header14

SKIPPA PLANERNA & SATSA PÅ MÅENDET

Skrivet av Ronja Strömvall 20.01.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Helgen som varit: Under lördagen läste jag till inträdesprovet som jag måste klara för att få läsa gympa som långt biämne. Det finns totalt sex platser. Två platser för pojkar, två för flickor och två för de med bäst resultat. Först är det ett skriftligt prov i februari och om man klarar det går man vidare till ett praktiskt prov som äger rum i april. Gympa är det enda jag riktigt mycket vill läsa som långt biämne. Jag har en B-plan men hoppas såklart på att komma in till gympa! I helgen firade vi även Becca som fyllde 22 år <3

Ny vecka: Jag önskar jag kunde ha startat måndagen med bättre energi. Jag somnade otroligt sent inatt så jag har gått på sparlåga hela dagen.

iPiccy collage

Morgonens träningspass: Trots dålig sömn tog jag mig till gymmet kl.08:00. Jag körde ett styrkepass bestående av marklyft, latsdrag, höftlyft, hantelpress, axelpress och en variant av plankan. Förr kunde jag inte förstå människor som tränade styrka på morgonen. Nu är det tidpunkten på dagen då jag helst tränar förutsatt att jag fått i mig en ordentlig frukost så jag har kraft och energi. I och med att jag tränar på morgonen är chansen att träningen inte skulle bli av p.g.a. att nåt skulle komma i vägen mindre än om jag sparade det till senare på dagen!

DSC 3966DSC 3964

Dagens insikt: Jag har lärt mig acceptera min trötthet dagar som denna. Med det menar jag att jag inte ska försöka vara effektiv och bocka av allt jag tänkt göra, utan lyssna till min kropp. Förr körde jag på enligt min plan för dagen oavsett hur trött jag var. Kan du gissa hur det slutade? Jo, i gråt och uppgivenhet. Efter att jag kom hem från skolan (vi hade skrinning och jag kunde ha somnat på isen!) lade jag mig i soffan och såg de fyra sista avsnitten av den nyaste säsongen av Solsidan. Jag hade tänkt läsa på inträdesprovet, planera en redskapsbana inför onsdagens redskapsklubb och få massa andra skoluppgifter undan stökade. Istället såg jag två timmar på TV. Harmade det mig? Ja. Var det värt det? Ja.

Nu har jag istället fått nya krafter efter middagen och tänkte planera redskapsbanan. Att få en sak gjord är bättre än ingen. Att få känna sig lite mer utvilad är det bästa.

DSC 3965

Hurudan energi har du haft idag? Har du varit måndagspepp eller önskat att helgen varat längre?

Låt oss: Göra denna vecka kanonbra!<3

 

Kommentarer

  • Anna Liljekvist 21/01/2020 11:11am (3 år sen)

    Kan så relatera till att pusha vidare även om man är riktigt trött och det slutar aldrig bra. Så viktigt att istället ta en paus och bara vila så far man mycket bättre resultat sen senare. :D

    • Ronja Strömvall 21/01/2020 6:11pm (3 år sen)

      Skönt att jag inte är den ända som upplevt det! Så är det. Det lönar sig att pausa för att orka bättre sedan :)

Skriv en kommentar