header14

FÖDELSEDAGSFIRANDE PÅ CIRKAS

Skrivet av Ronja Strömvall 13.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

DSC 2214DSC 2234DSC 2225DSC 2233DSC 2260DSC 2235DSC 2219DSC 2241DSC 2228DSC 2239DSC 2258DSC 2247DSC 2255

Igår firade vi pappas födelsedag med brunch på Cirkas! Jag har hört mycket gott om brunchen de har men aldrig provat den tidigare. Vi var alla extremt nöjda! Den innehöll lite annat än de bruncher jag besökt tidigare. Allting kändes välgjort och gjort med kärlek. Cirkas finns i Stundars och hela stundarskänslan kände jag verkligen av. Supermysigt! Rekommenderar brunchen på Cirkas starkt. Om jag inte säger fel nu så tror jag brunchen serveras den andra lördagen varje månad.

 


SEVENDAYS X STRAMPEN

Skrivet av Ronja Strömvall 28.09.2019

Kategorier:
Taggar:

God kväll! <3

Simon är ute och firar en kompis så jag och Mette har en riktigt lugn lördagskväll hemma på tumis. Tänkte passa på att kika in här och uppdatera dig lite. Jag har haft fullt upp den senaste veckan. Tror det har varit min mest hektiska vecka hittills i höst.

Förra veckan bjöd Strampen in en del av oss Sevendaysbloggare på middag. Vi fick prova på en trerättersmiddag från höstmenyn som var outstanding! Varje rätt var så fruktansvärt god! Dessutom fick vi sitta ute på deras ur mysiga glasterrass. Jag trodde det skulle vara väldigt kallt så jag hade satt på mig en tunn dunjacka. Oj så fel jag hade! Den fick jag ta av mig så fort jag satte min fot på terrassen. Det var otroligt bra isolerat och väl igenomtänkt med värmelampor och små inglasade brasor. Dessutom var en massa av sevendays nya bloggare på plats så det var extra roligt att få träffa alla dem! Kvällen får helt klart 10/10 poäng!

36145278

Till förrätt åt jag "laxtartar med fänkålssallad, rökt sikmoussé på majsknäcke med sikrom, smetana och rödlök". Varmrätten bestod av "hjort innerfilé med oxsvanssky, rödbetsketchup och potatisfondant" och till efterrätt blev det "chokladparfait med vaniljcréme och halloncoulis". Alltså det bara vattnas i min mun när jag tänker tillbaka på dessa rätter!

Nu ska jag skriva ihop ett inlägg som kommer upp imorgon om den här veckans största händelse. Missa inte det! 

Ha en skön kväll <3

 


VI SKA PROVA PÅ ATT MEALPREPPA

Skrivet av Ronja Strömvall 08.09.2019

Kategorier:
Taggar:

Idag skiner solen och luften är lite sådär härligt krispig! I förmiddags prissatte jag och mamma massor inför vårt loppisbord vi ska ha. Sedan åt jag lunch där (mammas egen pesto/pasta är gudomlig) och nu är jag hemma igen. På vägen hem åkte vi via butiken för att storhandla. Idag tänkte jag och Simon mealpreppa inför veckan som kommer.

Vi ska göra färdiga middagar till måndag, tisdag och onsdag. Lunch äter vi alltid i skolan. På onsdag tänkte vi sedan mealpreppa för torsdag och fredag. Under den senaste tiden har det blivit så dåliga middagar för oss eftersom vi bara gjort det som gått snabbast. Alternativt har vi beställt hem mat via Wolt. Oftast är vi vrålhungriga då vi kommer hem från skolan. Då orkar vi inte ställa oss vid spisen och göra världens middag.

DSC 2102DSC 2103I fredags beställde vi hem mat från Amarillo via Wolt. För mig blev det en hederlig chicken pocket.

För att få en ändring på det här bestämde vi oss för att försöka förbereda middagar för några dagar åt gången. Hoppas det här visar sig vara lyckat så vi kan fortsätta med det. Tror det skulle underlätta vardagen enormt mycket! Brukar du mealpreppa i vardagen?

I eftermiddag har Axel varit här och vi gjorde bl.a. en fantastiskt god lasagne.

Hoppas du njutit av helgen och är redo för en ny vecka imorgon! Kram <3

 


SEVENDAYS SOMMARFEST

Skrivet av Ronja Strömvall 25.08.2019

Kategorier:

Förra veckan ägde Sevendays sommarfest rum vid Berny's. Vi började kvällen med att bada badtunna med havet som utsikt. Det var fantastiskt fint!

lo

Efter någon timme då vi badat färdigt var det dags för en trerättersmåltid. Till förrätt blev det sparrissoppa samt bruschetta med fetaost och tomat. Det var såå gott!

DSC 1105

Det var trevligt att hänga med alla sevendaysare för en kväll! Julia och Rebecca hade fixat ihop en frågesport samt en lek där alla skulle skriva något om sig själva, sedan skulle resten gissa vem påståendet stämde in på! Roligt med sådant.

DSC 1099

Till varmrätt bjöds det på smörstekta abborrfiléer med brynt smör, räkröra, riven pepparrot, sommar grönsaker och krossad potatis.

DSC 1110DSC 1116

Självklart var vi tvungna att ta en gruppbild också! De som var på plats denna kväll var Julia och Rebecca som har hand om hela Sevendays, matbloggarna Erika och Dominique som driver bloggen "Breakfast to dinner", Sofia, Anna och Sandra som tillsammans står bakom bloggen "Hallon & Praliner", Jakob Nylund, Sandra vars blogg heter "Sandras gröna fingrar", Jennifer Carp, Uffe som driver "Uffe's kitchen", Caroline Högnäs, Alexandra bakom bloggen "Ingen äkta ålänning" samt Sara Storbäck.

68686275 2432618920356634 6295345797261164544 o

Till efterrätt serverades det jordgubbar med vaniljglass. DET var fantastiskt gott! Ett perfekt avslut på kvällen.

DSC 1122

 


VILL SLUTA ANALYSERA MIN KOST!

Skrivet av Ronja Strömvall 05.05.2019 | 2 kommentar(er)

Mat. Varför behöver det bli så komplicerat? Jag älskar mat. En gräddig pasta och Fazers blå lika mycket som ceasarsallad och bananplättar. Allt prat om kost hit och dit har gjort mig förvirrad. Vad är egentligen nyttigt och onyttigt? Vissa menar att man ska äta lite kolhydrater och mycket fett, en del menar att proteinet är det viktigaste medan andra anser att man helst ska lämna bort alla animaliska produkter och äta antiinflammatoriskt. Vad är hälsosammast? Vad är bäst för mig och det liv jag lever?

Fixerad vid mat

Det här har fått mig att lägga alldeles för mycket tanketid och energi på min kost och den mat jag äter. Jag kan äta vanlig mat men hela tiden arbetar min hjärna och funderar på om det här nu var en bra måltid eller inte? Hur påverkar den här maten eller mängden jag åt min kropp? Borde den ha innehållit mer grönt? Mindre fett? Mer protein? osv. Det känns som att jag aldrig får vila. Det är jobbigt. I stunden jag äter är det inte så jobbigt. Då är jag fokuserad på maten och smakerna. Det är efteråt det blir jobbigt då jag börjar analysera vad jag fått i mig. Jag kan till och med känna mig "duktig" om jag stått emot någonting som jag vet är ohälsosamt. Likaså kan jag vara besviken på mig själv då jag ätit något jag vet att inte är bra för kroppen och hälsan.

Fixerad vid mat

Om jag har ätit ohälsosamt brukar jag träna extra hårt. Detta för att på något sätt försöka "kompensera" för det jag ätit. Det känns så svårt att få balans i alltihopa. Jag vet att det inte egentligen har någon betydelse för min hälsa eller kropp om jag äter choklad en kväll i veckan eller njuter av våfflor en morgon. Ändå har jag svårt att acceptera detta och känner mig fortfarande "dålig" om jag gör så, trots att det i det långa loppet inte har någon betydelse. Istället har jag hållit mig helt borta från socker och när jag sedan "tillåter" mig själv att äta det hetsäter jag. I min hjärna tänker jag att jag nu måste "passa på" då jag en gång "får" äta det. Jag inser hur knäppt det är nu när jag skriver det.

Fixerad vid mat

Trots att jag är fullt medveten om allt det här känns det omöjligt att ändra på mina tankar. De finns hela tiden där även fast jag vet bättre. Ändå håller de på att styra över min relation till maten. Det är så jobbigt att hela tiden behöva tänka så mycket på vad jag får och inte får stoppa i mig. En av orsakerna till att jag nu har köpt ett kostschema är just för att slippa tänka på maten hela tiden. Nu får jag färdiga recept på måltider (5-6 om dagen) som jag bara behöver följa. De är uträknade efter hur mycket jag tränar, min personliga vikt och mina kroppsmått. Jag vet inte om det här är bra eller dåligt? För stunden känns det bra eftersom jag vet att jag får i mig tillräckligt av allt. Jag behöver inte reflektera och analysera över det eftersom det är en kostrådgivare som gör det åt mig.

Fixerad vid mat

Nu är det inte så att jag konstant, hela, hela tiden tänker på mat och funderar på den i relation till min kropp. Absolut inte. Jag kan äta en pizza, glass eller godispåse utan att vara besviken på mig själv efteråt. Absolut. Det jag vill komma fram till är väl att jag nu mer än tidigare märkt hur medveten jag är över vad jag stoppar i mig och önskar att jag inte analyserade det så mycket som jag för det mesta gör. Att jag kunde lära mig ha en mer fri, sund inställning till mat och kost. Jag skulle vilja lära mig att det inte behöver vara så svårt.

 


MINDRE YTA OCH MER DJUP I BLOGGEN?

Skrivet av Ronja Strömvall 04.05.2019

I förmiddags samlades ett gäng av oss Sevendays och Foodly bloggare på Bacchus/Svenska Klubben för att njuta av brunch och fira vår sammanslagning! 

 
Bacchus brunch
 

Brunchen rekommenderar jag varmt! Det finns ett stort och mångsidigt utbud av mat. Alla borde hitta något som faller en i smaken. Efter att vi ätit lyssnade vi till en presentation som Metapic höll i om hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Inom snar framtid kan det alltså börja dyka upp affiliatelänkar i en del av mina blogginlägg, men då kommer det stå utskrivet att det är just det.

Bacchus brunch

Det är så roligt när vi samlas många bloggare så här. Vi hann avverka en hel del samtalsämnen. Extra spännande var det att höra om Jennifers tid i Indonesien.

Alltid efter att vi haft träffar med Sevendays fylls jag av inspiration. Jag känner att jag skulle vilja skriva om allt. Dela med mig av mer känslor och tankar. Sånt som är jag. Jag vill inte att bloggen ska vara för mycket yta vilket det lätt blir, tyvärr. Jag vill dela med mig av djupare saker trots att det gör mig mer sårbar. Jag vill visa att allt inte är perfekt (vilket jag verkligen hoppas du är medveten om) även fast det inte alltid syns här i bloggen. Det är många tankar som väckts kring mitt bloggande och hurudan plattform jag vill att det här ska vara. Jag ska fundera lite till så får vi se vad det blir till. Jag är bara så glad att just du kikar in här <3

Nu ska jag stänga ner datorn och så småningom börja fixa mig. Ikväll ska jag tillsammans med Simon, Becca, Wilma och mamma se David Batras show "Elefanten i rummet". Hoppas på många skratt!

 


BÖRJAT MED ONLINE KOST OCH TRÄNING

Skrivet av Ronja Strömvall 02.05.2019 | 1 kommentar(er)

För någon dag sedan åt vi lunch på Juku. Det var helt okej men inte bästa lunchbuffén i stan.

qq

Nu börjar jag bli riktigt trött på att vara snuvig. Vill vara pigg och på gång!

yy

Igår gick vi in i maj. En ljuvlig månad! Igår beställde jag hem en playsuit och klackar inför Wilmas student. Håller tummarna för att de ska passa!

Idag har jag och Simon börjat med Olga Rönnbergs PT-Online tjänst. I 36 dagar kommer vi gå på personliga kostscheman samt så kommer vi få skräddarsydda träningsprogram som är utformade enligt de mål vi strävar efter. Det är första gången jag provar på ett kostschema och får ett personligt träningsprogram. Anledningen till att jag ville prova på det här är för att utmana mig själv och för att hålla igång motivationen. Jag kan skriva mer om detta i ett skilt inlägg om du är intresserad?

Kram <3

 


TRODDE ALDRIG JAG SKULLE KÄNNA SÅ HÄR INFÖR PRESENTATIONER

Skrivet av Ronja Strömvall 24.04.2019

Ojoj vad jag och mamma åt gott i måndagskväll när jag kom hem från båten. Vi lyxade till det och åt middag på Frans & Nicole. När vi var mätta och belåtna åkte vi hem till mig och såg ett avsnitt Wahlgrens Värld. Mamma-tid är verkligen något jag behöver med jämna mellanrum (även fast jag är 20 år!). Jag älskar verkligen min mamma <3 Hon är bäst i världen.

