header14

SOLBEROENDE

Skrivet av Ronja Strömvall 13.06.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hej hej underbara! Hittills har det varit en slapp måndag. Jag började dagen med att sola. Kan tillägga att jag seriöst är beroende av att sola. Jag kan t.ex. få ångest om jag jobbar eller av någon annan orsak inte har möjlighet att sola. Det är hemskt, jag vet. Det borde ju verkligen inte vara så.

Dessutom är det extremt farligt att sola för mycket p.g.a. hudcancer och dylikt. Jag vet inte vad det beror på, men om det är soligt kan jag inte göra annat än vara på stranden, eller ligga hemma och sola. Där måste jag verkligen skärpa mig! Toffe brukar säga att mitt beroende är det värsta man kan ha eftersom det är så skadligt och farligt. Håller nog med honom, men vet inte hur jag ska komma bort från det!

 

WP97 003f3 img 6712

 

Jaja, färdig pratat om solning. Under dagen har jag också hunnit vara och övningsköra med pappa, samt läst en timme på matte! Nu ska jag hoppa i andra kläder, åka en sväng via stan, med slutdestination Hoviska. Jag, Ebba, Karro, Emma och Johanna ska ha picknick där, vilket kommer bli väldigt mysigt så här i kvällssolen!

Puss & Kram! ❤️

 

 

Kommentarer

  • Sara 13/06/2016 9:26pm (6 år sen)

    Fast att sola ÄR INTE farligt. Att använda solkräm och sola är farligt, eftersom det slår ut kroppens naturliga varningssignal att man solar för mycket (huden skulle bli röd utan solkräm). Samt att solkräm innehåller massa farliga kemikalier varav många är hormonstörande. Om man solar UTAN solkräm i måttlig mängd utan att bränna sig är solen bara nyttig. Man bör göra det i små doser i början av våren och sedan blir man mer van. Vi skulle inte kunna leva utan solen och inte konstigt att det är D-vitaminbrist då det helt i onödan varnas för solen, som inte är farlig.

    • Ronja Strömvall 13/06/2016 10:00pm (6 år sen)

      Ååh, det här var riktigt intressant! Jag som hela tiden trott att sola är skadligt. Nu fick jag lära mig något nytt :) Mitt problem är dock det att jag solar helt för mycket. Första gången jag solar kan jag ligga i flera timmar, vilket jag vet att man inte ska göra i början i alla fall! Det leder till att jag brukar bränna sönder mig på bröstet. Men nu har jag lärt mig att det är bra att inte använda solkräm (vilket jag inte gör) för då märker jag genast när jag ska sluta sola. TACK för din kommentar!:)

Skriv en kommentar