header14

Visa alla inlägg skrivna augusti 2022

JAG HAR BLIVIT MAMMA

Skrivet av Ronja Strömvall 30.08.2022 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Hur ska jag börja?

Hej! Det har gått ett år sedan sist. Jag har slutfört mina klasslärarstudier och blivit mamma. Det sistnämnda är förstås det allra största som hänt i mitt liv. Bloggen stannade upp i och med coronan och all undervisning som flyttades online. Jag orkade inte sitta vid datorn mer än vad jag redan gjorde under skoldagarna. Särskilt inte medan jag skrev gradun. Då kändes det som att jag knappt gjorde något annat än satt framför datorn. All fritid ville jag därför spendera på andra sätt. Nu är gradun sedan länge inlämnad och studierna slutförde jag i våras. En månad efter att Caspian föddes hade vi dimission. Nu kan jag titulera mig själv som klasslärare med dubbelbehörighet som gymnastiklärare. WOW! Mina studieår är över och studietiden likaså. Det kändes betydligt mer vemodigt än jag förväntat mig. Det suger att coronan tog 2,5 år av min studietid men jag är desto gladare och mer tacksam över de första 2,5 åren som jag fick. Det känns sorgligt att de bästa åren i mitt liv är över. Studietiden är som jag alltid fått höra verkligen den bästa tiden i mitt liv (hittills i alla fall). Jag kommer alltid se tillbaka på de här fem åren med massa värme och kärlek. Under studietiden har jag lärt känna så fantastiska människor som många kommit att bli mina närmaste vänner. Jag och Simon träffades också genom studierna vilket förstås är något av det bästa. Det finns en drös oförglömliga sitzar, evenemang och andra upplevelser jag tar med mig. Jag är så tacksam för de senaste fem åren. De har gett mig allt och lite till!

WhatsApp Image 2022 08 30 at 15.11.57WhatsApp Image 2022 08 30 at 15.11.59

Som jag skrev har jag blivit mamma - hur ska jag sammanfatta det senaste året utan att bli för långrandig? Den 6 maj kl.14:26 föddes vår älskade, efterlängtade Caspian 10 dagar senare än bf. Det går inte att lägga ord på den kärlek jag känner för honom. Den är inte lik något jag känt tidigare. Jag kunde skriva hur mycket som helst om honom. Snart blir han fyra månader <3 Han är oftast väldigt glad (då han inte är hungrig eller trött), han jollrar mycket, skrattar med det sötaste ljudet i världen, han kan svänga sig till sidorna men har ännu inte börjat svänga sig från rygg till mage (förutom några enstaka gånger). Han har sovit hela nätter sedan han föddes (förutom när han ammar vilket han nästan gör i sömnen). Han är så gosig. Han föddes med väldigt spänt tungband och läppband så de båda klipptes för två veckor sedan. Ingreppet gick fort men han grät som han aldrig gjort förr. Efter ingreppet har han börjat ha nya läten (han kan säkert ljuda på andra sätt än tidigare) och så kan vi amma utan amningsgummi vilket vi inte kunde innan på grund av att han inte fick rätt grepp om bröstet.ipiccy imageWhatsApp Image 2022 08 30 at 15.01.01 4WhatsApp Image 2022 08 30 at 15.01.01 2WhatsApp Image 2022 08 30 at 15ipiccy image 1Nu ska jag lägga punkt så det här inlägget inte blir alldeles för långt. Genast jag loggade in på bloggen kände jag hur jag saknat att skriva med er. Jag är tillbaka snart igen. Hoppas någon är kvar här trots ett års tystnad.

Om ni har något ni önskar jag ska skriva om kommentera gärna - det skulle jag uppskatta väldigt mycket! Det blir lättare för mig att göra en recap på allt som hänt om jag vet vad ni är intresserade av att höra om. KRAM <3