Fetaost-, spenat- och tomatpaj (utan pajskal)
I lördags gjorde jag min första paj ever till lunch. Det blev en "fetaost-, spenat- och tomatpaj (utan pajskal)" dvs. utan en "vanlig" botten. Receptet ingår i mitt kostschema och är Olga Rönnbergs recept. Den blev helt supermega god! Till och med Simon älskade den. Var riktigt ledsen då vi ätit upp. Jag skulle gärna ha ätit den i flera dagar! Den var nästan ännu godare på söndag då den fått stå en dag.
Här kommer receptet.
Du behöver:
- 752 g Creme fraiche (jag tog med fett 10%)
- 1 paket Körsbärstomater
- 8 Ägg
- 336 g Fetaost (jag tog med fett 3%)
- 200 g Purjolök
-104 g Spenat färsk
-1 tesked Rapsolja (till ugnsformen)
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Strimla och stek purjolöken så att den blir mjuk, tillsätt babyspenat den sista minuten. Fördela blandningen i en pajform.
Vispa samman ägg och créme fraiche, samt salt och peppar. Häll äggsmeten över spenaten och skivade tomater. Toppa med fetaost.
Ställ in pajen i ugnen. Grädda pajen i ca.20-30 minuter (eller tills pajen fått färg och stelnat).
Denna rätt innehåller lite kolhydrater så du kan med fördel äta t.ex. lite knäckebröd till.
Ät och njut!
Kommentarer
Julia 12/02/2020 2:11pm (4 år sen)
Åh så gott det ser ut! :) Jag hittar aldrig creme fraiche här i butikerna, de måste använda något annat istället som jag inte fattar haha! Men denna ska jag försöka mig på!
Ronja Strömvall 12/02/2020 7:24pm (4 år sen)
Märkligt! De har säkert något annat de använder sig av i stället. Creme fraichen går säkert bra att ersätta med något liknande :)
Hanna Stigzelius 12/02/2020 7:45pm (4 år sen)
Tack för receptet, det här skall jag testa! Perfekt enkelt och låter så gott.
Ronja Strömvall 12/02/2020 8:36pm (4 år sen)
Gör det! Hoppas det smakar :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar