kost och träning. Det behöver inte vara invecklat alls, men man måste lära sig hur man ska gå tillväga och ha vilja att förändra samt självdisciplin.

 


IDYLLISK GOLFRUNDA BLEV ALLT ANNAT ÄN IDYLLISK

Skrivet av Ronja Strömvall 11.06.2019

Kategorier:
Taggar:

Hej finaste du! Jag hoppas verkligen allt är bra med dig. Har du fått sommarlov? Jobbar du? Berätta gärna <3

I helgen (fre-lö) har jag jobbat. Innan jag åkte på jobb var jag och Simon till Golfplanen i Jakobstad. Jag och Mette följde med honom på en golfrunda för första gången.

Det började inte så bra. Simon (som hatar värme) svettades ihjäl, han var stressad och okoncentrerad vilket resulterade i att slagen inte alls gick som han ville och så blev han på dåligt humör. Myggorna attackerade oss och golfbagen var fullproppad med mellanmål så jag inte skulle få lågt blodsocker och bli sur. Det resulterade i ytterligare ett irritationsmoment när han skulle ta ut golfbollar ur baggen och all mat bara var i vägen. Mette i sin tur skällde ut alla när vi kom dit och kunde gny till just när Simon skulle slå vilket fick honom att tappa fokuset. Jag småsprang med kopplet i ena handen, kameran på axeln och vattenflaskan i andra handen medan Simon med bestämda steg gick framför mig från hål till hål allt mer irriterat. 

När vi avklarat halva banan började slagen gå bättre och vi samlade oss. Vi fixade det och (jag) skrattade åt hela situationen!

GolfGolfGolfGolfGolfGolf

Golf är verkligen inte min sport. Det kräver alldeles för mycket lugn, tålamod och koncentration. Simon har dock fastnat för det helt. Det här var som sagt första gången jag följde med honom och jag njöt faktiskt av det (trots inledningen). Solen sken, det var varmt och området han golfade i var fantastiskt fint!

 


BUS MED DE NORSKA KUSINERNA <3

Skrivet av Ronja Strömvall 09.06.2019

Kategorier:
Taggar:

I samband med Wilmas student fick vi besök av våra norska kusiner <3 Det var intensivt med så, så, så roligt! Vi lekte i parker, Naomi kom och sov till mig en natt och så hade vi High School Musical maraton. Det var super nostalgiskt! Jag leeevde för High School Musical när jag var i hennes ålder <3 

Norska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besök

En dag hade jag hand om Naomi, Benjamin och Joel då Tanja och Martin gick på stan. Först lekte vi i en park och sedan åt vi lunch på Hese. Allting avslutades med pehmis på torget innan vi gick tillbaka hem <3

Norska kusiner på besökNorska kusiner på besökNorska kusiner på besök

 Saknar er redan och kan inte vänta tills nästa gång vi ses <3

 


WILMAS STUDENT 2019

Skrivet av Ronja Strömvall 04.06.2019

Kategorier:
Taggar:

I lördags tog Wilma studenten! Hela dagen blev superlyckad! Wilma strålade och var så fantastiskt fin. Alla kusiner var på plats både från mammas och pappas sida. Dagen började med studentdimission i stadshuset och fortsatte med fest hemma hos mamma och pappa. Här kommer ett bildregn från dagen <3

Wilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas studentWilmas student

 


VINN EN HELKAMA JOPO

Skrivet av Ronja Strömvall 03.06.2019

*I samarbete med Espen*

Nu är det ett år sedan namnet Espen lanserades och hela köpcentret fick sig en stor makeover! I samband med detta ordnas en utlottning där du kan vinna inget mindre än en cykel!


Espen 1 år, utlottning

En splitterny Helkama Jopo lottas ut bland de som deltar! För att delta i utlottningen behöver du ta dig till Espen och fylla i en kupong. Kupongen kan hämtas från alla affärer i Espen dvs. även från cafeér, restauranger, Hovisepät och apoteket. När du har fyllt i kupongen ska du lämna den i kuponglådan som finns utplacerad i köpcentret. Du kan delta under tiden 3.6-9.6.2019. Vinnaren dras måndagen den 10.6.

Espen 1 år, utlottning

Jag älskar färgen på cykeln! Den är faktiskt i Espens brändfärger.

Espen är så mycket mera än bara shopping. Hela köpcentret genomsyras verkligen av en ny, fräsch känsla. Förutom klädbutiker som BikBok, Cubus och Halonen finns där också sminkbutiken Kicks, samt flera caféer och restauranger. Friends & Brgrs är enligt mig den bästa hamburgarrestaurangen i stan och finns just här i Espen. Espresso House är perfekt för en frukostdejt eller en eftermiddagsfika. Miljön där är så himla mysig! Espen erbjuder helt enkelt något för alla!

För att fira att det är ett år sedan namnet Espen lanserades har även butikerna massa härliga erbjudanden. Mer om evenemanget kan du läsa på Espens hemsida här.

Här nedan ser du videon jag medverkade i för Espen. Det känns verkligen inte som att man är i lilla Vasa då man är inne i köpcentret. Det känns så fint och exklusivt.


 
Espen är utan tvekan Vasas modernaste köpcenter! Deras slogan är "Joyful things inside!". Den är riktigt passande tycker jag.