header14

MIN ROLL SOM SYSTER & DOTTER

Skrivet av Ronja Strömvall 06.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag fick en fråga på bloggen för någon dag sedan som jag tänkte jag kunde svara på i ett skilt inlägg. 

N: Jag har nu i flera dagar funderat på vad du menar när du skriver att du är väldigt trygg i din roll som syster och dotter. Vad innebär det i praktiken? Jag som varit dotter och syster i över 30 år har aldrig funderat på min roll som syster eller dotter. (inlägget hon hänvisar till är det här)

resizedimage800532 bloggen 36

Hej! Ja, självklart kan jag förklara :) Det jag menar är att jag kommit till insikt med vad mina starka och svaga sidor är när det kommer till hur jag fungerar som syster samt dotter. Vilka sidor hos mig som lyfter min syster och vilka sidor/egenskaper hos mig som vållar bråk/problem. Samma sak när det kommer till min och mina föräldrars relation. Jag har lärt mig hur jag kan hjälpa dem, hur jag kan visa dem uppskattning så de faktiskt förstår hur mycket de betyder för mig samt hur mina problem och funderingar tas emot av dem. Bra som dåliga. Jag vet att både min syster, mamma och pappa alltid kommer finnas där för mig och de kan alltid räkna med mig på samma sätt. Det vet de.

I och med det här känner jag mig trygg i min roll som syster och dotter. Jag vet hur jag ska fungera i olika situationer och vad de behöver av mig. Sedan vet jag också att de alltid finns där när jag behöver dem! Självklart bråkar vi som alla andra, men i grunden vet jag alltid vad bråken beror på och det ger mig en slags trygghet. Hoppas du fick svar på din fråga!

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar