header14

LÄRA GENOM ATT GÖRA

Skrivet av Ronja Strömvall 07.09.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Idag har jag varit i skolan från 8:30 - 12:00. Vi inledde kursen "Akademiska Studiefärdigheter" som ska förbereda oss inför de akademiska studierna som väntar. Vi satt och lyssnade hela föreläsningen utan att göra en enda uppgift. Det passar inte alls mig eftersom jag lätt blir trött av att bara lyssna. Jag måste aktivera mig genom att göra uppgifter eller liknande. Då jag själv gör något lär jag mig bäst!

 

IMG 2250

 

Efter skolan åkte jag och Lina hem till oss för att gå igenom alla deadlines, anföranden och annat sånt. Skönt att vi är så lika då det kommer till det. Dvs vi båda vill ha ordning och reda, tydliga insturktioner på vad som ska göras och ta tag i saken direkt. Inte skjuta upp någonting!

När vi var klara mötte jag upp mamma på Comboliina. Innan hon skjutsade hem mig körde vi via Reko för att köpa med oss lite mat. Om du inte besökt Reko gör det. Det är ett så fint koncept!

Det här är min första lediga kväll på väldigt länge. Toffe är iväg med en kompis, så nu tänkte jag knäppa på ett avsnitt Keeping Up With The Kardashians. Som jag har varit i behov av egentid och en kväll för mig själv! Nu ska jag njuta <3

 

 

Kommentarer

  • Studerande 08/09/2017 9:19am (6 år sen)

    Jag håller med dig om att man lär sig bättre genom att använda teori i praktiken, men samtidigt är det så här i universitetsstudier, föreläsningar är föreläsningar. Vill man ha mera praktisk undervisning är det yrkeshögsskola som gäller. Visst är peffan väldig olika från andra universitetsstudier, men föreläsningar kommer du knappast slippa undan helt ändå i och med att det är en akademisk utbildning. Det är bara att sitta och anteckna och göra det bästa av situationen!

    • Ronja Strömvall 09/09/2017 7:15am (6 år sen)

      Hej! Ja, det förstår jag verkligen. Uttryckte mig lite klumpigt. Självklart är det viktigt med teori och det är jag också medveten om är en stor del av universitetsstudierna. Det är ändå på det viset man lär sig grunderna. Absolut att jag klarar av föreläsningar. Tycker bara det ska bli roligast och mest givande med t.ex praktik. :)

Skriv en kommentar