header14

FUNDERINGAR OM VEGANISM OCH VEGETARISM

Skrivet av Ronja Strömvall 10.06.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

DSC02248DSC02254DSC02250DSC02258

Hej fina! Idag fick jag äntligen träffa Lotta som kommit hem från Umeå över sommaren. Som jag saknat henne <3 Vi tog en timmes power walk. Puh vad varmt det var! De senaste dagarna har det varit så kallt så det kom som en chock. Vi ska njuta så länge det varar.

Vi pratade mycket om den senaste tid vi missat i varandras liv och om veganism. Lotta inspirerade mig jättemycket till att ta reda på mer och läsa på om ämnet. Även fast jag inte tror att jag någonsin kommer bli helt vegetarian eller vegan skulle jag gärna lära mig mer och bli mer medveten om vad det egentligen är vi stoppar i oss. Kunskap skadar aldrig!

Kom gärna med dina tankar och funderingar kring detta ämne! Skulle vara superintressant att ta del av dem då jag själv ännu är väldigt oinsatt.

 

 

Kommentarer

 • Ian 11/06/2018 12:31am (5 år sen)

  Hej hopp! Veganismen är här för att stanna,och det är ett faktum. Människorna i samhället blir mer och mer medvetna och upplysta angående vad vi stoppar i munnen.
  Överallt får man höra vad man skall äta och inte äta, men vem är det som egentligen har rätt? Man får äta precis vad man själv vill, men att läsa på och forska i kost och kostvanor är aldrig en dålig idé.
  Låt din mat vara din medicin sade en vis man en gång i tiden (Hippocrates) och han hade helt rätt i det!

  På t.ex. Youtube finns det mängder av information angående veganism och en växtbaseradkost. Doktorer som t.ex. Dr. Neal Barnard, Dr. John MacDougall, Dr. Caldwell Esselstyn, Dr. Michael Greger, Dr. Colin Campbell är några av de få läkarna jag rekommenderar att bekanta sig med.

  • Ronja Strömvall 11/06/2018 9:46am (5 år sen)

   Tusen tack för din kommentar! Dem ska jag ta och kolla upp :)

 • M 11/06/2018 12:10pm (5 år sen)

  Hej! Att vara Vegan behöver inte alltid betyda hälsosamt!:) Jag har träffat på de som är helt Vegan i deras livsstil , (vilket är riktigt intressant i sig, Märket Vegan, vad innebär det egentligen?:)) men ändå äter mycket som inte är bra för kroppen. Finns många produkter som är Vegan men läser man innehållet så är det i många fall processerat med ämnen som inte är så bra.

  Det som resonerar med min kropp, själ o sinne är till största del äta Eko Rawfood Växtkost. Finns många olika koster även inom här att prova. 80 10 10 diet är en t.ex. Att äta för optimal energi är oxå att äta säsong o lokalt, inte så lätt kanske med Nordisk vinter.

  Är man riktigt Hälso intresserad är det värt o lära sig om hur vi Andas också, att medvetet äta mera Syre:) Det är en hel lära i sig, men Wim Hof Metoden är bra tillägg till detta. Finns också en video Wim Hof on Veganism där han förklarar lite om den neurologiska effekt att äta Ve Go!:)

  Inom Ayurveda har vi 4 olika kroppstyper, vi har ju klart alla olika blodgrupp också. Det som jag studerar inom Holistisk Hälsa , rekommenderar att äta enligt sin Ayurveda Kroppstyp kombinerat med Blodgrupps dieten och helt Raw med Frukt, Grönt & Ört, i Synergi med varandra. All mat har en viss Energi o Frekvens. När vi lär oss att äta rå mat som funkar i Synergi med varandra, samt är i säsong, så ger upplevelsen inspirerande känsla av energi o välmående. Jag har inte nått dit fullt ännu, men det är intressant och jag märker skillnad på alla nivåer när jag äter på detta vis.

  Det är nåt speciellt med Plant Power o deras Energi påverkan på våran kropp sinne o Själ. Man känner sig lugnare. Kolla video Gordon Ramsey visits to Isha.

  Går man förbi ett Äpple träd en solig dag o plockar upp äpplen och ät direkt.. ger en speciell o ren känsla liksom:) man känner på cell nivå hur nyttigt det känns.

  Jag vet de som valt äta kött fortsatt, men börjat äta mera renare varor samt ökat deras rå frukt o grönt intag på det och de känner också skillnad!

  Ha en fin Sommar! Mvh  • Ronja Strömvall 12/06/2018 10:17am (5 år sen)

   Oj vad intressant! Tack så hemskt mycket för all den informationen. Ska garanterat ta och kolla upp det. Mycket av det du skrev hade jag ingen aning om! Tusen tack :) Desamma!

Skriv en kommentar