header14

HÄR ÅT JAG DEN BÄSTA HAMBURGAREN

Skrivet av Ronja Strömvall 16.11.2019

I torsdags var det eventdags deluxe! Social Burgerjoint hade bjudit in till en "pre-opening". De öppnade officiellt igår men vi fick en liten tjuvsmak redan kvällen innan. Är tacksam för min inbjudan!

Social BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial Burgerjoint

Jag tänkte att detta är ett evenemang helt i Simons smak så jag tog med mig honom kvällen till ära. På plats träffade vi även Lina och Dani som var vårt sällskap för kvällen!

Social BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial Burgerjoint

Alltså WOW, WOW, WOW säger jag bara! Hamburgarna OCH franskisarna var gudomliga. Efter att alla hade hälsats välkomna började maten serveras till borden på rullande band.

Social BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial Burgerjoint

Vi fick äta oss igenom hela menyn och allt var fantastiskt gott! Min favorithamburgare blev "Harlem". Alltså det här var verkligen med handen på hjärtat den godaste hamburgaren jag någonsin ätit. Jag hade aldrig hört talas om Social Burgerjoint innan. Hade inga förväntningar för kvällen men den blev så, så bra! Roligt när det blir så.

Social BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial BurgerjointSocial Burgerjoint

Rekommenderar alla att besöka Social Burgerjoint som öppnat på torget i Vasa. Ni kommer inte gå därifrån besvikna (eller hungriga).

 


JULSTÄMNING I SALUHALLEN

Skrivet av Ronja Strömvall 16.11.2019

Kategorier:
Taggar:

DSC 3176DSC 3179DSC 3177DSC 3178DSC 3206DSC 3208DSC 3188DSC 3192

Så här mysig har min morgon varit!

Imorse bjöd Sevendays in till julmingel i Saluhallen. Vi fick äta världens delikatessfrukost med massa gott plock ifrån Saluhallens butiker. Tänk att Saluhallen i Vasa är 120 år gammal! Julstämningen hade verkligen hittat in. Dekorationerna och live dragspelsmusik stärkte stämningen ytterligare! Jag var tvungen att ta en ordentlig runda i Pentik innan jag gick hem. Alltså jag älskar verkligen den butiken. De har SÅ mycket fint! Tusen tack för ett mysigt och stämningsfullt evenemang <3

 


I PIZZA HIMLEN

Skrivet av Ronja Strömvall 11.11.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

I samarbete med Niska Vasa.

Förra veckan styrde Sevendays ihop en pizzakväll tillsammans med restaurang Niska här i stan. Jag måste erkänna att de har de godaste pizzorna jag ätit på år och dagar! Det här var första gången jag besökte stället och jag hade inte förväntat mig denna smakupplevelse! Mer om det senare i inlägget.

Niska har fått sitt namn efter smugglarkungen Algoth Niska. Det är den åländska kocken Michael Björklund som står bakom restaurangkonceptet. Niskas senaste restauranger i Helsingfors och Vasa heter inte längre "Pub Niska" utan endast "Niska". Detta eftersom Niska påminner mer om en restaurang än en pub.

Niska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska Vasa

På deras meny fanns massor som fick det att vattnas i munnen. Niska serverar alltså plåtbröd som är pizza på åländskt vis. Pizzabottnen var tunn och väldigt knaprig. Jag tror jag aldrig ätit så bra pizzabotten. Dessutom känns inte alls Niskas pizzor flottiga som pizzor i allmänhet har en tendens att göra. Om man kan säga det om en pizza så tyckte jag den smakade fräscht!

Till slut bestämde jag mig för att ta en "Cecilia" som bestod av tomatsås, ostblandning från ÅCA, lufttorkad skinka, getost, rödlök, balsamico och rucola. Alltså huur god var inte den? Ursäkta men den smakade som en bit av himlen.

Niska ska ha ett extremt stort plus och en stjärna i kanten för att de serverar högklassiga råvaror som bl.a. egen kokad tomatsås och långlagrad ost från ÅCA! Det ger verkligen pizzorna det där lilla extra.

Niska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska VasaNiska Vasa

Men alltså hur trevligt kan det bli? Vi blev ytterligare bjudna på efterrättspizza. Jag som verkligen älskar sötsaker blev ju väldans glad! Efterrättspizzan heter "Karolina" och bestod av pizzabotten, vanilj créme fraiche, rörsocker, färska bär, honung, mynta & citronmeliss. Du hör ju hur gott det låter!

Niska VasaNiska VasaNiska Vasa

Tack för en supertrevlig (och god) kväll! Om du ännu inte besökt Niska rekommenderar jag dig varmt att göra det. För min del fick jag en ny favoritrestaurang i stan. Om du vill läsa mer om Niskas verksamhet eller kika på menyn kan du gör det genom att klicka här.

