MIN MEST LYCKADE LASAGNE
Gårdagens middag blev bland det mest lyckade jag gjort på länge (obs: är ingen matfantast men jag lär mig).
Receptet är Olga Rönnbergs men jag gjorde några små justeringar. För en form (ca. 6 pers) behöver du följande:
- 600 g nötfärs (jag tog med fett 10%)
- 1,5 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja (att steka köttfärsen i och smörja ugnsformen med)
- 600 g passerade/krossade tomater
- kalvfond (hällde i lite och smakade av)
- svartpeppar
- 600 g keso (jag tog med fett 1,5%)
- 2 msk salsa
- 12 lasagneplattor fullkorn
- 1,5 dl riven ost (jag tog med fett 5%)
Innan lasagnen åkte in i ugnen:
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök (Simon tycker inte om konsistensen på lök så vi använder alltid lök- och vitlökskrydda istället). Bryn nötfärs och löken i rapsolja i en stekpanna. Rör i tomatkross, kalvfond och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör sedan i keso och salsa.
Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö till sist över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar