KÖTTFÄRSGRATÄNG MED BATAT
Gårdagens middag blev en köttfärsgratäng med batat (Olga Rönnbergs recept). Tyvärr blev bataten lite för hård eftersom jag skivat den för tjockt. En läxa till nästa gång!
För ca fyra portioner behöver du:
- 848 g batat
- 4 dl vatten
- 472 g nötfärs (jag tog med fett 7%)
- 280 g morot
- 140 g ost (fett 5%)
- kalvfond (smaka av)
- 15 g senap
- lök (jag använde lökpulver)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka löken och riv moroten. Fräs grönsakerna mjuka och bryn sedan köttfärsen. Tillsätt vatten, kalvfond, senap, salt och peppar och låt puttra på svag värme medan du skalar och skivar bataten tunt, ca 2-3 mm tjocka skivor.
Olja en ugnsform och lägg ett lager batat i botten. Lägg ett lager köttfärs och fortsätt varva för att sedan toppa med köttfärs. Riv osten och fördela över.
Gratinera sedan i ugnen i 25-30 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie så den inte bränns.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar