header14

OTILLRÄCKLIG.

Skrivet av Ronja Strömvall 19.05.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

IMG E0093

Ibland känner jag mig så otillräcklig. Jag ska vara med på allt, hinna umgås med alla samtidigt som jag alltid ska vara på bra humör och ha en massa nytt intressant att berätta. Förutom att jag ska hinna med mitt eget liv ska jag uppfylla alla andras förväntningar. Är detta möjligt? Nej. Det är det inte. Hur mycket jag än skulle vilja göra alla andra nöjda går det helt enkelt inte. Jag räcker inte till. Jag klarar inte av det. Någon som känner igen sig?

Jag har varit den som satt andra personer före mig själv. Jag har inte klarat av ifall jag vetat att jag gjort någon besviken. Jag har alltid strävat efter att vara så "duktig" (vad nu det sen är?). Nu orkar jag inte längre leva för att tillfredsställa andra och se till så de har det bra. Att människorna i min närhet ska ha det bra är förstås något jag fortfarande bryr mig extremt, extremt mycket om. Missförstå mig inte. Nu har jag dock förstått att mitt eget mående och min egen livssituation är det som måste komma i första hand. Inte andras. Om mitt liv är på det klara kan jag med min bästa förmåga hjälpa och lyfta andra. Om jag inte själv mår bra kan jag inte göra det lika helhjärtat.

Det må låta hårt, men att ta hand om mig själv och lyssna på vad jag själv vill är så otroligt, otroligt viktigt. Jag måste lära mig att leva för min egen skull och inte för andras. När jag är nöjd och älskar mitt liv kan jag förgylla andras liv på det bästa sätt jag kan.

 

 

Kommentarer

 • Mima 21/05/2018 9:23am (3 år sen)

  Yes, du tar steget i rätt riktning. Känner alltför väl igen mig!

  • Ronja Strömvall 21/05/2018 9:37pm (3 år sen)

   Vad skönt att höra! Kram till dig <3

 • Karolina 22/05/2018 2:19pm (3 år sen)

  Helt rätt! Jag höll på att köra sönder mig själv när jag försökte vara ALLA till lags förr. Det går ändå inte, så lika bra att börja sätta sig själv först. Kram!

  • Ronja Strömvall 24/05/2018 2:02pm (3 år sen)

   Exakt så känner jag också! Tack för din kommentar, KRAM!

Skriv en kommentar