Och ja, jag vill tacka så otroligt, otroligt mycket för alla kommentarer och inputs till förra inlägget om kameraköpet! Jag ska ännu fundera och läsa på mer innan ja bestämmer mig för vilken kamera som passar mig och mina behov bäst.

iPiccy collage

Igår hade jag en 15 minuters presentation om "Skolan i rörelse" på engelska. Det är intressant hur mycket jag utvecklats i att hålla presentationer genom alla år. Förr var jag alltid nervös. Alltid. För minsta lilla grej jag skulle presentera ensam framför klassen. Nu märker jag hur van jag blivit! Inte ens en lite längre presentation på engelska får mig att bli desto mer nervös... Så här lugn trodde jag aldrig jag skulle bli när det kommer till att hålla presentationer. Nu tycker jag till och med det är roligt att stå framför klassen och presentera. För det mesta i alla fall. All övning har visat sig ge färdighet!

Igår hämtade jag också något så, så, så fint från Aukia! Trodde inte det var sant då jag drogs som vinnare till den här väskan under Frukostflickornas evenemang de hade tillsammans med Aukia för någon vecka sedan. Ska visa dig lite senare! Är kär i färgen på den.

Nu ska vi göra Pestowraps till lunch. I eftermiddag ska vi gå någon vandringsled med Mette. Vi har bara lite svårt att bestämma vilken.

Hoppas du får en fantastiskt fin dag! Kram <3

 


SIMONS ÖVERRASKNINGSMIDDAG

Skrivet av Ronja Strömvall 16.03.2019 | 1 kommentar(er)

På Simons födelsedag (tisdag) överraskade vi honom med en middag på Amarillo! Det blev såå lyckat!! Han trodde att det bara var han och jag som skulle ut och äta. När vi kom dit var 12 av hans vänner på plats! Jag har varit livrädd över att någon skulle försäga sig eller att han skulle ha anat någonting eftersom detta varit på gång i en månad. Han visste ingenting och blev såååå överraskad!

 

c

 

Alltså överraskningsfester är helt superkiva! Simons min när alla ropade "surpriseee" och började sjunga för honom var det bästa på hela kvällen! Gissa om jag var nervös/taggad när vi promenerade dit och jag visste att alla väntade på oss där?!

 

IMG 20190312 174634

i

a

 

Det blev en jättetrevlig kväll med god mat, lite show, Simon fick göra två egna drinkar och så bjöds det på god efterrätt (varma donitsar och frukter som vi doppade i choklad).

 

IMG 20190314 161206

 

Idag började jag dagen med ett träningspass i salen tillsammans med Becca. Det gick jättebra. Det är alltid roligare att träna tillsammans än att träna ensam!<3

Simon är just nu iväg och bowlar med sin klass. Efter det tänkte vi hämta hem sushi från Magokoro. Bästa sushiställe i stan! Ikväll kommer hela min klass hem till oss för filmkväll och knytkalas! Det ska bli så trevligt!

Hoppas du har en fin lördag så hörs vi mer imorgon! Kram <3

 

 


FREDAGSFEELING

Skrivet av Ronja Strömvall 22.02.2019

Hej fina! Idag strålar solen. Hoppas den även gör det där du är <3

Jag har haft två handledningstimmar inför praktiken. Min praktikgrupp kommer undervisa i modda och kemi i åk 1-2. Vi är nämligen i en sammansatt klass. Vi träffade de lärare från ÅA som vi har som handledare i vardera ämne. Nu känns det som att vi har mer på det klara och kan börja skissa på vår sekvensplan, yay!

 

DSC03966

 

Idag har jag grym fredagsfeeling! Älskar det! Snart ska jag med Wilma på Sprint och F.I.T. Efter det ska vi och helghandla med Simon till Minimani. Jag kommer i och för sig jobba lö-sön på Wasaline men mat behövs här hemma i alla fall. Till middag ska vi göra lövbiff med rotfrukter. Min mage kurrar redan! Längtar till fredagsmyset ikväll! Det blir parmesanchips och rotfruktschips som jag köpte med mig hem från Umeå framför Sons of Anarchy.

Ha en trevlig helg!<3