header14

ONSDAGSSTATUS

Skrivet av Ronja Strömvall 05.02.2020 | 3 Kommentarer

Tänk vad dagarna går! Nu har vi redan tagit oss igenom halva arbetsveckan.

Status på Simon: Han vaknade idag för fjärde dagen i rad med feber. I söndags hade han feber och sedan i måndags har han haft undertemperatur. Jag skulle vilja att han åkte och visade upp sig till Studenthälsan imorgon om det inte blivit bättre så man kan utesluta inflammationer och såna saker. Han själv vill ännu vänta ut det i några dagar. Vad skulle du säga? Hur länge ska man vänta ut undertemperatur om det inte börjar gå om av sig själv?

Morgonprommis: Himlen var fantastiskt fin imorse då jag gick ut med Mette. Den var alldeles rosa <3

Morgonpromenad

Förmiddagspasset: Vaknade upp med lite täppt näsa imorse (snälla, snälla låt mig inte bli sjuk!!). Åkte ändå iväg för att köra ett träningspass. Jag tycker det är svårt det där hur sjuk man ska vara för att stå över ett pass. Självklart ska man aldrig träna då man är sjuk utan vila och vänta tills man är helt frisk igen. Kroppen måste få fokusera på att bota sjukheten och inte lägga massa energi på annat. Ändå tänker jag att lite snuva inte är så farligt. Om jag sedan är snuvig på riktigt som i en förkylning skulle jag aldrig träna.

Träning

Eftermiddagen: Idag var det återigen dags för redskapsklubben som jag och två andra medstuderande håller i en lågstadieskola. Det var betydligt färre barn idag mot vad det varit innan. Det var ganska lugnt och skönt då de varit såå många tidigare.

Middag: Det blev en helt ny rätt som vi aldrig gjort innan, nämligen Halloumistroganoff. Jag tyckte det var supergott medan Simon nog också tyckte om det, men han kunde ha tänkt sig att byta ut halloumin mot kyckling. 

HalloumistroganoffHalloumistroganoff

Dagens bulle: Har du ätit den årliga Runebergstårtan dagen till ära? Jag tycker inte alls om Runebergstårta. De brukar alltid vara torra och inte alls falla mig i smaken. Däremot är jag den största älskaren av Fastlagsbullar! Föredrar du Runebergstårtan eller Fastlagsbullen?

Ronja Strömvall

Nu: Ska jag fortsätta läsa "Härskarteknik" av Elaine Eksvärd och göra en smoothie med spenat, mango och banan. Ha en skön kväll <3

 

Kommentarer

 • Sanna 05/02/2020 9:42pm (4 år sen)

  Undertemperatur är ju inte i sig feber, feber är den temperaturhöjning som kan ske vid infektion. Skulle påstå att det väsentligaste är hur han mår och känner sig och inte enbart vad termometern visar för siffra, nu framkommer ju inte vad ni definierar som undertemp i hans fall men en termometer man har under armen visar i allmänhet också lägre temperatur än vad en man sätter i någon kroppsöppning gör. :)

  • Ronja Strömvall 06/02/2020 2:52pm (4 år sen)

   Tusen tack för svar och bra info! Imorse hade han 35,2 och för en stund sedan mätte han 35,6. Då avvaktar vi ännu ett tag :)

 • Tia 05/02/2020 10:46pm (4 år sen)

  Ett tips till täppt näsa: Luftfuktare, speciellt nu vintertid då inomhusluften är torr !

  • Ronja Strömvall 06/02/2020 2:56pm (4 år sen)

   Tack! Har hört av fler att det ska vara jätte effektivt. Det blir garanterat ett köp inom kort!

 • J 06/02/2020 9:03pm (4 år sen)

  Visst har du mamafitness medlemskap. Kan du berätta lite mer hur det fungerar och om du är nöjd? Funderar själv på att investera i det åt mej själv men skulle vilja höra av någon som testat och inte bara "reklam" på insta eller andra sociala medier. Sådär annars angående träning och förkylning rådfrågade min kusin den träningsintresserade läkaren och fick till svar så länge halsen inte är sjuk eller man har feber

  • Ronja Strömvall 07/02/2020 10:56am (4 år sen)

   Hej! Ja, det har jag. Kan skriva ihop ett inlägg där jag berättar mer om just mammafitness. Försöker hinna skriva det tills ikväll annars kan du kika in här i helgen då det senast kommer upp :) Tusen tack för proffstipset! Det tar jag till mig. Ha en bra dag!

Skriv en kommentar