header14

JUNGFRU MARIE NYCKLAR?!

Skrivet av Ronja Strömvall 11.12.2018 | 3 Kommentarer

Imorse hade jag omtent i artkännedom. Jag förstår inte hur det är tänkt att vi ska kunna memorera 300 olika mossor/lavar, svampar, träd, blommor/växter, fiskar, fåglar, insekter och djur. Vem kan komma ihåg 300 olika sorter?? I själva tenten ska vi känna igen 30 stycken, men man måste ju ändå läsa på alla 300 eftersom vad som helst kan komma!

Svamparna, djuren, fiskarna, insekterna och fåglarna gick bra för mig men växterna vill jag inte ens prata om. Vem vet ens att det finns en blomma som heter "Jungfru Marie Nycklar"? Jag har aldrig hört om den under mina tjugo år men den, ja den måste vi minsann kunna! Självklart finns det arter vi behöver kunna och känna igen som lärare det är inte det jag menar, men 302 stycken tror jag är lite i överkant!

 

Jag känner mest:

DSC03592

DSC03679

 

Nu till något betydligt positivare: Idag hade jag det bästa, grymmaste benpasset på lääääänge! Jag älskar Wasa Sports Club som du säkert vet vid det här laget. Där finns allt jag behöver i träningsväg. Precis allt (okej det enda jag saknar är en sån här trappmaskin men förutom den har de allt!). Jag skulle aldrig någonsin byta gym frivilligt!

Nåväl, setsen (= upprepningar x gånger) jag brukar köra är 12x3. Efter att ha pratat med Simon som är mer insatt i sånt än mig ändrade jag om och körde 6x6 idag och det var sååå roligt! Det var så grymt att kunna lyfta betydligt tyngre vikter än jag är van med. Detta eftersom jag endast gör 6 upprepningar åt gången jämfört med tidigare när jag gjort 12 upprepningar.

Nu ska jag skriva färdigt en elevspråksanalys och öva till fysiktenten som vi har på torsdag, trots att det enda jag skulle vilja göra är att ligga i soffan och se på Keeping Up With the Kardashians! Är beroende av den serien.

 

 

Kommentarer

 • Marie 12/12/2018 12:59pm (5 år sen)

  Jag skrev den tenten för 10 år sen och kan hälsa att jag inte minns en enda art ???? väldigt ålderdomlig metod, de där gräsen va ju helt omöjliga att se skillnad på ???? hoppas du är igenom!

  • Ronja Strömvall 12/12/2018 1:38pm (5 år sen)

   Alltså tänk att de inte uppdaterar sig!! Ja, det är så mycket jag inte ser någon skillnad på! Tack, håller tummarna :)

 • Lisbeth 12/12/2018 1:25pm (5 år sen)

  Jag själv älskar att lära mig olika arter och det hör till mitt största intresse! Jungfru Marie Nyckar är en faktiskt Finlands allmännaste orkidé! Arter är enligt mig så väldigt intressant men kan jag förstå att alla inte delar mitt intresse för växter, insekter, fåglar och djur. Hälsningar Lisbeth

  • Ronja Strömvall 12/12/2018 1:38pm (5 år sen)

   Jag önskar jag skulle ha samma intresse som dig Lisbeth i det här fallet. Tyvärr är det inte så!

 • Sandra Neuman 13/12/2018 9:37am (5 år sen)

  Efter att ha sett rubriken ett par gånger och varje gång tyckt att det låter så bekant med Jungfru Marie Nycklar måste jag klicka mig in och läsa ;) Inte ens fastän man är intresserad av växter kan man minnas alla sorter som finns :)

  • Ronja Strömvall 14/12/2018 6:15pm (5 år sen)

   Vad skönt att höra Sandra! :) De viktigaste växterna ska jag minsann lära mig, men att lära mig allt känns hopplöst!

Skriv en kommentar