header14

OVANLIG LIVSSITUATION

Skrivet av Ronja Strömvall 07.06.2018 | 3 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Noll rutiner är vad mitt liv består av just nu när skolan är över och jobbet inte ännu börjat. Till en början var det hur skönt som helst, men nu börjar jag bli rastlös. Jag börjar jobba vecka-vecka från och med 19.6 så fram tills dess är jag i princip ledig.

DSC02171

 Jag är inne i en för mig ovanlig livssituation. Jag brukar alltid ha saker inplanerade, lite tid för vila (på gott och ont) och veta vad jag vill. Tydliga rutiner helt enkelt. Den här våren har varit så omtumlande så jag inte alls hunnit tänka något på sommaren. Därför har jag inget inplanerat förutom en resa till Norge om några veckor.

Dels är det skönt men samtidigt lite tråkigt, eller så är det bara jag som har svårt att slappna av, vara stilla och spontan? Oavsett vad det är tror jag jag mår bra av att ha det så här just nu. Det "tvingar" mig att fundera och bara ta dagen som den kommer. Vanligtvis har jag gasen i bottnen och lite tid för reflektion. Nu är det annorlunda. Bra annorlunda.

Vad tycker du om rutiner? Är det något du saknar nu på sommaren eller tycker du bara det är skönt?

 

Kommentarer

 • milana 07/06/2018 7:08pm (5 år sen)

  Jag älskar rutiner! Nu när jag har sommarjobb, så har jag varje dag ungefär samma rutiner och det känns skönt! Tänkte faktist själv o skriva om mina rutiner i bloggen?

  • Ronja Strömvall 07/06/2018 8:08pm (5 år sen)

   Är helt som dig! Rutiner är något jag verkligen, verkligen behöver i längden! Vilket sammanträffande, ska bli intressant att läsa det. Kram :)

 • Sofia 08/06/2018 2:52pm (5 år sen)

  jag kan tycka det är grymt skönt med paus från rutinerna i en vecka eller två men efter det märker jag hur jag bara behöv dem igen!
  Efter tre veckors ledighet nu i maj höll jag till slut på att klättra längs väggarna :D

  • Ronja Strömvall 08/06/2018 4:41pm (5 år sen)

   Känner så igen mig! Det är verkligen så det är. Det är skönt med ett break från vardagen, men inte för länge :)

 • Saga 09/06/2018 12:01pm (5 år sen)

  Känner igen mig delvis. Kan tycka det är skönt att vara utan planer och rutiner i nån vecka men tycker det är lite jobbigt att inte ha något inplanetat på en längre tid. Dela kanske för att jag ofta upplever att spontanitet inte är något att lita på, man har ju ofta trots allt lite olika schema än vad ens vänner har. Sen brukar jag inte orka ha supetmycket planer varje lediga dag (aka helger) men vill jag verkligen göra nåt vill jg åtminstone ha nån slags plan. Så summa summarum; att planera en hel sommar redan i april vore jobbigt och nästan omöjligt för mig men att inte veta av en enda roligt grej som jag har inplanerat för sommaren vore ju lite trist, haha!

  • Ronja Strömvall 10/06/2018 10:39pm (5 år sen)

   Spontanitet är inte heller min starka sida, tyvärr... även fast jag försökte bli mer spontan i flera år så lyckades jag inte så bra, hah!

   Jag upplever det också som väldigt skönt att inte ha för mycket inplanerat då det också kan bli en stress, men som du säger - något inplanerat gör att man har något att se framemot :)

Skriv en kommentar