lördag 23 juni 2018 - 08:58

JOBB, MIDSOMMAR OCH NORGE

God morgon! Hoppas du sovit gott <3

Jag befinner mig på jobb sedan i tisdags. Nu har vecka-vecka kört igång och håller på ända fram till nittonde augusti. Dagarna har gått fort och vi har inte haft speciellt mycket passagerare. Skönt med en lugn start! Det är roligt nu när vi är så många på jobb då alla sommarjobbare börjat.

 

IMG 51320

 

Vi kom till Vasa halv åtta igår kväll. Då åkte jag hemhem för att vara med Wilma på kvällen. Det blev inget större midsommarfirande för min del då jag börjar jobba halv tio idag. Vädret var ju det värsta tänkbara midsommarväder men det ger en bara en större orsak att mysa inomhus!

 

IMG 513500

 

Jag slipper hem om tre och en halv dag (tisdag eftermiddag). På onsdag åker vi med familjen till Göteborg och därifrån vidare till de norska kusinerna i Halden. Min faster och hennes man fyller båda 40 år så det ska firas stort! Det ser jag framemot! Vädret där ser strålande ut till nästa vecka och så har jag saknat sönder mina små kusiner <3

Nu måsta jag sluta skriva och börja jobba. Hoppas allt är bra med dig. Kram <3

 

 

Taggar:

Kategorier:

Life

Skriv en kommentar 0

fredag 15 juni 2018 - 08:04

GARANTERAT INTE MIN SPORT

DSC02381

DSC02399

DSC9

DSC10

DSC02398

DSC02382

 

Minigolf. Världens mest olämpliga sport för mig. "Sport", tappade tålamodet och ansåg det inte vara någon sport. Sånt där tålamod, precision och lugn är avgörande är inget för mig. Det märkte jag garanterat efter detta, hah!

 

 

tisdag 12 juni 2018 - 20:47

LJUVLIG SOMMARVÄRME & KRAFTLÖSHET

Vädret vi fick njuta av igår var ju alldeles fantastiskt! Ännu vid kl.19 på kvällen var det närmare 20 grader varmt! Mamma visade mig Brändö sund för ett tag sedan. Vilket ljuvligt ställe! Dit blev det en cykeltur igår.

Idag kl.18 hade vi match mot Brändöpojkarna. Den slutade 2-0 till oss, wihoo. Innan det stod minigolf på schemat. Vill ta vara på vädret så gott jag kan före jag börjar jobba.

 

DSC02293

DSC02275

DSC02307

DSC02290

DSC02294

DSC02350

DSC02354

DSC02352

 

Har känt mig väldigt kraftlös sen sommarlovet började. Jag har försökt analysera varför men inte kommit fram till något. Vanligtvis får jag denna känsla när jag har för mycket program och för lite tid för återhämtning och vila. Nu tycker jag att jag inte gjort annat än tagit det lugnt och vilat. Som pappa ändå sa kan det ta länge att återhämta sig efter ett intensivt studieår med allt från studier, fester, evenemang och annat. Jag tror han har rätt.

De senaste dagarna har det dock börjat vända och jag börjar allt mer känna igen mig själv och min energi. Hoppas det fortsätter på det spåret!

 

 

tisdag 12 juni 2018 - 10:31

PICKNICK I HOLMSUND

IMG 5275

IMG 5301

IMG 5274

IMG 5263

 

I lördags när jag var på jobb hade Jennie bestämt att vi skulle cykla till Coop under hamnpausen i Umeå, köpa med oss lite smått & gott och ha picknick. Det var en brilliant idé! Hur kan svensk mat vara så mycket godare än finsk? Eller känns det bara så för att vi är så vana med den finska maten?

Hur som helst hade vi en supermysig eftermiddag. Det var extra skönt att komma ut efter att ha jobbat fem timmar med vetskapen om att man hade fem timmar till kvar.

Jennie och jag har gått igenom många stadier i vår vänskap, men jag är så glad över att vi alltid hållit fast vid varandra. Vi har saker som skiljer oss åt, men på många plan är vi väldigt lika! Speciellt intressemässigt. Jag skrattar aldrig så mycket med någon som med henne! Vi har en speciell jargong och kan driva otroligt mycket med varandra och med oss själva. Det är nog det bästa med oss - att vi inte tar livet så himla seriöst! <3

 

 

måndag 11 juni 2018 - 08:04

RELATIONEN TILL MINA KUSINER

DSC02262

DSC02270

DSC02264

DSC02273

 

Igår firade vi min fina kusin Amanda som fyllde 15 år. Vart tar tiden vägen? Det var ljuvligt väder utomhus, så självklart satt vi på terrassen i solen! Min andra kusin Alexander (Amandas storebror) ska börja jobba på Wasaline samtidigt som mig om en vecka. Det kommer bli himla roligt att vara på samma pass!

Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är över den fantastiska relation vi har alla kusiner emellan! Jag är så glad över hur vi har delat och fortfarande delar vår uppväxt och våra liv. Åldrarna varierar ganska mycket bland oss, men jag har en speciell relation med alla. Så hoppas jag det alltid kommer vara. 

 

 

söndag 10 juni 2018 - 22:40

FUNDERINGAR OM VEGANISM OCH VEGETARISM

DSC02248

DSC02254

DSC02250

DSC02258

 

Hej fina! Idag fick jag äntligen träffa Lotta som kommit hem från Umeå över sommaren. Som jag saknat henne <3 Vi tog en timmes power walk. Puh vad varmt det var! De senaste dagarna har det varit så kallt så det kom som en chock. Vi ska njuta så länge det varar.

Vi pratade mycket om den senaste tid vi missat i varandras liv och om veganism. Lotta inspirerade mig jättemycket till att ta reda på mer och läsa på om ämnet. Även fast jag inte tror att jag någonsin kommer bli helt vegetarian eller vegan skulle jag gärna lära mig mer och bli mer medveten om vad det egentligen är vi stoppar i oss. Kunskap skadar aldrig!

 

Kom gärna med dina tankar och funderingar kring detta ämne! Skulle vara superintressant att ta del av dem då jag själv ännu är väldigt oinsatt.

 

 

torsdag 7 juni 2018 - 17:53

OVANLIG LIVSSITUATION

Noll rutiner är vad mitt liv består av just nu när skolan är över och jobbet inte ännu börjat. Till en början var det hur skönt som helst, men nu börjar jag bli rastlös. Jag börjar jobba vecka-vecka från och med 19.6 så fram tills dess är jag i princip ledig.

 

DSC02171

 

Jag är inne i en för mig ovanlig livssituation. Jag brukar alltid ha saker inplanerade, lite tid för vila (på gott och ont) och veta vad jag vill. Tydliga rutiner helt enkelt. Den här våren har varit så omtumlande så jag inte alls hunnit tänka något på sommaren. Därför har jag inget inplanerat förutom en resa till Norge om några veckor.

Dels är det skönt men samtidigt lite tråkigt, eller så är det bara jag som har svårt att slappna av, vara stilla och spontan? Oavsett vad det är tror jag jag mår bra av att ha det så här just nu. Det "tvingar" mig att fundera och bara ta dagen som den kommer. Vanligtvis har jag gasen i bottnen och lite tid för reflektion. Nu är det annorlunda. Bra annorlunda.

 

Vad tycker du om rutiner? Är det något du saknar nu på sommaren eller tycker du bara det är skönt?

 

 

måndag 4 juni 2018 - 22:13

STUDENTERNAS DAG

I lördags var det ett år sedan jag blev student. Samtidigt som det känns som hundra år sedan, känns det som om det vore igår. Svårt att beskriva!

I år var jag hur som helst bjuden på fem studentfester. Tack för det! Alla studenter strålade i sina vita mössor och festerna var härliga. Vädret fick även det tio av tio poäng.

 

DSC02007

Min fina kusin Alexander tog studenten! Här är hela kusinskaran från mammas sida - Wilma, Amanda, Alexander och jag. <3

 

DSC01991

DSC01994

DSC01992

DSC01996

DSC02002

DSC01998

DSC02001

DSC02003

DSC02010

DSC02011

DSC02008

 

Maten på alla ställen var fantatiskt god! Det jobbiga är att man så fort blir mätt då man ska besöka många fester.

 

Grattis än en gång till alla studenter! Nu börjar livet <3

 

 

fredag 18 maj 2018 - 09:32

BRUNCH + ÅRETS FÖRSTA DOPP

I tisdags hade vi brunch hemhemma hos mig med Sofie, Elin och Lina. Vi åt allt från jordgubbar, ananas, mango och vindruvor till croissanter, yoghurt och batong. Vi plöjde igenom samtalsämnen som vänskap, kärlek och skola. Det är så roligt att ha tid att umgås utanför skolan då det för det mesta bara är där man hinner ses!

 

IMG 5006

IMG 4997

IMG 5020

 

Vi satt ute på terassen tills vi inte kunde sitta där mer på grund av värmen. Då förflyttade vi oss till Sandö. Det var relativt tomt när vi kom dit, men stranden fylldes snabbt med människor! Solen brände och det var 24 grader varmt. Jag och Elin tog till och med vårt första dopp för i år!! Inte bara en, utan tre gånger simmade vi! Eller "simmade och simmade". Vi sprang i, doppade oss och sprang upp. Ändå imponerande insats med tanke på att det var den femtonde maj!!

 

 

torsdag 17 maj 2018 - 08:01

PAUSA, TÄNKA OCH NJUTA

6

12

14

10

 

I måndags gick vi en vandringsrunda. Vi gick på kvällen eftersom det var olidligt varmt under dagen! Det var alldeles underbart. Det är länge sedan jag tagit mig tid att pausa, tänka och njuta. Det har varit full gas väldigt länge nu. Det här var exakt vad jag behövde!