header14

KROATIEN 2017

Skrivet av Ronja Strömvall 04.07.2017 | 3 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Var ska jag börja? Alla som inte har besökt Kroatien måste besöka stället. Split där jag och Jennie var var alldeles fantastiskt! Det såg verkligen ut som det gör på bilder. Vattnet var turkost och stenstränderna helt vita. Det är det finaste stället jag varit på hit tills i mitt liv.

 

IMG 12IMG 13IMG 14

 

En dag när vi var inne i gamla stan för att luncha stötte vi ihop med Andrea Hedenstedt och Mathilda Lundqvist!!! Självklart tog vi bild med dem och pratade en stund. Jag har följt deras bloggar och podd i flera år så det kändes väldigt roligt och overkligt att träffa dem! Båda var dock såå trevliga.

 

IMG 1213IMG 1219

 

Nedanför vårt hotell fanns en lång strand med en massa restauranger och caféer. Där låg vi varje dag och chillade. Ett stort plus var att solstolarna var helt gratis!

 

IMG 19IMG 21IMG 22IMG 23IMG 25IMG 24

 

Centrum i Split bestod främst av Gamla stan. Gamla stan var belägen längs havet och hamnen så det var väldigt fint. Dock hann man se det mesta på ungefär två kvällar eftersom det inte var så stort. Därför skulle jag nästa gång bo en del av tiden ute på någon av alla de vackra öarna utanför Split för att få mer omväxling.

 

IMG 1223IMG 1214IMG 1216IMG 0883IMG 0913IMG 1217IMG 1209IMG 1220IMG 1221

 

En dag var vi på båtutfärd till den vackraste plats jag någonsin sett. SOM vi njöt!

 

IMG 1047IMG 26IMG 0903

 

Förutom att vi njöt av sol, bad och värme njöt vi för fulla muggar av god mat! Precis som man ska på resandefot.

 

IMG 9906IMG 1218IMG 1215IMG 29IMG 30IMG 31IMG 9827IMG 0542IMG 32

 

Den här resan lever jag länge på! Rekommenderar verkligen Kroatien och framför allt Split.❤️


OFF WE GO

Skrivet av Ronja Strömvall 14.06.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Nu har jag flyttat precis allt jag ska ha med till lägenheten. Alla kläder, jackor, skor och inredning. Ser så fruktansvärt mycket framemot att börja bo där när vi kommer hem från Kroatien! Längtar så. Det har varit roligt, men också väldigt slitsamt att gå igenom allt man har här hemma, packa ner det, bära upp allt till lägenheten och packa upp det. Men nu är det gjort och jag kan äntligen pusta ut!

 

IMG 9122fff5Fresh. Jag och Jennie i våra bästa dagar 2013.

 

Alldeles strax ska vi åka till bussen. Vi tar nämligen Onnibuss ner till Hesa och sedan tåg då vi kommer hem. Vi tänkte att det blir skönast den vägen! Tyvärr har jag inte förberett några blogginlägg för tiden jag är borta, men när jag kommer hem kan jag lova dig massor med härliga bilder! Jag har fortfarande svårt att förstå att vår resa börjar idag!? Denna vecka kommer garanterat bli en av sommarens höjdpunkter, och det ska bli SÅ roligt att få göra den här resan tillsammans med Jennie.<3

Nu måste jag sluta. Imorgonbitti går flyget till SPLIT! En vecka av sol, bad och chill - here we come!!

 

 


SISTA MINUTEN RESAN

Skrivet av Ronja Strömvall 12.06.2017 | 3 kommentar(er)

Jag är chockad. Ytterst få gånger under mitt snart 19 åriga liv har jag kunnat kalla mig själv spontan. Jag är den som vill ha kontroll, tänka igenom och planera. Är verkligen inte den spontana typen och det vet alla som känner mig.

Nu har jag till och med chockat mig själv och bokat en resa med Jennie till Kroatien om tre dagar?! Hur sjukt? Har inte fattat det ännu.

 

croatienBild collaget är taget härifrån.

 

Vi har länge tänkt att vi ska åka någonstans i sommar. Eftersom vi båda jobbar på båt hade vi svårt att få ihop våra scheman och var nära på att ge upp. Jennie är ledig till slutet av Juni, och just nu fanns det inget tillräckligt långt arbetspass på båten för mig. Därför tänkte vi att det här är vår enda chans så vi bokade en sista minuten resa till Split. Det kommer bli så obeskrivligt härligt med 30 grader och strålande sol! Jag är sååå taggad! Att åka med Jennie kommer bli en perfect mach då vi båda vill göra samma saker. Vi har väldigt likadanna intressen så denna resa kommer gå galant. Det vet jag! Nu väntar jag bara på torsdag då flyget går. Aaaah...