NYTT PÅ FONDIS - FONDUE FRIDAYS

måndag 19 februari 2018 - 00:00 | 4 Kommentarer

I samarbete med Brasseri & Bar Fondis

 

I fredags firade vi att Sevendays fyllde 3 år den 14.2. På kvällens schema stod fonduemiddag på Fondis. Fondis är ett brasseri & bar i centrala Vasa på Hovrättsesplanaden 15. Till Fondis hör även nattklubben Fontana samt Tørst Company.

Nu till deras nya koncept "Fondue Fridays" som vi fick prova på kvällen till ära. Det var första gången jag smakade "kött- och ostfondue"-temat, men garanterat inte sista. 

 

DSC00911

DSC00917

 

Vi konstaterade att fondue är helt perfekt då man inte kan "föräta" sig på det. Jag skulle ha kunnat äta hur mycket som helst då maten var i små bitar och slank ner i lugn takt eftersom allt skulle dippas i fonduen. Maten bestod av allt ifrån zucchini, brödbitar, melon, broccoli och svamp till kött, saltgurka, vindruvor, tomat och lök. Alltså hööör du hur gott det låter?!

 

DSC2

DSC00920

 

Ägaren Susanna Ristiluoma ville tillsammans med personalen utforma detta fonduekoncept eftersom det fokuserar på den sociala samvaron kring maten. Man kan för det första inte slänga i sig fonduen. Sedan tar det en god stund innan man blir mätt, så det är verkligen ultimat att umgås över en fonduemiddag. Fonduen kombinerar mat och gemenskap på ett utmärkt sätt!

 

DSC00922

DSC00926

DSC3

 

Det som var extra trevligt med just den här Sevendays-träffen var att få träffa alla nya bloggare som börjat här den senaste tiden. Sedan var vi bara åtta personer vilket ledde till att det blev mer "intimt". Man hade helt enkelt mer tid att prata med alla och lyssna till varandra. Vilket huippu gäng vi är!

Självklart avslutades kvällen med två glassbollar!

 

DSC00927

 

Jag rekommenderar verkligen att du samlar familjen eller ett kompisgäng och tar dig till Fondis en fredag mellan kl.16:00 - 23:00. "Fondue Fridays" är utan tvekan ett koncept värt att prova. Det finns mat som faller alla i smaken! Ofta tänker jag att jag skulle vilja hitta på något annorlunda någon gång då man lätt gör ganska samma saker när man ses med vänner eller familj. Det här är en sån "annorlunda" sak som ger extra guldkant i vardagen! Mer info om Fondis hittar ni på deras hemsida här.

 

Här kommer några "fun facts" om Fondue Fridays:

- Det serveras olika råvaror som man kan dippa i fonduen. Börja gärna med brödet. Det ger en bra bas - speciellt ifall du njuter av vin till fonduen.

- Doppa aldrig med händerna och det är inte tillåtet att dubbel doppa :)

- Ät inte med din fondue gaffel. Den kan vara väldigt het och väldigt vass + det är ohygieniskt.

- Håll fonduen fräsch och gräddig (ost) genom att göra en 8 när du doppar.

- Fondue är socialt, roligt och lekfullt. Njut! Ifall ni vill leka, så varje gång någon fäller något i fonduen kan andra tvinga denne att göra något, t.ex. bjuda på ett varv med drycker, kyssa någon vid bordet osv.

 

Vad är nu bättre än vänner/familj och fondue? Nä - det är verkligen ett svårslaget koncept!

 

 

Kommentarer

 • Jenni Blomqvist

  19.02.2018 08:50 (10 månader sen)

  Guud så gott det ser ut!! Måste verkligen prova på, verkligen ett kul koncept! :)

  • Ronja Strömvall

   19.02.2018 14:43 (10 månader sen)

   Ja, det var helt fantastiskt gott! Det ska du verkligen göra - super rolig upplevelse :)


 • C

  21.02.2018 11:20 (10 månader sen)

  Kanske var det du menade med fräsch, men gör gärna 8an i botten av fonduegrytan så att osten inte bränns fast. Det är ett tips jag fått under mitt halvår i Frankrike. :)

  • Ronja Strömvall

   21.02.2018 16:00 (10 månader sen)

   Åh okej! Då lärde jag mig ännu något nytt (att man ska göra 8:an i bottnen) tack för tipset :)


Skriv kommentar