 


FARSDAGSFIRANDE I FÖRSKOTT

Skrivet av Ronja Strömvall 08.11.2019

Hej fina! Jag känner mest, äntligen fredag <3

Idag höll jag två lektioner i historia. Jag tycker det är superroligt att undervisa i just historia då det är ett lite "friare" ämne. Det är inte alls samma sak som att undervisa i t.ex. språk. Man kan använda många olika undervisningsmetoder och arbetssätt. Jag tycker även det är jätteintressant då man kan hålla en dialog och diskussion med eleverna!

DSC 2884DSC 2887DSC 2891DSC 2896

Efter praktiken åkte jag hem och städade. Vi har ganska fullspäckat program hela helgen så idag var nästan ända tillfället för att få städningen gjord. När klockan slog 17:00 skulle vi befinna oss vid Tesses Café. Då vankades det pizzabuffé för att fira farsdag lite i förskott. Det var min familj (minus Wilma förstås), mommo, min morbror och hans fru samt min kusin Amanda och hennes pojkvän <3

Igår var vi med Sevendays gänget på pizza vid Niska som öppnat här i Vasa. Därför beställde jag in en sallad med broiler och getost idag istället. Mer om gårdagens pizzakväll kommer i ett senare inlägg.

Nu ligger jag och Mette helt utslagna i soffan. Jag är helt slut och ska kasta mig över Fazers choklad med pepparkakssmak och knäppa på ett avsnitt Suits.

Hoppas du får en alldeles ljuvlig fredagskväll och helg. Stor kram <3

 


METTE PÅ RYMMEN, VASAS NYA PASTA RESTAURANG & EN SPANSK SERIE

Skrivet av Ronja Strömvall 18.10.2019

God kväll <3

Steg upp jättetidigt imorse för att jag inte kunde sova. Typiskt att det händer en dag då jag hade tänkt sova ut. Fördelen var att jag hade städat färdigt lägenheten innan kl.10. Fick också gjort en del skoluppgifter men blev avbruten då Mette smet iväg och jag var tvungen att jaga henne i 2(!!!) timmar. Simon var inte hemma så jag fick försöka ta fast henne själv. Jag provade allt jag kunde tänka mig. Först var jag bestämd - det hjälpte inte, jag lockade med godis - det hjälpte inte, jag var lugn och stilla - det hjälpte inte, jag kastade en vante åt henne (hon älskar att ha dragkamp med vantar) - det hjälpte inte. Alltså det var det värsta jag varit med om och jag bröt ut i tårar sekunden jag fick fast henne. För det första var jag livrädd över att hon skulle bli påkörd och för det andra var jag helt slut och utmattad. 

24

Jag trodde mitt dåliga humör aldrig skulle gå om...När Simon kom hem grät jag ut i hans famn och sedan bestämde vi oss för att gå ut och äta tillsammans. Det gjorde helt klart min dag bättre. Vi gick till Urban Pasta som är en nyöppnad pasta restaurang här i stan. Vi blev väldigt positivt överraskade! Atmosfären var jättetrevlig och så fort vi fick menyn i våra händer kröp beslutsångesten fram. Det fanns ju SÅ mycket gott på menyn som vi ville prova!! Till slut bestämde vi oss båda för en Pasta Carbonara. Det är ett säkert kort. Carbonaran var fantastiskt god! Rekommenderar varmt Urban Pasta. Roligt med en pasta restaurang eftersom jag verkligen saknat en sån här i Vasa.

31

Sista programpunkten denna fredag var att fira min kusin. Amos fyller 9 år idag! <3 Det bjöds på godsaker och så spelade vi Skip-bo. Jag älskar sällskapsspel och tycker om att prova på nya spel! Sällskapsspel är definitivt en aktivitet som är underskattad. Det är ju så trevligt!

Våra TV kanaler strular så det blir inget Idol för mig ikväll. Istället började jag och Simon se en ny (spansk) serie som heter "La casa de papel". Vi har sett ett avsnitt och är fast. Jag var väldigt skeptisk eftersom de pratar spanska men oj vad spännande det är! Det verkar vara en serie helt i min smak.

Jag hoppas jag sover gott inatt. Imorgon ska nämligen jag och mamma på Frukostflickornas event "Mimmit sijoittaa". Ska någon av er dit?

Hoppas du njuter av att det nu är helg och förhoppningsvis får tid för lite vila. Det behöver vi alla <3

 


MINA TANKAR OM PROTEINPULVER

Skrivet av Ronja Strömvall 16.10.2019

Inatt sov jag för lite. Jag brukar sova med min pulsklocka på som visar hur många timmar sömn jag fått, hur många avbrott i sömnen jag haft och hur djupt jag sovit. Tänk egentligen vad sjukt att en klocka nuförtiden kan mäta allt sånt! Men väldigt intressant. Jag siktar på att sova 8 timmar per natt. Då funkar jag som bäst. Hur många timmar sömn behöver du per natt?

Polar M430, Sömn,

Varje morgon äter jag havregrynsgröt till frukost. Varje. I alla måltider strävar jag efter att inkludera fetter, kolhydrater och proteiner. Gröten i sig är en fiber- och kolhydratkälla som jag brukar toppa den med lite nötter för att få in fettet. Proteinet har jag fått in genom att blanda ner två äggvitor i gröten medan den kokar upp. Äggvitorna gör gröten fylligare och håller mig längre mätt.

I måndags köpte jag mitt första proteinpulver. Jag har tidigare aldrig använt proteinpulver eller några pre-workout pulver/drycker eller dylikt. Nu tänkte jag prova på proteinpulver för att kunna tillsätta det till måltider som inte är så proteinrika i sig själva. Dock försöker jag alltid se till att varje måltid i första hand ska innehålla protein från vanlig mat, t.ex. kött, keso, ägg, ost, kvarg, fisk mm. Proteinpulvret ska fungera som ett tillägg utöver den vanliga maten, man ska t.ex. inte ersätta måltider med en proteinshake. Så tänker jag i alla fall. Därför tillsatte jag en skopa proteinpulver i min gröt imorse och lämnade bort äggvitorna eftersom gröten inte är så super proteinrik i sig själv. Sedan lägger jag alltid bär eller mammas sylt som toppning utöver nötterna. Proteinpulvret jag köpt har smaken vanilj och är gudomligt gott. Igår gjorde vi bananplättar och blandade i proteinpulver i smeten och det resulterade i de godaste bananplättarna jag ätit. Tänk dig bananplättar med vaniljsmak och jordgubbssylt. Mmmm... <3

Proteinpulver,Proteinpulver,Proteinpulver,

Skoldagen idag har varit lång. På morgonen höll vi i grupp en presentation om lärares upplevelser av hur yrket förändrats under de 10 senaste åren. Efter det hade vi en gympalektion i rytm & rörelse. Rytm & rörelse är något jag själv aldrig riktigt haft under min skolgång i gympa. Det är så roligt så jag nästan inte kan sluta le under lektionerna. Det är mycket taktkänsla och att röra sig till musik på olika sätt. Eller som idag då vi skapade rytmer genom att studsa basketbollar och göra en dans med dem. Under sista lektionen höll vi igen en presentation i grupp om kamratbedömning.

Nyvaken,Nyvaken tidigt imorse, redo för skola!

Nu är jag, Simon och Mette hemhemma hos mamma och pappa. Mette har varit här idag då jag och Simon haft så lång skoldag och både mamma och pappa har höstlov. Vi ska äta middag tillsammans och bara umgås. Superskönt!

Ikväll ska jag, Lina, Elin och Sofie ses hemma hos Lina. Nästa vecka börjar praktiken och då kommer vi inte se mycket av varandra på fyra veckor så vi ska ha en liten myskväll ikväll <3

Har du höstlov denna vecka eller är det som vilken vanlig vecka som helst?

 


FÖDELSEDAGSFIRANDE PÅ CIRKAS

Skrivet av Ronja Strömvall 13.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

DSC 2214DSC 2234DSC 2225DSC 2233DSC 2260DSC 2235DSC 2219DSC 2241DSC 2228DSC 2239DSC 2258DSC 2247DSC 2255

Igår firade vi pappas födelsedag med brunch på Cirkas! Jag har hört mycket gott om brunchen de har men aldrig provat den tidigare. Vi var alla extremt nöjda! Den innehöll lite annat än de bruncher jag besökt tidigare. Allting kändes välgjort och gjort med kärlek. Cirkas finns i Stundars och hela stundarskänslan kände jag verkligen av. Supermysigt! Rekommenderar brunchen på Cirkas starkt. Om jag inte säger fel nu så tror jag brunchen serveras den andra lördagen varje månad.

 


SEVENDAYS X STRAMPEN

Skrivet av Ronja Strömvall 28.09.2019

Kategorier:
Taggar:

God kväll! <3

Simon är ute och firar en kompis så jag och Mette har en riktigt lugn lördagskväll hemma på tumis. Tänkte passa på att kika in här och uppdatera dig lite. Jag har haft fullt upp den senaste veckan. Tror det har varit min mest hektiska vecka hittills i höst.

Förra veckan bjöd Strampen in en del av oss Sevendaysbloggare på middag. Vi fick prova på en trerättersmiddag från höstmenyn som var outstanding! Varje rätt var så fruktansvärt god! Dessutom fick vi sitta ute på deras ur mysiga glasterrass. Jag trodde det skulle vara väldigt kallt så jag hade satt på mig en tunn dunjacka. Oj så fel jag hade! Den fick jag ta av mig så fort jag satte min fot på terrassen. Det var otroligt bra isolerat och väl igenomtänkt med värmelampor och små inglasade brasor. Dessutom var en massa av sevendays nya bloggare på plats så det var extra roligt att få träffa alla dem! Kvällen får helt klart 10/10 poäng!

36145278

Till förrätt åt jag "laxtartar med fänkålssallad, rökt sikmoussé på majsknäcke med sikrom, smetana och rödlök". Varmrätten bestod av "hjort innerfilé med oxsvanssky, rödbetsketchup och potatisfondant" och till efterrätt blev det "chokladparfait med vaniljcréme och halloncoulis". Alltså det bara vattnas i min mun när jag tänker tillbaka på dessa rätter!

Nu ska jag skriva ihop ett inlägg som kommer upp imorgon om den här veckans största händelse. Missa inte det! 

Ha en skön kväll <3

 


VI SKA PROVA PÅ ATT MEALPREPPA

Skrivet av Ronja Strömvall 08.09.2019

Kategorier:
Taggar:

Idag skiner solen och luften är lite sådär härligt krispig! I förmiddags prissatte jag och mamma massor inför vårt loppisbord vi ska ha. Sedan åt jag lunch där (mammas egen pesto/pasta är gudomlig) och nu är jag hemma igen. På vägen hem åkte vi via butiken för att storhandla. Idag tänkte jag och Simon mealpreppa inför veckan som kommer.

Vi ska göra färdiga middagar till måndag, tisdag och onsdag. Lunch äter vi alltid i skolan. På onsdag tänkte vi sedan mealpreppa för torsdag och fredag. Under den senaste tiden har det blivit så dåliga middagar för oss eftersom vi bara gjort det som gått snabbast. Alternativt har vi beställt hem mat via Wolt. Oftast är vi vrålhungriga då vi kommer hem från skolan. Då orkar vi inte ställa oss vid spisen och göra världens middag.

DSC 2102DSC 2103I fredags beställde vi hem mat från Amarillo via Wolt. För mig blev det en hederlig chicken pocket.

För att få en ändring på det här bestämde vi oss för att försöka förbereda middagar för några dagar åt gången. Hoppas det här visar sig vara lyckat så vi kan fortsätta med det. Tror det skulle underlätta vardagen enormt mycket! Brukar du mealpreppa i vardagen?

I eftermiddag har Axel varit här och vi gjorde bl.a. en fantastiskt god lasagne.

Hoppas du njutit av helgen och är redo för en ny vecka imorgon! Kram <3

 


SEVENDAYS SOMMARFEST

Skrivet av Ronja Strömvall 25.08.2019

Kategorier:

Förra veckan ägde Sevendays sommarfest rum vid Berny's. Vi började kvällen med att bada badtunna med havet som utsikt. Det var fantastiskt fint!

lo

Efter någon timme då vi badat färdigt var det dags för en trerättersmåltid. Till förrätt blev det sparrissoppa samt bruschetta med fetaost och tomat. Det var såå gott!

DSC 1105

Det var trevligt att hänga med alla sevendaysare för en kväll! Julia och Rebecca hade fixat ihop en frågesport samt en lek där alla skulle skriva något om sig själva, sedan skulle resten gissa vem påståendet stämde in på! Roligt med sådant.

DSC 1099

Till varmrätt bjöds det på smörstekta abborrfiléer med brynt smör, räkröra, riven pepparrot, sommar grönsaker och krossad potatis.

DSC 1110DSC 1116

Självklart var vi tvungna att ta en gruppbild också! De som var på plats denna kväll var Julia och Rebecca som har hand om hela Sevendays, matbloggarna Erika och Dominique som driver bloggen "Breakfast to dinner", Sofia, Anna och Sandra som tillsammans står bakom bloggen "Hallon & Praliner", Jakob Nylund, Sandra vars blogg heter "Sandras gröna fingrar", Jennifer Carp, Uffe som driver "Uffe's kitchen", Caroline Högnäs, Alexandra bakom bloggen "Ingen äkta ålänning" samt Sara Storbäck.

68686275 2432618920356634 6295345797261164544 o

Till efterrätt serverades det jordgubbar med vaniljglass. DET var fantastiskt gott! Ett perfekt avslut på kvällen.

DSC 1122